Alıntı:
Yandex, Turkiye’deki kullanıcılar ve Turkiye hakkında bilgi arayan herkes icin geliştirilmiş, kullanıcılarına İnternet’te aramanın yanı sıra haberler, e-posta gibi bircok farklı İnternet servisi sunan bir arama motoru ve web bilgi portalıdır.

Rusya pazarında ilk sırada ve comScore verilerine gore dunyanın 5. buyuk arama motoru olan Yandex, kuruluşundan bu yana 10 yılı aşkın bir suredir %59.4’e yakın bir pazar payıyla Rusya piyasasındaki lider konumunu korumaktadır. Birkac yıl once Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Kazakistan icin de ozel portallarını acan Yandex, servislerini başka dillere cevirmekle kalmayıp calıştığı her ulke icin gercek birer yerel urun sunmak uzere caba gostermektedir.
Aynı zamanda, tıpkı Google gibi başarılı bir arama motoru olan Yandex'i ben arama sağlayıcı olarak kullanıyorum ve ana sayfa olarak ayarlamış bulunmaktayım. Yerel olarak kusursuz ozelleşebilen sayfa,Turkiye icin Ramazan Ayı'na ozel bir sayfa duzenlemiş. Benim cok hoşuma gitti ve sizlerle de paylaşmak istedim.