TEK DİN İSLÂM -1- (Tum Peygamberler Muslumandır) (Allah İndinde Din İslamdır)
Sığınıyorum AllĂ‚h’a Taşlanmış Şeytandan.
Adıyla AllĂ‚h’ın, Merhametiyle Kuşatanın, Gereğince Merhamet Edenin.
İlk insan selam ona babamız Âdemden son insana kadar tum insanlar yuce AllĂ‚h’ın dinine , İslama uymakla gorevlidirler. Yuce AllĂ‚h tum peygamberlere İslam dinini gonderdi. Tum peygamberler Musluman idiler. Peygamberlere inanan ve uyanlarda musluman idiler. Cağımızdaki muslumanlar gibi.
Cağdaş şeytanların iddialarından birisi de semĂ‚vî , ilĂ‚hî dinlerin varlığı iddiasıdır. Halbuki yuce AllĂ‚h Kur’Ă‚nda AllĂ‚h indinde dinin İslam olduğunu bildiriyor. SemĂ‚vî , ilĂ‚hî dinler sozuyle yuce AllĂ‚h’ın bir cok din gonderdiğini iddia ederek Kur’Ă‚n’ın bu ve benzeri Ă‚yetlerini inkĂ‚r ediyor ve yuce AllĂ‚h’a bir cok din gonderdiği iddiasıyla iftirĂ‚ ediyorlar.
Yuce AllÂh dedi;
(2 bakara 39). “Ve (onlar) ki kufrettiler (kĂ‚fir oldular) ve yalanladılar belirtilerimizi (Ă‚yetlerimizi) işte (onlar) arkadaşları ateşin, onlar onda kalıcılar”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 19) “Elbette Din (Yaşam duzeni) indinde AllĂ‚h’ın İslam(dır) , ve ne ihtilaf etti (onlar) ki getirildiler Kitaba , ancak sonrasından , neyin (ki) geldi onlara bilgi (ilim) , haddi aşarcasına aralarında ve kim kufreder (kafir olur , inkar eder) belirtilerini (Ă‚yetlerini) AllĂ‚h’ın boylece elbette AllĂ‚h cabuk olandır Hesab gormesi”.
(3 Ă‚li imran 85) " Ve kim azıp gecerse dışına İslamın herhangi bir dine boylece kabul edilmez ondan ve o Âhirette husrana duşenlerden".
Salat ve selam ona yuce AllĂ‚h’ın elcisi Muhammed dedi;
“Peygamberlerin dini birdir”.
(sahihi muslim cilt 10 sayfa 162 hadis 145)
“cennete musluman kimseden başkası girmez “.
Kaynak :
(buhari;cihad 182, rikak 45), (muslim; iman 178- 377- 378) , (ibni mace; sıyam 35, zuhd 34), (tirmizi; cennet 13) , (darimi; siyer 62), (ahmed ibni hanbel; (1-3), (3-415), (4-89, 90), (5-438) ).
Cağdaş şeytanların her şeytanlıklarında olduğu gibi , bu şeytanlıklarında da temel yaklaşımları , gerceği saptırmak ,kafa karıştırmak , delil sormayı unutturmak , boylece yanlışı, şeytanın Ă‚yetini AllĂ‚h’ın Ă‚yetinin yerine koymaktır. SemĂ‚vî veyĂ‚ ilĂ‚hî dinlerden bahseden şeytanların veyĂ‚ onlara aldanmış olanların hangisi bu dinlerin varlığına dĂ‚ir Kur’Ă‚n veyĂ‚ Kur’Ă‚n’a uygun guvenilir hadisten bir delil sundukları gorulmuş. Onların delile ihtiyĂ‚cı yok cunku onlar yaptıklarını kendilerine ve başkalarına susleyen şeytanlardır. Cok cağdaş, cok şık, kaliteli , buyuk eşeklerdir onlar. Onların bir coğu İslamı bilen ve şirkle bulayarak İslam adına konuşarak insanları AllĂ‚hla aldatanlardır. Bildikleri ve bildiklerine uygun iş yapmadıkları icin onlar kitap yuklu eşeklerdir Kur’Ă‚nın benzetmesindeki gibi.
Eğer doğru soyluyorsalar AllĂ‚h’ın bir cok din gonderdiğini isbatlasınlar Kur’Ă‚n ve Hadisten. Kur’Ă‚n ve Hadis aksini bildirirken asla isbat edemezler bu iddialarını.
