--------------------------------------------------------------------------------
Mescid-i Nebevi / Medine-i Munevvere
Dumduz, yeşil bir sÂha icinde, bembeyaz bir taş yığını halinde, Medine ufuklardan gorunur. Ortasında yemyeşil Maşrık ile Mağrib'in birleştiği, opuştuğu yerden, semalara RahmetenlilÂlemin’in remzi olan yeşil kubbe yukselmektedir... Burası, Allah sevgilisinin yeşil kubbesi, nazar-ı ilÂhînin bir an bile eksik olmadığı Mustafa'nın makamıdır... Milyonlarca muminin salÂt u selÂmının okşadığı yerdir orası... Oranın toprağında ceset bile kalmaz, yalnız cesed-i pak-i Rasûl bulunur... Diğer mezarlar, makamlar hep temsilen kalmışlardır... Naş-ı Mubarek-i Rasûl arzdan kaldırıldığı zaman dunyanın sonu gelecektir... Niyazlar, dualar, arzular, olmuşlere Kur'Ân hediyeleri; hep, mekÂndan LÂmekÂn'a Rasûle uğramadan gitmez, gidemez kabul olmaz... Saray-ı ilÂhiye ancak, Rasûl kanalı ile muracaat olunur. Bu bir murad-i ilÂhîdir. Bu lÂmekÂna hurmetin mecburî olduğundandır. (Ben ve Meleklerim Rasûle selÂtu selÂm goturuyoruz. Siz ne duruyorsunuz) meÂlindeki Âyet bu demektir... O huzura kabul edilen, unsiyet peyda eden, ancak namazda bir tekbir ile uğramadan girebilir. Fakat şeytan aklından cıkmaz... Rasûl'den izin al, yÂni, onda eri... Ondan sonra, AllÂhu Ekber diye namaza başla... Mirac'a girersin... Namaz Mirac'tır. O zaman sana yanaşmaz. Cunki sen Rasûlde eridin. RasûlullÂh’ın potasında erimiyende daima şuphe mevcuttur. şuphede olan gafletten kurtulamaz. Gaflette olan hic hir şey olamaz.
AllÂh'a ibadetin devamlı oluşu, bu erimeyi temine fırsat verdiğindendir. Yoksa... AllÂh'ın ibadete ihtiyacı yoktur... Beşeri, duşunme muradı olduğu icindir... Nebilerin, velîlerin, murşitlerin, gavsların, kırkların, dortlerin, uclerin mucize ve kerametleri gafletten, şupheden kurtulmak kuvvetinin insanda mevcut olup onu bularak Rasûl'de erimelerine işarettir.. Erime carelerini beşer bulsun, yardım alsın; kurtulsun diye lÂmekÂne doğru yoluna istikÂmet versin diye KÂbe'yi gorerek tanıyarak, el ile tutarak kolaylık gostermişlerdir...
AllÂhuekber... Bunların hepsi edep icinde Hayy’i-lÂyemuta kavuşmak icin kurulmuş dekorlardır işte... Herşeyi onune serdim, her şeyi burnunun ucuna kadar getirdim... Sen hÂl deli dolu; bon bon bakıp duruyorsun... Kabahat kimde... Sende, sende, sende... Seni beni at da gaip zÂmiri (O) ol. O... İşte iş bundadır... HÂl mırıltı, dırıltı, zırıltı ile uğraştığın yeter... Edep, fazilet, doğruluk icinde omru gecenler vardır. Bir de hayvan gibi olup gidenler.. Şupheler, vesveseler icinde her an değişmede bir umit vardır. Bunların yerinden kımıldanma ve sokulup atılmağa hazırlanma olduğunu da unutma. Bir gun belki sana da bir el girerek hepsini sokup cıkarır... Şakk-ı sadr yapan CebrÂil olmaz da seni şupheye duşuren bir el olur bu el.. Şuphe, kuruntu, bir nev'i ruh uyuzudur. Uyuz aklında olursa fena, ruhundakini iyi ederler belki ; şupheden bazan acı bazÂn zevk duyarsın, uyuz da boyledir... Uyuz hastalığının Ârazı tamamiyle bir hikmettir. Yani kaşınması... Fakat sen uyuzdan kurtulmağa ilÂc ara... Uyuzu kirec ile kukurt iyi eder, kirec ve kukurt nasıl kirec ve kukurt olmuştur, hic duşundun mu?
Kirec ve kukurt uyuz olmaz. O hastalık onlara yanaşmaz. Bu hassaya sahip olmak icin ne yapmışlardır? Hic olmazsa onu ara, bul, sor oğren... Hazıra konacağım diye cabalama, vakit az.. Guneş batmağa gidiyor her şey yarı yolda kalır... Kendini musalla taşında bulursun, iş işten gecer... Biraz aklın ile ruhunu fırcala.. Ruhunla aklına tekme vur, bu mucadele cok guzel bir mucadeledir... Kendini oğrenince mesele kalmaz...İşte bunları hazırladıktan sonra BeytullÂh’a don RasûlullÂh’a iltica et, oylece kıpırdamadan dur. Sabır icinde...Hic olmazsa bir gece bu halde uyumadan, sabaha kadar sebat et...Yardımcı her zaman, her an mevcuttur, sana da uğrarlar.
İlk once aklını iyice doyur da itiraz ve şuphe kapılarını kapa, ruhunla başbaşa kal... Haydi yolun acık olsun...Bu yazımızdaki sozlerimizden, bir son bekliyorsun. LÂflar kulağına vurdukca, icinde şupheler artıyor.. Boylelikle bir şey oğrenemezsin; bırak bizi, git işte Allah aşkına...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Mescid-i Nebevi / Medine-i Munevvere