Backlink Almayı Bilmeyen Yoktur, Ancak Ginede Bir El Atayım Dedim Bu Konuya. Guzel Bir Calışma Cıktı Ortaya, Bazı Yerlerde Arkadaşlarımdan Yardım Aldım... - Makale kayıt: Makalelerin icindeki anahtar kelimelere link yerleştirerek ve makaleleri dizinlere kaydederek alınan backlink yontemidir. Eskisi kadar etkili olmadığı soylense de sonucta tercih edilen bir backlink alma yontemidir. - Forum profil: Forumlara kayıt olup websitesi kısmına link yazarak alınır. En son tum linkler rss dosyasında toplanıp rss dizinlere kaydedilir. - Dizin kayıt: Bilinen en yaygın white hat seo yontemlerinden biridir. Turkce siteleriniz icin daha fazla Turkce dizinleri tercih etmenizi oneririm. - RSS kayıt: Rss beslemelerini RSS dizinlere kaydederek alınan backlink ceşididir. Otomatik araclar kullanarak bir cok RSS dizine kayıt gercekleştirebilirsiniz: [Sadece Kayitli Uyeler Linkleri Gorebilir.Uye olmak 5 Saniyedir. Tikla Ve Kayit Ol Kardeşim.] - Başka sitelerden alınan backlinkler: Pr değerine sahip başka sitelerle capraz link değişimi yapılarak veya link satın alarak alınan backlinklerdir. Arama motorları tarafından pek hoş karşılanmayan bir yontemdir. - Sosyal imleme: Daha fazla linklerin hızlı indexlenmesi icin tercih edilen bir yontemdir. Bircok programla da bu işlemler gercekleştirilebilir. - İcerik gonderme: RSS beslemelerini sosyal ortamlara gonderme yontemidir. Ping.fm gibi siteler kullanılır. - Blog yazıları: Blog yazılarının icine linkleri yerleştirme yontemidir. - E-book hazırlama: Ucretsiz e-booklar hazırlayıp, icine linklerinizi yerleştirip e-book dizinlerine kaydedebilirsiniz. - Blog yorumları: Blogunuzla ilgili başka bloglara yorum yazıp backlink kazanma yontemidir. Anchor textinizi kullanmanız yararınıza olacaktır. - Web 2.0 Siteleri: Wordpress, Blogger, Knol Google gibi pagerank değeriyuksek sitelerden alınan backlinklerdir. Link wheel yapılırken bu tur siteler yaygın olarak kullanılırlar. - Tanıtım yazıları: Blogunuzla veya sitenizle ilgili iceriğe sahip diğer blogların tanıtım yazılarınızı yayınlamalarını sağlayabilirsiniz. Bu tanıtım yazılarının icine sitenizin linklerini yerleştirmeniz gerekir. - Misafir yazarlık: Bu konuda daha onceki yazılarımda detaylı acıklamalar yaptım: [Sadece Kayitli Uyeler Linkleri Gorebilir.Uye olmak 5 Saniyedir. Tikla Ve Kayit Ol Kardeşim.] - Twitter: Linklerinizi twitterde yayınlayabilirsiniz. - Facebook Sayfaları: Facebook sayfalarınızda linklerinizi yayınlayabilirsiniz. - Soru cevap siteleri: Daha fazla ingilizce siteler icin kullanılabilecek bir yontemdir. Yahoo! Answers, Answerbag, Askville gibi sitelerden backlink alınabilir. - Paravan Siteler: Sitenizin alanı ile ilgili kucuk siteler oluşturup sitenize link verebilirsiniz. - Program ve araclar: Yararlı araclar oluşturup, sitenizin linkini yerleştirip ucretsiz dağıtabilirsiniz. Bu listeye ceşitli scriptler, temalar, templateler vs. eklenebilir. - Unlu kişilerle roportajlar: Sitenize ilgi cekip insanların size doğal yolla backlink vermesi icin bir yontemdir. - Ceşitli araclar: sitenizde ucretsiz ve yararlı araclara yer verin. Orneğin toplu pagerank kontrol aracı gibi. Bu sayede backlinklerinizin sayısını arttırabilirsiniz. - Yarışma sponsoru olun: Duzenlenen ceşitli yarışmalara sponsor olarak backlink sağlamaktan ziyade sitenize insanların ilgisini yoneltebilirsiniz. - Tema veya eklenti sponsoru olma: wp tema veya eklenti sponsoru olabilirsiniz. Linkinizin bircok sitede bu şekilde yayınlanmasını sağlayacaksınız. - Sitene ekle seceneği: Hazırladığınız bazı araclara "sitene ekle" ozelliği ekleyip bu aracları başkalarının sitelerine eklemelerini sağlayıp bu yontemle backlink alabilirsiniz. Eski bir yontemdir. - Yarışma duzenleme: Ceşitli yarışmalar duzenleyip yarışmacıların sitenize link vermesini sağlayabilirsiniz. - Facebook uygulamaları: Sitenize link verebilirsiniz. - Linkbait: Doğal yollarla backlink kazanın. kaynak : turkmmo __________________