Abdullah b. Mesûd'un (r.a.) naklettiğine gore:
Allah Resulu (a.s.) şoyle buyurdu: "Ben Cehennemliklerin Cehennemden son cıkacak, ve Cennetliklerin de Cennete son girecek olanını bilip duruyorum. Bu bir kimsedir ki Cehennemden emekleye emekleye cıkar, Yuce Allah ona: Git Cennete gir, buyurur. O kimse Cennete varır, ona oyle gelir ki Cennet dopdoludur (herkes kendine ait yerlerini alıp, işgal etmiş, acık bir yer bırakmamıştır). Donup! Ey Rabbim! Cenneti ben dopdolu buldum, der. Yuce Allah yine ona: Git, Cennete gir, buyurur. O kimse Cennete varır. Yine ona Cennet dopdolu gibi gelir. Donup: Ey Rabbim! Cenneti ben dopdolu buldum, der. Allah ona: Git, Cennete gir, dunya kadar ve dunyanın on misli kadar yer senindir (yahut dunyanın on misli senindir), buyurur. O kul: Sen yegÂne Melik olduğun halde benimle alay mı ediyorsun (yahut bana guluyor musun?) der. Ravi der ki: (Bu ilahi vaadi o bicare alay etmek olarak duşunduğunden dolayı) Vallahi Allah Resulu'nun (a.s.) gerideki dişleri belirinceye kadar gulduğunu gordum. (Ravi der ki, Ashap arasında) Cennet ehlinin en aşağı mertebede olanı işte bu kimsedir," denirdi. (kutsi hadis)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- cehnnemden son cıkan kişinin hali...