10 yıl sureli alan adı kaydı icin Sayfa hosting guvenilir bir şirket mi?
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- 10 yıl sureli alan adı kaydı icin Sayfa hosting guvenilir bir şirket mi?
-
08-10-2019, 04:10:34Ben; 10 yıl sureli bir web sayfası acmak istiyorum. İş bankası'na havale yapılabildiği icin, Sayfa hosting'i secmeyi duşunuyorum. Ama birde bir bilene danışmak istedim. Bir bilen anlayan varsa bana yardım edebir mi? İlginize şimdiden cok teşekkur ederim. ----------------------------------------------------- Hosting şirketi tavsiye edirseniz şu ozelliklere dikkart ediniz.: A) İş bankası' havale B) Ziraat bankası'na havale secenekleri mutlaka olmalıdır. C) Kredi kartı odemesi istemiyorum. Teknik isteklerim. 1- İşlemci sınırlaması olmayacak. 2- Performans sorunları yaşamayacak. 3- Teknik testek saatleri belli olacak. (ben tabi ki test edeceğim) Data Center isteğim. 4- Host kendi data centre’ları mı var, yoksa başka bir yerden mi kiralıyorlar? 5- Bir kesinti olması halinde, yedek guc sağlayıcıları var mı? 6- Datalarım onlarda guvende olacak mı? 7- Duvenlik duvarı olacak mı? Alan adı isteklerim. 8- Alan adının hakları bana ait olacak mı?. (Yani istediğim zaman hic bir gerekce gostermeden; alan adımı başka hosting'e taşıyabilme hakkından soz ediyorum. Burada alan adı kaydı 10 yıl yapılacağı icin web sayfamın uyeleri hic etkiye uğramadan host değiştirilebilecek olmalı) Sozleşme isteklerim. 9- Her durumda, anlaşmayı iptal etme hakkın olacak mı?. (Anlaşma iptali halinde; hicbir gerekce ile, host firması benden tazminat almayacağını acıkca dili getirecek.) 10- Host firması asla tazminat alamaz. (Cok onemli bir başlık.) 11- Para iade garantisi olacak mı?. (Para iadesi olayan hostları lutfen tavsiye etmeyin.) 12- Eğer ihtiyacınız olan hizmeti host sağlamıyorsa ve anlaşmadan vazgecerseniz, ağır bir ceza mı odeyeceksiniz? (Değil mi?) Disk alanı isteklerim. 13- Ne kadar disk alanı ve bandwith teklif ediliyor? (Yani gunde 1.000.000 (bir milyon) kişinin girebilmesi mumkun olmalı.) 14- Gunde 1.000.000. Bir milyon ziyaretci gelince site cokmemelidir. (Dandik host isteiyorum.) Hizmet sunumu isteklerim. 15- Acık-kaynak yazılım veriyor mu? Onun bakımını sağlıyor mu? 16- Kontrol panelinin kullanımının kolay mı? (eğer var ise once bir demo istiyorum.) 17- Herhangi bir ekstra masraf var mıdır? (Kurulum, bakım, e-ticaret, ekstra email adresleri veya teknik destek gibi şeyler icin ekstra ucret odenecek midir? ) 18- POP3 sayısının yanında Gunluk SMTP Relay limitini ve posta kutusu başına disk kotasını ogrenmek istiyorum. ( sayfa hosting'e daha sormadım) 19- SSL (Secure Sockets Layer - Guvenli Yuva Katmanı) var mı? Ucretileri ne kadar. Nekadar bir sureye mi tabidir. Bunun gibi daha bir suru soru sormak mumkundur tabi; Ben google'de aradım bu soruları buldum, bir bilen varsa bu soruları arttırabilirsiniz. __________________