Google Alert Turkce Google Alarm anlamına gelir.Bir konu hakkında en son internette ne konuşulmuş hangi konular acılmış size bunları mail yoluyla bildiren bir hizmettir.Hemen aklınıza şu soru gelecektir, google alert’i seo calışması yaparken nerede kullanacağız seo da ne işimize yarayacak.Bu servisi seo uzmanı arkadaşlar rakiplerini takip etmek amacıyla kullanmaktadır. Rakiplerimizi takip etmede şoyle kullanıyoruz.Onların aldığı backlinkleri oğrenip onların aldığı yerlerden backlink alıyoruz. Backlink’deki izleyeceğimiz strateji neydi?, o alandaki otorite sitelerden link almak, olmadı onların link cıkışı yaptığı sitelerden link almak yada onların link aldığı sitelerden link almak. Burada biz 3. seceneği kullanmış oluyoruz.Rakibimiz herhangibi bir yerden blog backlink almışsa bundan haberimiz oluyor ve bizde gidip aynı yerde blogbacklink alıyoruz, yada rakibimiz herhangibi bir yerden tanıtım yazısı almışsa bizde aynı yerlerden tanıtım yazısı alıyoruz ve rakibimizin yaptığı tum hamleleri bizde yapıyoruz boylelikle aranızdaki farkı azaltıyorsunuz + olarak sizin de ekleyeceklerinizle rakibinizin onune geciyorsunuz. Kendi sitelerinizi takip edebilirsiniz. Google alert ile sadece rakip siteleri değil kendi sitelerinizide takip edebilir insanlar internette sizin hakkınızda ne konuşmuş ne soylemiş neler yazmış bunların hepsini google alert’i kullanarak oğrenebilirsiniz.Bu size internette sizin hakkınızda konuşulanları gorme ve bunlara gerektiği yerde cevap verme imkanı sağlar. Şahsen ben kullanıyorum ve işime yarıyor. Kaynak: seocuk.com
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Google Alerts Nedir? Seo Acısından Onemi