Allah-u TeÂl şoyle buyurmuştur:

“Mu’minler ancak kardeştir!”

Hucurat 10

Ben, bu hitabı sana yoneltiyorum, kendisi icin birbirini seven ve birbirini ziyaret edenler hakkında Allah’ın neler hazırladığın biliyor musun?

Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle bildiriyor:

“Allah-u TeÂl kıyamet gunu şoyle buyurur:

Benim celalim icin birbirini sevenler nerede? Zatımın golgesinden başka bir golge olmayan gunde onları kendi golgemde golgeleyeceğim. Benim icin birbirini sevenlerin nurdan minberleri vardır. Nebiler ve şehitler onlara gıpta ederler. Zatının golgesinden başka hicbir golgenin olmadığı o gunde Allah-u TeÂl yedi sınıf insanı kendi golgesi altına alır; Allah icin birbirini seven bu şekilde bir araya gelip bu şekilde ayrılan iki kişi…”

Tirmizi

Gercekten bu şukredilmesi gereken buyuk bir nimettir.

Senin doğru yolda olmanda ve hidayete ermende emeği gecen etrafındaki ihsan sahibi mu’minlerden dolayı hic Allah’a şukrettin mi? Allah’ın ihsanıyla sonra bu iyi arkadaşların sayesinde yuksek payelere eriştin. Bu nimet şukru hak etmez mi? Sen nice gaflete duştun, seni uyardılar. Nice hatalar işledin, seni duzelttiler. Onlardan nice guzel huylar, ilimler ve yon kazandın. Bu iyi arkadaşlarının senin uzerinde nice emekleri vardır.

Duşunsene, yalnız başına olsan iyilerle oturup kalkmasan arkadaşlık etmesen, Allah’ın onlar icin hazırladıklarından nasıl pay alırsın? Kimseyi tanımaz kimseden istifade etmez bir şekilde evine kapanık olsan halin nice olurdu? Bilmez misin suruden ayrılan koyunu kurt kapar! Nice insanlar var ki, ilim meclislerinden ve iyilerle arkadaşlık etmekten uzak oldukları icin şeytan olardan zelil etti de sonunda vardıkları nokta ise cok daha elim oldu.

Bu nimetin kadrini bilelim ve bu konuda gayret gosterelim. Nitekim Rabbimiz şoyle buyurmuştur:

“Sabah akşam Rablerine, O’nun rızasını dileyerek dua edenlerle birlikte candan sebat et. Dunya hayatının susunu isteyerek gozlerini onlardan cevirme. Kalbini bizi anmaktan gafil kıldığımız kotu arzularına uymuş ve işi gucu aşırılık olan kimseye boyun eğme.”

Kehf 28

ALLAH İCİN KARDEŞLİK NİMETİ VE UZERİNE ALLAH’A HAMD OLSUN.