Yayınlama zamanı: Bugun 10:50 Cevher'de

Kremlin Cecen liderlerin ardı ardına oldurulmesinin ardından ‘direnişcilere af' taktiği ile Cecenya'yı dize getirme hayalleri kurarken Cecenistan İckerya Cumhurbaşkanı Dokku Umarov, zayıflık gostergesi sayılabilecek ‘faydasız barış goruşmelerinden' uzak olduklarını acıkladı. Umarov Cecen multecilere, diasporaya ve dunya Muslumanlarına da ‘bizi unutmayın' mesajı gonderdi.

Cecenistan İckerya Cumhuriyeti Basın Merkezi, Umarov'un gecen haftalarda komutanları, danışmanları ve Şeriat Mahkemesi Başkanı ile yaptığı ve Cecen multecilere goruntulu kaydını gonderdiği toplantının metinlerini yayımladı.

'Mucahit liderlerin politikaları suruyor'

Kavkaz-Center'da yer alan mesajında 'Kremlin'deki mafya gruplarına karşı yapılan cihadın 16 yıldır devam ettiğini' vurgulayan Umarov, Cecenya'nın şehit edilen eski devlet başkanları Aslan Mashadov, Zelimhan Yandarbiyev ve Abdulhalim Sadullayev'i hatırlatarak, "En son Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şamil Basayev'i kaybettik. Allah'ın rahmeti onun uzerine olsun. O cihadın motoruydu. Mashadov ve Sadullayev'in politikaları her konuda Devlet Savunma Konseyi'ndeki (Şura Meclisi) danışmalara dayalıydı. Konsey kararı dışında hicbir politika kabul edilmeyecektir" dedi.

'Ciddi barış niyeti yoksa goruşme de yok'

Sadullayev'in şehit edilmesinden sonra bu politikada bir değişiklik olmayacağını' vurgulayan Cecen lider, Rus işgalcilere başka barış onerisinde bulunmayacaklarını belirterek, şunları soyledi:

"Eğer kendileri barış teklifinde bulunurlar ve niyetlerinin ciddi olduğuna dair guvencemiz olursa bu başka bir mesele. Ama bize hicbir ciddi barış garantisi gosterilmezse, yararsız goruşmelerle meşgul olmayız. Bunu soyluyorum cunku kimsenin zayıf olduğumuz izlenimine kapılmasını istemiyorum. Yurt dışındaki kardeşlerimizin de bunu bilmelerini istiyorum."

Umarov ayrıca 'Muslumanlara kardeşleri olan Kafkasya mucahitlerini unutmamaları' cağrısı yaptı: "Yardımınıza ihtiyacımız var. Boyle bir durumda herkesin aklına para gelebilir ama ben bunu soyleyerek para yardımını kastetmiyorum. Birbirimiz icin Allah'a dua ederiz ve bu onemli bir konu. Şahsen benim icin cok onemli. Her ibadetimizde yuce Allah'tan temiz niyetleri ile doğru yolda savaşan mucahitlere yardım etmelerini istemeliyiz. Yuce Allah'ın kullarının dualarına karşılık vereceğini biliyoruz. İşte bu yuzden yapabilecek başka bir şeyiniz yoksa bile ibadetlerinizde bizim icin Allah'a dua edin."

Tercum: Ajans Kafkas

Kavkaz Center