Anlaşılan o ki bin kusur yıldır İslamı ve Muslumanları saptırmak icin yaptıkları şeytani saptırma calışmalarının urununu toplamak icin vakit geldi duşuncesindeler. Bir yandan tum gayretleri ile saptırmalarına devam eder ve saptırma cabalarını zirveye cıkarırken bir yandanda fiilen İslam ulkelerini işgal ederek İslamı yok etmeye calışıyorlar. Bu ve benzeri sapkın inanışları İslamı bilen kişiler aracılığıyla etkin bir şekilde yaymaya calışmalarından anlaşılan budur.
(61 saf -8) “İstiyorlar sondursunler ışığını (nûrunu) AllĂ‚h’ın ağızlarıyla ve AllĂ‚h tamamlayan(dır) ışığını (nûrunu) ve hoşlanmasada kĂ‚firler”.
Cağdaş şeytanların iddialarının aksine Kur’Ă‚n ve Hadisler peygamberlerin tumunun Musluman olduğunu bildiriyor. Peygamberlerin tumunun Musluman olması dinlerinin İslam olması aynı şeydir. Ancak bu bilgiyi , her bilgiyi asıl gayesinden saptırmak isteyen şeytanlar , saptırmak icin asıl anlamı dışında bir anlamda olduğunu iddia edebilirler . Bu sıkca tanık olunan bir İslam duşmanlığının sonucudur. Peygamberlerin tumunun dini İslamdır oyleyse Hıristiyanlık islamdır. Allahın dinidir , Hıristiyanlar Muslumandır onlarda Cennete gidecektir turunden sozler yayılmakyadır. Bu sozleri yayanların bir kısmı şuurlu İslam duşmanlığı ile bunu yapıyor olabilir. Bilgisiz kişiler bu sozlere kanarak savunucusu olabilir. İslamı Kur’Ă‚n ve Kur’Ă‚n’a uygun guvenilir Hadislerden oğrenmememizin sonucu olarak her tur cehalet alim ve cahil muslumanlar arasında yayılmıştır. Bu sorunu cozmek icin samimi olarak İslamı oğrenen yaşayan kişilerden oluşan bir araştırma seferberliği başlatılmalı. Ancak boylece Hıristiyan ve Yahudilerin İslamdan saparak kafir olmaları gibi İslamdan saparak kafir olmaktan kurtulabilir Muslumanlar. Onlar sapmış ve saptırmışlar ve artık ellerinde bozulmamış doğru bir kaynak kalmamış olduğu icin kurtuluşları icin careleri dinlerinde değil , Batıl , yanlış olan dinlerini inkar ederek doğru , gercek olan İslama inanmaları ve uymalarıdır. Muslumanların bu cağdaş sapkınlık ve kufur tehlikesinden kurtulmaları icin yapmaları gereken hic bir ayeti değiştirilmeden Allahın koruması ile ellerinde bulunan Kur’Ă‚n’ı oğrenmeleridir. KĂ‚inatı yaratan yuce Yaratıcıdan gelen bir kitap elinde olduğu halde ondan yaralanmayan ne kotu şey yapıyor, ne buyuk iyiliği kaybediyor. AllĂ‚h imandan Kur’Ă‚n’dan ayırmasın hic bir Mu’mini. Âmin. Hıristiyanların ve Yahudilerin Musluman değil kĂ‚fir olduğu ve Cehennemlik olduğu , onlara gelen İslamın Tevrat ve İncilin değiştirilmiş olduğu Kur’Ă‚n ve hadislerde bildirilmiştir. Hıristiyanların ve Yahûdilerin ve tum kafirlerin kĂ‚firlik sebepleri ve Cehennemlik olduklarıhakkında internet sayfamda , “Hıristiyanlar Ve Tum KĂ‚firler Cehennemliktir” adlı yazımda bilgi bulabilirsin.
