Selamun aleykum,

Sevgili kardeşlerim, hic şupesiz hepimiz sonu olum olan bir dunyada yaşamaktayız, bunun inkarı sozkonusu değil. Peki olum bir son mu ? yoksa yeni bir başlangıc mı ? İslam dinine ve diğer semavi dinlere gore olum bir son olmayıp, yeni bir başlangıctır, olumden sonra tekrar dirilme ve ebedi bir ahiret hayatı vardır. Pek cogunuz gibi ben de, olumden sonra dirilmeye ve ahirete iman ediyorum elhamdulillah.

Peki hic duşununuz mu ? ahirette durumunuz nasıl olacak ? Eğer ahirete iman ediyorsak bunu kesinlikle duşunmeliyiz. Ahiret hayatımız, bu dunyadaki yaşantımızın bir uzantısı olarak, ya ebedi bir saadet (inşallah), yada Allah (c.c) korusun ebedi bir husran olacak. Ahiret hayatında kurtulanlardan olmak, yani cennet ehli olmanın yolu nedir... Hic şuphesiz Dinimiz islamı kimliğimizde yazılı olan " Dini : İslam " kelimesiyle sınırlamayıp, dinimizi oğrenme-uygulama-oğretme gayreti icinde olmalıyız. Bu şekilde dinimizi tum guzellikleriyle yaşamak, ve Allah'ın (c.c) rızasını kazanmak bizlere nasip olur inşallah.

İşte ben dinimi oğrenme-uygulama-oğretme maksadıyla hergun ceşitli konularda Allah'ın (c.c) kısmet ettiği kadar kucuk okuma parcaları hazırlayarak, once kendim okuyup sonrada sizlerle paylaşma muradındayım. Bu calışmam icin bazı konu başlıkları hazırladım, eğer siz de benim bu calışmamdan istifade etmek sitiyorsanız (size e-posta gondereceğim sizde okuyacaksınız hepsi bu) aşagıda belirttiğim konu başlıklarından dilediğinizi secip bana bildirmeniz gerekiyor. Sectiğiniz konu başlıklarıyla ilgili e-postaları duzenli olarak size ulaştırmaya calışacağım inşallah.

1-Kuran'ı Kerim (Kuran'dan ufak bir bolum meali)
2-Peygamberimizin hayatı (Hz.Muhammed (s.a.v) hatından kucuk bolumler)
3-Riyazu's Salihinden Bolumler (Belli bir konu ile ilgili hadis ve ayetler acıklamalı olarak)
4-Gunun ayeti (Kuran'dan bizi duşunmeye sevkedecek bir ayet)
5-Gunun Hadisi (Bir Hadis'i Şerif)
6-Gelenlerden secmeler (Sizlerden gelen guzel e-postaları paylaşma)
7-Sorularla islamiyet (İslami konularda soru ve cevaplar)
8-Ashabı Kiram (Sahabelerin hayatından kucuk bolumler)
9-Peygamberler Tarihi (Tum peygamberlerin hayatından kucuk bolumler)
10-İlmihal (İslam ilmihalinden kucuk bolumler)

Şunu da belirteyim ki ben ne bir hocayım ne de alimim, bende sizin gibi sıradan bir insanım. Bu konuları araştırmak ve oğrenmek oncelikle benim amacımdır. Elimden geldiği kadar araştırma yapıp sizinle paylaşmaya calışacağım, hatasız kul olmaz, bu konuda bir hatam yanlışım olursa şimdiden ozur dilerim. İnşallah zaman icinde bunlarla da yetinmeyip yeni konu başlıkları ekleyebiliriz.

Allah (c.c)bu yolda bizlere sabir, sebat ve bereket ihsan eyleyerek, cumlemizi ebedi kurtuluş olan cennet ile mukafatladırsın inşallah.

alıntıdır........
nizamettin bozkurt