selamun aleykum
bir arkadasimizin soyle bir derdi var.
Esiyle anlasamiyor birbirlerinden adeta nefret ediyorlar.
oysaki evlendikleri zaman daha baskaymis.
Basdan beri aralarinda kavga varmis ama bu olcude degil.
Bayan esine efendi diye hitsp edermis, kocasina karsi cok saygiliydi.
Zamanla kavgalar buyudu.
Taaki hanim hamile olana dek.
burda bir duralim baska bir konuya gecegim,
Bu hanimin eltisi ondan cok nefret ediyor.
Sokak ortasinda kotu kadin adiyla cagirip herkesin yaninda kucuk dusuruyor, halbuki o hanim cok ihlasli bir bayan. yani surekli buna iftiralar atiyor, afedersiniz her turlu ifitra atiliyor bu esiyle anlasamayan hanima.
Bu eltisi o kadar gaddar birseyki ondan hersey umulur.
buyu vs islerlernde ugrasdigi duyuluyor
Simdi ikisi ayni anda hamile, gaddar eltinin cocugu kiz.(ama erkek istiyor, cunku kayinpeder vs erkege daha duskunler kiz o kadar degerli degil onlar icin(ah bir bilseler)
Bu eltiye kiz dogurdugu icin laf atiliyor.
Iyi olan haniminda erkek cocugu olacagini duyuyorlar.
neyse, erkek olacagi duyuldukdan sonra, kadin ve koca bir birine adeta dusman olmaya basladilar.
Koca kadona karsi ilgisiz, senelerdir evlat istediler ve oldu, ama adam cocugu hic gormuyor.
Hanima karsi kirici laflar sozler ediyor, ona sisko vs diyor.
Bunlar daha hic, simdilik bunlar geldi aklima.
Ha birde hanim sirt ustu yatinca biri boguyormus, namaz kilinca sanki birisi arkasindaymis gibi bir seyler oluyormus.
Bunlarda buyu suphesi var, ne yapilir.
Bu hanim bize bir haci teyze buldugunu, ve bu teyze para karsiligi nuska yapabilecegini soyluyor.
biz bu hanim kardesimize dikkatli olmasini tavsiye ettik, herkese guyeniliode boyle seyler yaptirilmaz. Allah korusun, bir de bunlar buyuye karsi buy yapar.
Nusretullah hocayi arayip soracaktik, ama oda Turkiyeye gitmis.
Aranizda bir yardim edebilecek varmi, veya bir hocaya sorabilirmisiniz.
Durum cok kotu, bisanmayi dusunuyorlar.
elcevap verilen cevab;
ayetel kursiyi yedi defa okusun. Son ayetini 70 defa okusun. Eğer okunurken kusarsa buyudur. okunması lazım
ve la yeu diye başlayan kısım 70 defa okunacak. Bu tecrube okuması. Eğer kusarsa buyu var demektir. O zaman aslen ehliyetli ehl-i sunnet birisinin okuması lazım
bu sekil birsey varmi ben duymadim ayetelkursiye amenna ama kusma olayi biraz garib geldi!!!!!!
saygilar!!!!
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- bu sorunun cozumu bumu?