Neden Kiralık Sunucu? Kiralık Sunucu Hizmetinin Yararları Nelerdir? (Bulut Sunucu)
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Neden Kiralık Sunucu? Kiralık Sunucu Hizmetinin Yararları Nelerdir? (Bulut Sunucu)
-
08-10-2019, 00:06:57Basit bir internet siteniz varsa kısa bir sureliğine klasik web hosting hizmeti satın alabilirsiniz. Ortalama standartlara sahip bir klasik hosting ile trafik limitiniz yahut alanınız sabittir. Bu değerler gayet duşuk bir miktardadır. Sağlam bir web sitesi calışması yapmışsanız kısa bir sure icerisinde siteniz yuksek miktarlarda ziyaretci almaya başlayacak ve VPS tarzı sistemlere ihtiyac duyacaksınız. Kısa bir sure icerisinde yıllık odeme yaptığınız bir hostingten başka bir hostinge yahut host firmasının kendi icinde bir ust sınıfa yonelmeniz kacınılmaz olacaktır. Artık yapılacak şey klasik bir web sitesinin cok daha ustundedir. Peki ne yapmalısınız? Kaliteli Bir Sitede Sunucu İhtiyacı Elinizde bulunan yuksek ziyaretci kapasiteli bir siteyi riske etmek en son isteyeceğiniz bir durumdur. Gayet tabi sitenizi barındırdığınız sunucu icerisinde diğer site sahiplerinin nasıl işlemler yaptığını bilmeniz gerekecektir. Diğer yandan sistem sahiplerinin işletim sistemi uzerinde ne gibi işlemler yaptığını bilmeniz de yararınızadır. Reseller hizmetini bir yerden satın alan bir firmanın bu hizmeti başarılı bir şekilde sunacağının garantisi nedir? İşte bu gibi sorunlar gercek bir root hakkına ihtiyac duymayı doğurmaktadır. Bu durumda da kiralık sunucu hizmetinden yararlanmak gerekecektir. O halde kiralık sunucu nedir? Kiralık Sunucu Nedir? Kiralık sunucu web sitesi sahiplerine genellikle sanallaştırılmış yontemlerle sunulan, donanımsal ozelliklere doğrudan erişim ozelliğine sahip klasik web hosting sistemlerinin cok daha geliştirilmiş halidir. Bu hizmet icerisinde işletim sistemleri ile secilebildiği gibi secilen işletim sistemi bunyesinde her hangi bir yazılımı kullanmak da olasıdır. Bu şekilde her kullanıcı basit bir işlem ile sunucuya bağlanmaktadır. Bu hizmet web hosting standartlarının cok daha yuksek bir bicimde sunulmasını ifade etmektedir. Kiralık sunucu hizmetinin yararları nelerdir? Kiralık Sunucu Hizmetinin Yararları Nelerdir? Kiralık sunucu hizmeti sanal sunucu hizmetlerinin VPS veya VDS halinin genel adıdır. Sanallaştırma programları yardımıyla diskin sanal parcalara bolunmesi ve her parcada işletim sisteminin kurulması sistemi ifade etmektedir. O halde yararları da bu tanımın altında gizlidir. Bu yararlar kısaca şu şekilde ozetlenebilmektedir. · İşletim sistemi icerisindeki diğer kullanıcıların kendi sisteminize zarar vermesi engellenir. Sistem diğer işletim sistemlerinden ve sanal disklerden bağımsız bir alandadır. · Web hostingte gorulen standart sorunların hic birisi bu sistemde gorunmez. Sistem sahibine aittir. Yedekleme gibi konular sistem sahibinin sorumluluğundadır. Bu durum da sitye yedeklemelerinin duzenli oluşuna neden olmaktadır. · Trafik veya disk alanı gibi sorunlar bulunmamaktadır. Sunucu, talep olduğu muddetce genişlemektedir. · Sistem icerisinde herhangi bir zararlı yazılım doğrudan sistem sahibi tarafından engelenebilmektedir. Bu doğrultuda gelişkin spam ve antivirus secenekleri sunucu firmaları tarafından sağlanmaktadır. Yukarıda bahsi gecen yararlarla birlikte duşunulduğunde standart bir web hosting tercih etmektense kiralık sunucu hizmetinin satın alınmasının onemi anlaşılacaktır. Kiralık Sunucular, Bulut Sunucuları ve Bulut Bilişim hakkında daha fazla bilgiyi onerebileceğim aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz; İlgili Linkler : https://plusclouds.com Bulut Sunucuları Ucretsiz deneme, performans denemesi yapmak icin aşağıdaki linkten de yararlanabilirsiniz; https://plusclouds.com/public-cloud/cloud-servers __________________