Kur’Ă‚n’da Tum Peygamberlerin Musluman Olduğuna Delil Olan BĂ‚zı Âyetler.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 19) “Elbette Din (yaşam duzeni) indinde AllĂ‚h’ın Sağ Ediş(tir) (İslamdır) , ve ne ihtilaf etti (onlar) ki getirildiler Kitaba , ancak sonrasından , neyin (ki) geldi onlara Bilgi (İlim) , haddi aşarcasına aralarında ve kim kufreder (kafir olur , inkar eder) belirtilerini (Ă‚yetlerini) AllĂ‚h’ın boylece elbette AllĂ‚h cabuk olandır Hesab gormesi”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 20) “Boyle iken delilleşiyorlarsa seninle , boyle iken , de “sağ ettim (islĂ‚m ettim , teslim ettim) yuzumu AllĂ‚h icin ve kim (ki) uydu bana” ve de (onlar) icin ki getirildiler Kitaba ve Anadan Doğma Bilgisizlere (Ummîlere) “sağ ettinizmi (İslĂ‚m ettinizmi , teslim ettinizmi, Musluman oldunuzmu)” boylece sağ ettilerse (İslĂ‚m ettilerse, Musluman oldularsa) boylece muhakkak (gerceğe) ulaştılar ve geri durdularsa boylece başka değil , uzerine (gorev) tamamen ulaştırma , ve AllĂ‚h cok iyi goren kulları”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 79) “Ne oldu (olmadı) (her hangi bir) beşer icin getirmesi onu AllĂ‚h’ın , KitĂ‚b(a) ve (uygulanması icin belirlenmiş) Karar(a) (Hukme) ve Peygamberliğe sonra diyor (olması) insanlara , “olun kullar bana , dışından AllĂ‚h’ın” ve ne var ki , “olun duzenleyene Ă‚it olanlar (rabbe Ă‚it olanlar ; rabbĂ‚nîler) ne ile (ki) oldunuz oğretiyorsunuz kitabı ve ne ile (ki) oldunuz ders alıyorsunuz””.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 80) “Ve değil emreder size edinin Melekleri ve Peygamberleri duzenleyenler (rabler) , emredermi size kufru (kĂ‚fir olmayı) ardından o anın (ki) siz Sağ Edenler(siniz) (Teslim Olanlarsınız) (Muslumanlarsınız)”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 81) “Ve o an (ki) aldı AllĂ‚h belgesini Peygamberlerin elbet ne (ki) getirdim size Kitab ve Hikmetten sonra geldi size bir elci doğrulayıcı ne icin (ki) sizin yanınızda , elbet guveneceksiniz (îmĂ‚n edeceksiniz) ona ve elbet yardım edeceksiniz ona , dedi karar verdiniz ve aldınızmı , bu size olan bağlılığımın uzerine , dediler karar verdik , dedi boylece tanık olun ve ben sizinle berĂ‚ber Tanıklardan(ım)”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 82) “Boylece kim yuz cevirdi sonrasında şunun , boylece işte (onlar) onlar FĂ‚sıklar”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 83) “Boylece dışındakinemi yaşam duzeninin (dîninin) AllĂ‚h’ın aşıp geciyorlar ve onun icin sağ etti (teslim oldu , Musluman oldu) kim (varsa) Gokler ve Yer(yuzun)de , emrine uyarak ve istemeden ve ona doğru dondurulurler”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 84) “De guvendik (îmĂ‚n ettik) AllĂ‚h’a ve ne indirildi uzerimize ve ne indirildi uzerine İbrĂ‚hîm ve İsmĂ‚îl ve İshĂ‚k ve Ya’kûb ve Torunların ve ne getirildi MûsĂ‚ ve ÎsĂ‚ ve Peygamberlere duzenleyenlerinden (rablerinden) ayrım yapmayız arasında bir tekine onlardan ve biz onun icin Sağ Kılanlarız (Teslim Olanlarız ; Muslumanlarız)”.
(3 Ă‚li imran 85) " Ve kim azıp gecerse dışına İslamın herhangi bir dine boylece kabul edilmez ondan ve o Âhirette Husrana Duşenlerden".
(3 Ă‚li imrĂ‚n 86) “Nasıl (gerceğe) iletir AllĂ‚h bir kavmi kufrettiler (kĂ‚fir oldular) sonrasında guvenlerinin (îmĂ‚n etmelerinin) , ve tanık oldular elbette elci (peygamber) gercek ve geldi onlara Acıklamalar ve AllĂ‚h , değil (gerceğe) iletir toplumunu ZĂ‚limlerin”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 87) “İşte (onlar) , karşılıkları , elbette onlara uzak etmesi (la’neti) AllĂ‚h’ın ve Meleklerin ve İnsanların toptan”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 88) “Kalıcılar onda , değil hafifletilir onlardan Azap ve değil onlar goz actırılırlar”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 89) “Ancak (onlar) ki (hatĂ‚dan) donduler sonrasında bunun ve duzelttiler boylece elbette AllĂ‚h (gunahları) Cok Orten (gereğince) Cok Merhamet eden”.
