İnternet dunyasında başarı yakalayıp para kazanmak veya insanlar tarafından duyulup faydalı bir insan olarak tanınmak istiyorsanız oncelikle herşeyden once sanal mecrada hoş gorulu ve sağduyulu olmalısınız.Elinizde geldiğince insanlarla iletişiminizi sağlam kurmalı ve etrafınızda guclu dostluklar edinmelisiniz.Edindiğiniz bu dostluklarla surekli samimi ve icten olmalısınız ve surekli fikir alışverişlerinde bulunmalısınız.Bu sanal mecrada arkadaşlıklarınızı surekli artırmalı onlara guven vermelisiniz.Surekli onlara yeni fikirlerinizden bahsedip onların goruşlerine acık olmalısınız. Peki bu ortamı nasıl kuracaksınız? cok basit! Oncelikle webmaster forum sitelerinin hepsine kayıt olun.Oradan konulara surekli samimi yorumlar atın ve insanlara yardım edin.Zamanla siz istemesenizde insanlara katkınız olduğunuz icin cok sayıda dostluklar edineceksiniz.Bu edindiğiniz arkadaşların iletişim adreslerini mesela skype gmail gibi hesap adreslerini isteyen ve iletişimden kopmayın.Tabikide sizi webmaster işinde iyi yerlere getirecek kadar yeterli değildir bu bu yuzden napıyoruz sosyal ortam oluşturuyoruz. Peki sosyal ortamı nerde oluşturacaz? tabikide facebook ta değil Hemen kendinize ait bir forum sitesi oluşturuyorsunuz ve sanal mecrada edindiğiniz dostlukları foruma cağırıyorsunuz.Unutmayın arkadaşlarınızı forumda tutmak icin elinizden geleni yapın bana inanın Forumu kurduk iyi guzelde uyeler forumda napacak ? bişey yapmayacaklar sadece forumda bir chatbox oluşturup arkadaşlarınızın birbirleriyle kaynaştırmaya calışacaksınız.Bu arkadaşların surekli chatboxa gelmesini sağlayarak surekli aklınızdaki soruları ve fikirleri paylaşacaksınız.Oncelikle amacınız forum uzerine olsun! Cunku forumu yeni kurmuşsunuz ve ziyaretcisi yok!Bu yuzden arkadaşlarınızın size bağlılığını surdurmesi icin birlikte forum icin calışmayı ikna etmelisiniz.Eğer ki arkadaşlarınızla el ele forumu iyi yerlere getirmişseniz.Size iyi haberim var artık istenilen arkadaş ortamını kurmuşsunuz demektir.Cunku ortak bir amac icin emek harcamış ve aranızdaki bağı guclendirmişsiniz.Artık arkadaşlarınızın onune ne proje koyarsanız koyun sizi destekleyip ve bunu fiilen gostereceklerdir. Peki Benim Sosyal Mecradaki Başarılarım Nelerdir ? Oncelikle buraya kadar okuduğunuz icin teşekkur ederim.Webmaster işinde başarılı olmanın şartı sadece bu değildir.Ben sadece uygun ortamı nasıl kuracağınızı size soyledim.Duşunun herhangi bir sorunla karşlaştığınız zaman size direk yardım edecek arkadaşlarınız olucak ? ne kadar guzel değil mi ? ustelik forum inanılmaz bir ortamdır.O ortamın icine girince zaten kolay kolay cıkamazsınız.Cunku internette 2.aileniz gibi bir yer olur.Ben webmasterlığa ilk olarak forum işiyle başladım.hic birşey bilmiyordum ve insanları forumuma cağırarak surekli onlarla iletişim icinde bulundum.Şu an bulunduğum konumdan cok memnunum ve ilerisi icin cok buyuk planlarım var! Peki bulunduğum konum ne ? Oncelikle ben ciddi ilk sitemi forumotion diye ucretsiz forum sistemi olan bir siteden alt alan adıyla forum sitesi kurdum.Kendi cabamla birşeyler oğrenmeye calıştım ve insanları foruma cağırmaya başladım.Bu arkadaşlarla ucretsiz forum sitesinde inanılmaz başarılar yakaladım.Şimdi ise kendimize ait bir ucretli forum sistemimiz var.Gun gectikcede yeni sitelere sahip oluyoruz.Forum-blog-haber-host sitesi-radyo-film-oyun ve bircok dalda yeni siteler acıp hızlıca buyuyoruz.Unutmayın size her zaman yardım edecek bir ekibiniz varsa her turlu başarıyı yakalarsınız. Yeter ki Fikriniz sağlam olsun! Alıntıdır
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- İnternet Dunyasından Başarı Yakalamanın Sırları