Google Chrome’un web mağazısını duymuşsunuzdur. İcerisinde chrome’u kişiselleştirebileceğiniz bircok uzantılar var. Bende bir web tasarımcı olarak chrome’un bircok uzantısını kullanıyorum. Bu yazımda da web tasarımcıları ve geliştiricileri icin bazı chrome uzantılarını sizler icin derledim. İhtiyaclarınıza gore bu uzantılar ile verimliliğinizi buyuk olcude artıracak kişiselleştirilmiş bir calışma ortamı oluşturabilirsiniz. 1-) CSS Shapes Editor CSS Shapes Editor, web tasarımlarınızda kullanacağınız resimleri eklerken işine yarayan bir uzantı. Ekleyeceğiniz resimlerini buyultup kucultebilme imkanı sağlıyor. 2-) Perfmap Perfmap, tasarladığınız web sitenizde tarayıcıya yuklenen kaynakların zamanlamasını kontrol eder. Sitenizin sayfasında bir performans ısı haritası oluştup size zamanları gosteriyor. Web sitenizdeki resimlerin yuklenme hızlarını gorebileceksiniz boylece buna gore kucultme işlemini yapabilirsiniz. 3 -) Web Developer Checklist Web Developer Checklist, web sitenizdeki hata olup olmadığını kontrol eder. Ozellikle yaptığınız web site tasarımlarında gorunumun yanı sıra hız ve seo’da onemli olduğu icin bu uzantıyla tasarımlarınızı kontrol edip geliştirmeniz yaralı olucaktır. Aşşağıdaki resimde gorduğunuz gibi bende kendi sitemde denedim benimde yanlışlarım varmış ihmal etmemek gerek yoksa google bizi sevmeyebilir. 4 ) Page Ruler Page Ruler, web sayfasında istediğiniz nesnenin boyutlarını pixsel boyutunda oğrenebilirsiniz. Ozellikle kullanmanızı tavsiye ederim, tasarım yaparken bazı yerlerde resim kullanmamız gerektiğinde oranın boyutuna gore Photoshop CS6 ile hazırlarken bu boyutları baz alarak yapabilirsiniz. Şahsen ben oyle yapıyorum. 5 ) WhatFont Herhangi bir web sitesinde dolaşırken illaki guzel bir fontla karşı karşıya gelmişsinizdir hatta merak edip kullanmak istemişsinizdir fakat font ismini bilmiyosunuzdur, bu uzantıda tam bu işe yarıyor işte. Uzantı simgesine tıklayıp beğendiğiniz yazının uzerine gelmeniz yeterli font ismi karşınıza cıkıyor zaten. __________________