Bu Ă‚yetlerde tum Peygamberlerin, Musluman olduğu bildiriliyor.
İslamdan başka bir dinin gecersiz olduğu bildiriliyor. Aksini iddia edenler tevbe etsin. SemĂ‚vî dinler , 3 semĂ‚vî din , 3 hak din , İbrĂ‚hîmî dinler ve benzeri sozleri soyleyen aldanmışlar tevbe etsin.
SalĂ‚t ve selĂ‚m ona yuce AllĂ‚h’ın elcisi Muhammed dedi;
“Peygamberlerin dini birdir”.
(sahihi muslim cilt 10 sayfa 162 hadis 145)
“Cennete Musluman kimseden başkasıgirmez “.
Kaynak :
(Buhari;cihad 182, rikak 45),
(Muslim; iman 178- 377- 378) ,
(İbni mace; sıyam 35, zuhd 34),
(Tirmizi; cennet 13) ,
(Darimi; siyer 62),
(Ahmed ibni hanbel; (1-3), (3-415),
(4-89, 90), (5-438) ).
Yuce AllĂ‚h tevbeleri kabul eder, Allah tevbe edenleri sever (2 bakara 222). O Ğafûr’dur ; gunahlarının ortulmesini isteyenin gunahlarını ortendir. O ĞaffĂ‚r’dır ; gunahları cok ortendir. O Afuv’dur ; gunahları gideren, affedendir. O TevvĂ‚b’dır ; gunahkĂ‚r kullarına merhametle donendir. Salat ve selĂ‚m ona yuce AllĂ‚h’ın elcisi Muhammed dedi “Tevbe eden ; (pişman olup , hatasını duzeltmeye calışan, gunahdan donen) gunahı olmayan kişi gibidir” (ibni mĂ‚ce, zuhd kitabı , 30).
(33 ahzĂ‚b 4). "…Ve AllĂ‚h der Gerceği ve o iletir Yola".
(17 isrĂ‚ 36). “Ve ardına takılma neyin (ki) (var) değil senin icin onunla (ilgili) bilgi, elbette İşitme ve Gorme ve Gonul, hepsi işte (onlar)ın oldu ondan mes’ûl”.
(2 bakara, 286).“ Gorev yuklemez AllĂ‚h kimseye istisnası kapasitesi (kadarı)…”.
22 hac, 77). “Ey (onlar) ki guvendiler (îmĂ‚n ettiler) ruku edin ve secde edin ve kulluk edin duzenleyeninize (rabbinize) ve edin Seckin (iş) (Hayır) olurki siz kurtulursunuz”.
(22 hac , 78). “Uğraşın AllĂ‚h’da gercek uğraşıyla (onun) , o secti sizi ve yapmadı size Dinde guclukten , milleti babanız İbrĂ‚hîmin , o şanlandırdı (adlandırdı) sizi Sağ Edenler (Teslim Olanlar ; Muslumanlar) olarak onceden ve bunda olur diye elci tanık size ve olursunuz tanıklar insanlara, oyleyse ayakta tutun (kılın) Namazı ve getirin Zekatı , sım sıkı tutunun AllĂ‚h’a O Dostunuz (MevlĂ‚nız), oyleyse ne guzel Dost (MevlĂ‚) ve ne guzel Yardımcı”.
(20 taha, 47). “…Ve Sağ Olsun kim uydu (gerceğe) İletene”.
(1 fatiha, 1). “Ovgu AllĂ‚h’a duzenleyeni Evrenlerin”.
Yazının telif hakkı yazar adı ve web sayfasının yayınlanmasından ibarettir.
Alıntı : Yazar, A. k. A.
Sayfa, http://www.enbuyukbir.com
SELAM ONLARA İBRAHİM VE YAKUP VE İKİSİNİN OĞULLARININ İSMAİL VE İSHAKIN TORUNLARININ MUSANIN VE İSANIN VE PEYGAMBERLERİN MUSLUMAN OLDUĞU , HIRİSTİYAN YADA YAHUDİ OLMADIĞI KONUSUNDA AYETLER
(2 bakara 130) “Ve kim rağbet eder milletinden (başkasına) İbrĂ‚hîmin ancak kim (ki) adileşti nefsi (onun) ve elbet muhakkak suzup sectik onu dunyĂ‚da ve elbette o sonrakinde (Ă‚hirette) elbet duzgunlerden (sĂ‚lihlerden)”.
