Sitenizden İcerik Calınıyorsa Yapacağınız İşlemler
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Sitenizden İcerik Calınıyorsa Yapacağınız İşlemler
-
08-10-2019, 00:13:18------------- Sitenizden İcerik Mi Calınıyor ? Sevgili Takipciler Webmasterleri ilgilendiren konu ile karşınızdayız. Hepimiz ozgun icerikler uretebilmek icin saatlerce bilgisayar başında goz yorarız. Tum emeklerimizle oluşturduğumuz icerikleri de gelir birileri alıntı , kaynak belirtmeden alır. Bu kul hakkı olduğu gibi ayrıca emek hırsızlığıdır. İşin en kotu yanı sizden icerik calan web site eğer sizden tiraj bakımından yuksekse google botları onu once indexleyeceğinden size - asıl icerik sahibine - hırsız damgası vurmaktadır. Orneğin siteyi bugun actım onceden hazırladığım 100 ozgun makaleyi girdim. Tabi site yeni olduğu icin tam oturmamış olacağından guncel sitelerden hele pagerankı olan sitelerden birileri gelip 100 ozgun makaleyi sizden kopyalarsa siz google'nın gozunde hırsızsınız .. Onu gectim arama sonuclarında hep o site sıralamaları alır. Boyle bir durumla karşı karşıya gelen bircok arkadaşımız var bizde biraz care olmayı deneyelim dedik. --------------- İceriği Koruyun İceriğimizi korumak icin sağ tık engeli , kopyalama engeli gibi engelleme yontemlerine başvursakta calan insan yine de calıyor. Bunun icin biraz daha profesyonel yolları duşunmek zorundayız. DMCA , sitenizi ucretsiz olarak koruyan bir web platformu. Ucretsiz lisans sağlayan bu web sitesiyle sitelerinizdeki icerikleri bir nevi sigortalatmış oluyorsunuz. DMCA'ya kayıt olup lisans aldıktan sonra icerik calınması , izinsiz kopyalanması gibi eylemleri DMCA'ya bildiriyorsunuz. Google , Yandex , Bing vs. arama motorlarında calan siteyi bir nevi bloke ediyorlar DMCA Kayıt İcin Tıklayın Wordpress eklentiside var *---------------------*---------- Google'dan Sildirin DMCA'ya şikayet ettik fakat google bize bizzat kendine şikayet etme durumunu da bizlere sunmuş. Buraya tıklayarak gideceğiniz adreste gerekli alanları doldurup google'dan sildirme , sandbox'a girmesi gibi sonuclanmasına yol acabiliriz Şikayet İcin Tıklayın ( Google hesabınız yoksa şikayet edemezsiniz ) __________________