google listeleme sorunu
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- google listeleme sorunu
-
08-10-2019, 04:17:57bir tane blogspot sitem var.Bu blogspot sitesinde yaklaşık 150 yazım var.Gunluk tekil hiti ortalama 50 idi .Yaklaşık 10 gun once bu tekil hit 200 e cıktı ne oluyor diye girişlerin ip lerine baktığımda bazen bir dakikada 2-3 giriş olduğunu gordum.Nette durumu araştırdığımda bazı programların olduğunu ddos şeklinde bir saldırıyla hostun cokertme faaliyetleri yapıldığını oğrendim.Blogsportun hostu zaten google dan google un trafiğini kim şişirecek diye pek onemsemedim.Lakin Bu otomatik olarak siteye girişlerde şoyle bir ayrıntıyı yakaladım.Benim blogspotun ana sayfasına giriş olmuyor, bu 150 sayfanın sadece bir sayfasına giriş yapılıyor 200 defa.Ve bu girişlerde google un arama kısmına benim sayfanın anahtar kelimeleri girilmiş ve google aramasından siteme giriş yapılmış.Daha farklı anlatmam gerekirse blogspotta bir yazı yazıyoruz. misal "bir evde hangi eşyalar kullanılır" bu yazının başlığı.Sonra acıklamasını yazıyoruz.Ve bunu blogspota gonderiyoruz.Yazı yayınlandığından itibaren evde-hangi-esyalar-kullanilir şeklinde bir sayfa oluşuyor otomatik olarak.Bu kişi google a evde hangi eşyalar kullanılır diye yazarak(ya da bir programla) google listelemesinde cıkan benim blogspota giriş yapmış.Bu girişlerin herbiri farklı ip den.Mevzu sanki sitemdeki tekil hiti ben arttırıyormuşum gibi ve google da listelemede ben ust sıralarak kendi blogspotumu cıkartmaya calışıyormuşum gibi bir izlenim oluşmuş.Ben giriş olan sayfayı yayından kaldırdım ve bu girişler bitti.Ama bir kac gun sonra google benim bir cok sayfamı listelemeden cıkardı....10 tane bloğum 2 tane de normal sitem var doğal olmayan yollarla site hitini arttırmaya ihtiyacım hic olmadı.Bu şekilde anti- seo yontemi uygulamada var mı yani benim tahminlerim doğru mu ? Bu doğal olmayan yollarla olan hit arttırma sitenin sahibi olmayan bir kişi tarafından yapıldığında google bunu da kusurlu gibi gorup listelemeden gercekten cıkarıyor mu ? Bu tarz anti-listeleme saldırısının onlemini alabilirmiyiz ? Biri beni aydınlatabilir mi ? __________________