Yuksek Oğretim Kurulu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesi'ndeki cinsel taciz ve tecavuz girişimi iddialarıyla ilgili disiplin soruşturması dosyasını perşembe gunu goruşecek.
Burdur MAKU'de oğretim gorevlisinin bazı kız oğrencilere cinsel taciz girişiminde bulunduğu iddia edildi.
[h=3]SOSYAL MEDYADAN DUYURDU[/h] Universitede oğrenci olduğunu soyleyen bir kadın Twitter kullanıcısı "Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Universitesi'ndeki oğretim uyelerinden 2 kişi, ben de dahil coğu kadın oğrenciye taciz ve tecavuz girişiminde bulunmuştur" mesajını paylaştı.
[h=3]REKTORLUK SORUŞTURMA BAŞLATTI[/h] Taciz ve tecavuz girişimi iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından MAKU Rektorluğu soruşturma başlattı. Universiteden yapılan yazılı acıklamada, 5 Mart 2019 tarihinde konuyla ilgili disiplin soruşturması acıldığı ve soz konusu oğretim gorevlisinin 'kamu gorevinden cıkarılma' cezası ile YOK'e bildirildiğine dikkat cekildi.
[h=3]DİSİPLİN KURULU PERŞEMBE GUNU TOPLANIYOR[/h] YOK yetkililerinden edinilen bilgiye gore MAKU'den iletilen dosya bu hafta perşembe gunu yapılması planlanan 'YOK Yuksek Disiplin Kurulu' toplantısında goruşulecek. Yuksek Disiplin Kurulu, oğretim gorevlisi ile ilgili cinsel taciz iddialarını değerlendirmeye alacak ve rektorluğun teklif ettiği 'kamu gorevinden cıkarma' cezasının uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek.

MAKU'de bir oğretim gorevlisinin kız oğrencileri taciz ettiği iddiasına rektorlukten acıklama: Suc duyurusunda bulunuldu Kaynak: DHA