N A M A Z
anlatilmasi sevdirilmesi hakikaten emri bilma'ruf cercevesinde her muslumana farz olan bir hal.tabi tesir icinse en basta fiili misal olmak lazim. bizzat kendimiz yasamali , islamin guzelliklerini ef'alimizle izhar etmeliyiz.
"biz dogru islamiyeti ve islamiyete layik dogrulugu ef'alimizle izhar etsek sair dinlerin tabileri fevc fevc islama tabi olacaklardir." der bediuzzaman. en basta dogru islamiyeti bizzat kuran ve sunnetten ogrenecegiz, daha sonra islama layik dogruluk hallerini her safhada fiillerimizle izhar edecegiz. bu sadece namazla degil, yalan soylememekle , durust olmakla , faiz ve kul hakki yememekle, hereksin elimizden ve dilimizden emin olmasiyla, dusmanimizin dahi bizim sadik oldugumuza tasdikiyle..... vs. vs. bu listeyi uzataikliriz. bunlar zor mu? hayir cok kolay ve fitri olan hayatin ve varligin asil sebebi bunlar....
ayrica "seni seven , senin sevdigini de sever, seni sevmeyen senin sevdigini de sevmez" kaidesince biz kendimizi efalimizle esimize cocugumuza akrabamiza komsumuza sevdirecegiz ki yaptiklarimizin da tesiri olsun...
namaz islamin temel tasidir en buyuk ibadetidir. ve gunde 5 defa cenabi hakkin huzuruna uructur.bir miractir..temziliktir,guzelliktir,kulluktur,teslim iyyettir, itaattir...
once namazimizi kilacagiz , daha sonrada etrafimizdakilere kilmalari ve neden kilinmasi gerektigi hakkinda malumat vercegiz.eger bir insan bir ibadetin hikmetini anlarsa , ona muhtac oldugunu anlarsa cok daha samimi sarilir diye dusunuyorum..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Namazla alakalı birkac kelam