Blog yazarları cok iyi bilirler ki, bloglar reklamsız olmaz. Reklam kaynaklarının en başında da Google Adsense gelir. Adsense reklamlarını sitenize eklediğinizde, sitenize gelen ziyaretciler ilgisi ceken reklamlara tıklarlar ve boylelikle sizde para kazanırsınız. Asıl konu bu noktada başlıyor. Her ziyaretci reklama tıklamıyor ya da her tıklamaya para kazanamıyoruz. İşte burada yapacağımız birkac ufak değişiklikle, ziyaretcilerin tıklamasını sağlayabilir ve kazancımızı arttırabiliriz. İlk once reklamların kategori ayarlamasını yapmalıyız. Bloğumuz (ya da sitemiz) hangi konuda ise reklam konuları da o konuya paralel olmalı. Orneğin benim bloğumda webmaster ve para kazanma konuları işlendiği icin; cinsellik, din, siyaset, kilo verme gibi konuları iceren reklamlar tıklanmıyor. Cunku bu bloğa girenler webmaster konularıyla ilgilendiği icin, tıkladığı reklamlarda paralel konulardaki reklamlar oluyor. Bu sebeple bloğunuzun iceriğine ters duşen reklam kategorilerini engellemelisiniz. Adsense'nin yeni arayuzunde reklamları engelle sekmesi, hassas kategoriler bolumunden istediğiniz reklam kategorilerini yasaklayabilirsiniz. Bir diğer nokta ise reklam goruntuleri. Eğer reklamı koyduğunuz yerde resim ve videolarınız var ise sadece metin reklamları seciniz. Ya da metinlerin olduğu yere reklam ekliyorsanız gorsel icerikli reklamları seciniz. Reklamların dikkat cekmesi icin renkleri de cok onemlidir. Benim duşuncem bloğun şablon rengi ne renk ise reklamın renginin ona zıt bir renk olması. Boylelikle reklam dikkat cekecektir. Ama bazı blog yazarları arkadaşlarım ise bloğun şablon rengiyle, reklamın renginin aynı olması gerektiğini duşunuyorlar. Boylece bloğu okurken reklamda bloğun bir parcası gibi tıklanma kazanacaktır diye duşunuyorlar. O yuzden burada tercih sizin. Size iki farklı goruşu sundum. Hangisi sizin aklınıza yatıyorsa onu uygularsınız. Reklamların bulunduğu yerde cok onemlidir. Kıyıda koşede kalmış bir reklam dikkat cekmeyebilir. O yuzden goz onunde bulunacak yerde ve buyuklukte olmasına, gerekirse konu aralarına eklemeye ozen gosterin. Eğer sizinde Adsense gelirini arttırmayla ilgili değişik fikirlerinizi varsa burada bizimle paylaşabilirsiniz. __________________