(2 bakara 131) “Dediğinde ona duzenleyeni (rabbi) (onun) teslim ol , dedi teslim oldum duzenleyenine (rabbine) evrenlerin”.
(2 bakara 132) “Ve tavsiye etti onu İbrĂ‚hîm oğullarına (onun) ve Ya’kûb ; ey oğullarım elbette AllĂ‚h suzup secti sizin icin dîni , boylece , olmeyin ancak ve siz teslim olanlar (muslumanlar)(olarak)”.
(2 bakara 133) “Yoksa oldunuzmu tanıklar hazır olduğunda ya’kûba olum , dediğinde oğullarına neye kulluk edersiniz benden sonra , dediler kulluk ederiz tanrına ve tanrısına babaların İbrĂ‚hîm ve İsmĂ‚îl ve İshĂ‚kın tanrının bir olanına ve biz ona teslim olanlarız (muslumanlarız)”.
2 bakara 134) “O (bir) ummet , muhakkak gecip gitti , ona ne kazandı ve size ne kazandınız ve sorulmazsınız neden ki oldular işliyorlar”.
(2 bakara 135) “Ve dediler , olun yahûdî (hûden) veyĂ‚ hıristiyan (gerceğe) ulaşırsınız , de bilakis milleti ibrĂ‚hîmin şirkten uzak (hanîf) ve olmadı ortak edenlerden (muşriklerden”.
(2 bakara 136) “Deyin guvendik (îmĂ‚n ettik) AllĂ‚h’a ve ne indirildi bize ve ne indirildi İbrĂ‚hîme ve İsmĂ‚île ve İshĂ‚ka ve Ya’kûba ve torunlara ve ne getirildi MûsĂ‚ya ve ÎsĂ‚ya ve ne getirildi peygamberlere duzenleyenlerinden (rablerinden) ayırmayız arasını her hangi birinin onlardan ve biz ona teslim olanlarız (muslumanlarız)”.
(2 bakara 137) “Boylece guvenirlerse (îman ederlerse) orneğine neyin (ki) guvendiniz (îmĂ‚n ettiniz) ona boylece muhakkak (gerceğe) ulaştılar ve vaz gecerlerse boylece başka değil onlar boluculuktedirler boylece yeterli olacak sana onlara karşı AllĂ‚h ve O Gereğince Cok İşiten (Es Semî’) Gereğince Cok Bilen (El Alîm)”.
(2 bakara 138) “Boyası AllĂ‚h’ın ve kim daha guzel AllĂ‚h’dan boyaca ve biz ona kullarız”.
(2 bakara 139) “De delilleşiyormusunuz bizimle AllĂ‚h (konusun)da ve o duzenleyenimiz (rabbimiz) ve duzenleyeniniz (rabbiniz) ve bize işlerimiz ve size işleriniz ve biz ona ozelleştirenleriz (ihlaslılarız)”.
(2 bakara 140) “Yoksa diyormusunuz elbette İbrĂ‚hîm ve İsmĂ‚îl ve İshĂ‚k ve Ya’kûb ve torunlar oldular (idiler) yahûdî (hûden) veyĂ‚ hıristiyan , de , sizmi daha iyi bilen yoksa AllĂ‚h’mı ve kim daha zĂ‚lim kimden (ki) soylemedi bir tanıklığı indinde (olduğu halde) AllĂ‚h’tan ve değil AllĂ‚h gĂ‚fil olanla bir , neden (ki) işliyorsunuz”.
(2 bakara 141) “O (bir) ummet , muhakkak gecti gitti , ona ne kazandı ve size ne kazandınız ve sorulmazsınız neden (ki) oldular yapıyorlar”.
SELAM ONA , ONLARA , İSA VE HAVARİLERİNİN MUSLUMAN OLDUĞU HAKKINDA AYETLER.
(61 saf 6) "Ve dediğinde ÎsĂ‚ , oğlu Meryemin ey İsrĂ‚îl oğulları (YĂ‚kûb oğulları) benim elcisi AllĂ‚h'ın size , doğrulayıcı neyi (ki) arasında iki elimin (benden once) Tevrattan ve sevindirici bir elciyle , gelir benden sonra , adı onun Ahmed (Muhammed) , boylece geldiğinde onlara acık delillerle dediler bu acıklayıcı bir sihir".
