Domain Seciminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Domain Seciminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
08-10-2019, 04:24:36Oncelikle domaini tanımlayacak olursak sizin site adresinizdir. Birde bunun yanında uzantılar var. Orneğin Turkiye’de resmi kurumlarda gov.tr, okul sitelerinde k12.net dir. Diğer ulkelerdede bu farklıdır. Ticari kurumların sitelerinde .com vardır. Domainler siteniz icin cok onemlidir. Sitenizin arama motorlarında cıkması birazda domainlere bağlıdır. Orneğin bilgisayar satış dukkanınız varsa gidip desen, cicek gibi adres almanız mantıksızdır. Şimdi size domain alımlarında dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağım. 1) Domainleriniz akılda kalıcı olmalıdır. Bir kullanıcı sitenize girdiğinde URL kısmını okumadan cıksa bile onu goz ardı olsada gorur. Bunun icin cok uzun, anlamsız bir domain secimi sizi olumsuz olarak etkiler. 2) Eğer arama motorlarında ust sıralarda gozukmek istiyorsanız ve ikinci el bir domain alacaksanız daha onceden banlanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. 3) Domainleriniz siteniz ile uyumlu olmalıdır. Gene aynı orneği vereyim Bir bilgisayar satış firmanız varsa gidip cep telefonuyla ilgili bir domain secimi sizi yolunuzdan alı koyar. Sitenizin iceriğiyle ilgili domaini nerden bulucam ben cok yonlu calışıyorum diyorsanız, bence bir konuda yoğunlaşın. Gunumuzde genel forumların ve sitelerin pek fazla yayın suresi olmuyor. 4) Domainlerinizin okunuşu kolay olmalıdır. Orneğin; ForumTR.com gibi. 5) Siteniz bir Turk sitesiyle neden yabancı kelimelerden oluşan bir domain secimi yapıyorsunuz ? Domainleriniz Turkce’olursa daha iyi olur. Bende surekli domain domain diyorum ama internet ortamında hep domain olarak geciyor, site adresi diye pek fazla kimse kullanmıyor. 6) Karışık domainlerden uzak durun. Dediğim onerileri dikkate alır ve birazda SEO tekniklerinden yararlanırsanız internet aleminde onunuze kolay kolay gecen olmaz.. __________________