Etiketleme Onerileri
Webmaster Genel Konular - Sorunlar0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Etiketleme Onerileri
-
07-10-2019, 23:42:48Bu yazıyı okumadan once; Etiketi angarya bir iş olarak goruyorsanız unutun Etiketlemeyi, sitenizin icerik ve indeks sayısını artırıcı bir yontem olarak goruyorsanız unutun (İndeks sayısından kasıt, ne kadar cok etiket o kadar cok url, teorik olarak oyle ancak bu indeks artırma değil siteyi copleştirmektir.) Etiketlemeyi, arama motorlarını kandırarak insanları cekme yontemi olarak goruyorsanız da unutun. Etiketlemeyi, c/p iceriklerinizi ozgunleştirme yontemi olarak goruyorsanız, unutun. Peki nedir etiketleme? Etiketleme bence 2 şeydir. Birincisi etiketler mini kategorilerdir, ikincisi kullanıcının arama sonucları ile iceriğiniz arasındaki koprucuklerdir. Peki bu bilgi neye yarayacak ? Etiketleme Mantığı Etiketleri mini kategoriler olarak kullanabilirsiniz. Orneğin Sitenizde Seo adında bir kategori var, on page seo, off page seo vb. etiketler, sizin mini kategorileriniz olur. Bu etiketler, sadece arama motorları icin değil, kullanıcılar icin de site icin de faydalı bağlantılar oluşturur. Kullanıcı yazınıza ulaştı, on page seo ile ilgili daha fazla yazı okuyacak, bu etiket kullancııyı o yazılara yonlendirecektir. Haber sitelerinde kent isimlerinin etiket yapılması, dekorasyon sitelerinde oda ve dekorasyon objelerinin etiket yapılması vs. gibi. Bu mantıkla yapacağınız etiketleme ve bu etiketlemeler icin yazı icinde gecen kelimelerde bağlantı oluşturucu bir takım eklentiler (simple tags vb.) ile, bunu başarıyla uygulayabiliriz. Bir diğer konusu etiketlemeler ile doğru takipcilere ulaşmak. Peki etiketlemeler bizi okura nasıl ulaştırır? Etiketlemenizi aramalara yonelik yapın. Bir tarafa iceriğinizi diğer tarafa, kullanıcının iceriğinizle alakalı bilgilere ulaşmak icin yapacağı aramaları koyun. Orneğin bu yazıdaki bilgilere kullanıcı hangi aramalar ile ulaşır? “etiketleme nasıl yapılmalı, en fazla kac etiket, etiket kullanımı vb.” o zaman etiketlemelerimiz bu şekilde olmalı. Etiket Sayısı Etiket sayısını abartmanız, etiketlerde seo bilgileri, seo bilgisi, seo bilgi, seo bilgiler, faydalı seo bilgileri, seo bilgi bıdıbıdısı tarzı onlarca tekrarlar yapmanız vs. sitenizi copluğe donuşturecektir. Bundan kacınalım. Bunun dışında, 2016, google, guncelleme şeklinde 3 etiket değil de (bunu otomatik etiketleme programları yapıyor, faydasından cok zararlı var) “2016 google guncellemesi” şeklinde tek ve yukarıdaki mantıgımızda uygulanan bir etiket tercih ediniz. Bu doğrultuda oluşturacağınız etiket sayısı ideali 3-5 dir. Ben bir etiket koydum sorun olur mu ? Olmaz, sadece yukarıda saydıgım faydalarını azaltırsınız. 20 etiket koydum yararlı mı? Değil, hadi yazınızın iceriğinize gore (700-750 kelimelik kalabalık bir icerik ise) 6-7 olsun, daha fazla da olmamalı. Kelime sayınız x %1 formulu uygulayabilirsiniz, ancak kelime sayımız ne olursa olsun maksimum sınırımızı 6-7 civarında tutalım mutlaka. Bu oranı bir tekil icerik icin duşunmeyin; ne yani 50 kelimelik yazıya 5 etiket girdim ne olacak demeyin, tume varım yaparsak; site genel iceriğindeki o oranda etiket copluğu sağlıksızdır. Etiket Bulucu & Etiket- İcerik Alakası Yukarıdaki mantıklar ile etiket oluşturmak ve simpe tags gibi eklentiler ile etiketler – yazılar arasında kopruler oluşturmak yeterlidir. Yok efendim yazıda en cok gecen kelimeler etiket olur diyip etiketleri yazıda ilgili ilgisiz yerlere sıkıştırıp dil bilgisinden, metin mantık ve anlamından uzak botlara hitap eden icerikler uretmeyiniz. Doğal, insanlara yonelik olun. Bakın ben bu yazıya 2 tane etiketleme nasıl olmalı kalıbı sığdırdım mı ? Hayır, gerek yok, faydası yok, zararı cok. Bonuslar : Etiketleme bir site dilidir, başladığınmız mantık ile devam edin, tutarlı olun. Etiketlemede noktalama işaretleri kullanmayın http://www.okck.net/2010/11/bloglama...iyeleri-1.html adresinde bu yazıma ele almadığım pek cok ufak detay hakkında bilgi verilmiş, şimdi olmasa bile yer imlerine ekleyip bir ara okumanızı tavsiye ederim. Başarılı Etiketlemeler kaynak __________________