(61 saf 7) " Ve kim daha zalim kimden (ki) attı (iftira etti) Allah'a yalanı ve o cağrılıyor İslama ve Allah (gerceğe) iletmez toplumunu zalimlerin".
(61 saf -8) “İstiyorlar sondursunler ışığını (nûrunu) AllĂ‚h’ın ağızlarıyla ve AllĂ‚h tamamlayan(dır) ışığını (nûrunu) ve hoşlanmasada kĂ‚firler”.
(3 Ă‚li imrĂ‚n 52) “Boylece ne zaman hissetti ÎsĂ‚ onlardan kĂ‚firliği , dedi , kim yardımcım AllĂ‚h’a doğru, dedi HavĂ‚rîler biziz yardımcıları AllĂ‚h’ın, guvendik (îmĂ‚n ettik) AllĂ‚h’a ve tanık ol bizim muslumanlar olduğumuza”.
TUM PEYGAMBERLERİN MUSLUMAN OLDUĞUNA DELİL OLAN AYETLER
(3 Al-i İmran Suresi, 67) İbrahim, ne Yahudi idi, ne de Hıristiyandı: Ancak, O hanif (muvahhid) bir Muslumandı, muşriklerden de değildi.
(5 Maide Suresi, 111)Hani Havarilere: "Bana ve elcime iman edin" diye vahy (ilham) etmiştim; onlar da: "İman ettik, gercekten muslumanlar olduğumuza sen de şahid ol" demişlerdi.
(7 A’raf Sûresi: 123-126): “Firavun, (buyuculerine) ‘Ben size izin vermeden ona iman ettiniz ha!’ dedi. Şuphesiz bu, halkını oradan cıkarmak icin şehirde kurduğunuz bir tuzaktır. Goreceksiniz! Mutlaka sizin ellerinizi ve ayaklarınızı caprazlama keseceğim, sonra da (ibret olsun diye) sizin tumunuzu elbette asacağım.’ Dediler ki: ‘Biz mutlaka Rabb’imize doneceğiz.’ ‘Sen sırf, Rabb’imizin Ă‚yetleri bize geldiğinde iman ettiğimiz icin bize hınc duyuyorsun. Ey Rabb’imiz! Uzerimize sabır yağdır ve Musluman olarak bizim canımızı al.’
(10 Yunus Sûresi/71-72. ayetler) : “Nûh’un haberini onlara oku. Hani o bir vakit kavmine şoyle demişti: Ey kavmim! Eğer benim konumum ve ALLAH’ın Ă‚yetleriyle oğut vermem size ağır geliyorsa, (biliniz ki) ben sadece ALLAH’a dayanıp guvenmişim. Artık siz de (bana) ne yapacağınızı ortaklarınızla beraber kararlaştırın ki işiniz size dert olmasın! Bundan sonra bana hukmunuzu uygulayın; bana muhlet de vermeyin! Eğer yuz ceviriyorsanız, sizden zaten hicbir ucret istemedim. Benim ucretim, ancak ALLAH’a aittir. Bana Muslumanlardan olmam emredildi.”
(10 Yunus Suresi, 84) Musa dedi ki: "Ey kavmim, eğer siz Allah'a iman edip musluman olmuşsanız artık yalnızca O'na tevekkul edin."
(10 Yûnus Sûresi: 90. ayet) : “İsrailoğulları’nı denizden gecirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak uzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak uzere iken, İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hicbir ilah olmadığına inandım. Ben de Muslumanlardanım dedi.”
(12- Yusuf-101)"Ey Rabbim! Mulkten bana (nasibimi) verdin ve bana (ruyada gorulen) olayların yorumunu da oğrettin. Ey gokleri ve yeri yaratan! Sen dunyada da ahirette de benim sahibimsin. Beni musluman olarak oldur ve beni sĂ‚lihler arasına kat!"
(27 Neml-42)Melike gelince, "Senin tahtın da boyle mi?" dendi. O şoyle cevap verdi: "Tıpkı o! Zaten bize daha once bilgi verilmiş ve biz teslimiyet gostermiştik. (Musluman omuştuk) "
Yazar, A. k. A.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaţam & Danýţman
- Eđitim Öđretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- TEK DİN İSLÂM -1- (Tum Peygamberler Muslumandır) (Allah İndinde Din İslamdır)