Okuyuculardan bloga girildiğinde otomatik olarak acılan bir Facebook beğen kutusu paylaşmam konusunda cok istek almıştım.Bu konuda cok araştırma yaptım fakat bulduğum popuplar cok amatorceydi.Sonunda paylaşmaya değer bir eklenti bulabildim ve bir kac ufak değişiklik yapıp, turkceleştirdikten sonra sizlerle paylaşıyorum Eklentinin calışması şu şekilde: Eklentinin kodlarını ekledikten sonra birisi blogunuzu ziyaret ettiğinde, ana sayfa tamemen yuklendikten X saniye sonra ( kac saniye olacağını belirleyebiliyorsunuz) bir popup belirerek Facebook beğen penceresi acılacak.Uzerinde tıklanınca Facebook sayfanıza yonlendiren bir Facebook logosu ile blogunuzu beğenmelerini sağlayacak bir Facebook beğen butonu var.Bu popup Facebook beğen kutusu X saniye ( kac saniye olacağını belirleyebiliyorsunuz) sonra otomatik olarak kapanıyor.Bu ekletinin blogunuzun Facebook trafiğine cok katkısı olacaığını duşunuyorum.Nasıl calıştığını gormek icin hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz. Eklentiyi nasıl kullanacağınıza gelecek olursak, oncelikle aşağıdaki kodları şablonunuzdaki kodunun hemen ustune ekleyin. Kod:
Değiştirmeniz gereken yerleri kırmızı renkle gosterdim.Bunların ne anlama geldiğini kısaca acıklamak gerekirsem: KNFBFansPRO=’Bayukala‘ :Facebook.sayfanızın adresifacebook.com/facebooksayfam şeklindedir.Burada Blog Hocam yerine Facebook sayfanızın adresinin facebooksayfam kısmını yazın. timeout: 10 : Bu değer popup’ın kac saniye sonra otomatik olarak kapanacığını belirtir. wait: 0 : Bu değer blogunuzun ana sayfası yukendikten kac saniye sonra popup’ın acılacağını belirtir. url:http://www.facebook.com/sayfaadı : Buraya Facebook sayfanızın tam adresini yazın. Bu arada popup’ın her sayfa yenilendiğinde gozuktuğunu belirteyim.Biliyorum bu cok sıkıcı bir durum ancak şimdillik buna bir care bulamadım.Araştırmaya devam ediyorum.Umarım en kısa surede buna da bir cozum bulur ve sizlere paylaşırım.
Yazı Bu Siteden Kaynak Belirtilerek Alınmıştır __________________
Blogunuz İcin Facebook Beğen Kutusu
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Blogunuz İcin Facebook Beğen Kutusu