Arkadaşlar benim sorum internette bilindiği uzere bir suru Full Program indirme siteleri mevcut. Bunların nasıl yapıldığını merak ediyorum. Yapıldığından kastım ne kadar yasal, sorumluluktan nasıl kacınılıyor. Boyle bir siteye sahip olup veya bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum. Aşağıda full program indirme sitelerinin telif hakkı bolumunde yer alan yazılarını kopyaladım. Siteyi acıp sadece bunları yazmak yeterli oluyor mu? 1. Telif Hakkı Sitemiz "uyar ve kaldır" prensibi ile hareket etmektedir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir bicimde paylaşıldığını ve yasal haklarının ciğnendiğini duşunen yazılım sahipleri [email protected] adresine mail atarak bildirimde bulunabilirler. İcerik İncelenerek en kısa surede yayından kaldırılır. Yasal Tebliğ Siteden indirmiş olduğunuz programın/programların kullanım ile ilgili tum sorumluluk kullanıcıya aittir. Sitede paylaşım yapan kullanıcının asıl amacı ev kullanıcılarına gerekebilecek olan ucretli veya ucretsiz programları/meteryalleri paylaşmaktır. Kullanıpta beğendiğiniz yazılımlar olursa ve bu yazılım/yazılımlar ucretli ise lisans bedelini odeyip orjinalini satın alınız. Sitede paylaşılan tum belgeler, dosyalar vs. tamamı ev kullanıcıları duşunulerek paylaşılmış olup, işyeri calışanlarının, şirket sahiplerinin bu dosyaları indirmesi tamamen yasaktır. Lisans ile ilgili oluşabilecek tum yasal ve yasal olmayan sorunlar, sistemde oluşabilecek sorunlar ve hatalar tamamen kullanıcı hatası olup tum yukumlulukler yazılımı kuan ve kullanan kişiye aittir. Kurulum dosyasını bilgisayarına indiren bir kişi bu sozleşmeyi kabul etmiş sayılır ve paylaşım yapanlara ait hic bir sorumluluğun olmadığını kabul etmiş sayılır. 2. Telif Hakkı ! Abuse Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amac edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya gore, site yonetiminin hukuka aykırı icerikleri kontrol etme yukumluluğu yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir bicimde paylaşıldığını ve yasal haklarının ciğnendiğini duşunen hak sahipleri veya meslek birlikleri,mail yolu ile bize ulaşabilirler. Bizle iletişime gecilmesi halinde ilgili kanunlar ve yonetmelikler cercevesinde Kaldırılıp size donuş yapılıp gerekli bilgi verilecektir. İletişim adresi: 3. Hak Sahipleri Kural İhlali Bildirimi ... uzerindeki bulunan dosyalardaki şirketinizin, şahsınızın yayın haklarını ihlal ettiğimizi duşunuyorsanız lutfen [email protected] adresine mail ile bildiriniz. Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amac edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan, yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya gore, site yonetiminin hukuka aykırı icerikleri kontrol etme yukumluluğu yoktur. Bu sebeple, sitemiz uyar ve iceriği kaldır prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir bicimde paylaşıldığını ve yasal haklarının ciğnendiğini duşunen hak sahipleri veya meslek birlikleri, [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirler. Buraya ulaşan talep ve şikayetler incelenecek, şikayet yerinde gorulduğu takdirde ihlal olduğu duşunulen icerikler site uzerinden kaldırılacaktır. __________________