KATOLIK PROFESOR NIYE MUSLUMAN OLMUS OKUYALIM:
Once Katolik, sonra musluman olan Prof. Dr. Schwarzenau simdi teslis inancına sahib Hristiyanları, İslam’ın Tevhid İnancına davet etmektedir.
Samimi ifadelerinden birkacını inceleyelim:
Bir Hristiyan olarak, Kur’an hakkındaki duşuncelerimi ve Kur’an ile ilgili şahsi bir tecrubemi paylaşmak istiyorum: Ruhen sıkıntılı olduğum ve manevi bir
hastalığın bana yaklaştığını hissettiğim ve huzursuzluk yaşamaya başladığım bir donemde, aklıma Kur’an okumak geldi.
Okurken, birden sanki Allah’ın konuşmasının (Rahmetinin) beni sardığını hissettim. Evet, sanki Kur’an okurken, Allah benimle konuşuyor ve bana hitab ediyordu!
Allah gelmiş ve gelecek herşeyi kuşatandı. Allah insanın goğsunu adeta acıyor ve Kur'anın Ayetleri oraya giriyordu! Evet, o gunlerde İncil beni tatmin etmiyordu, cunku hitab etme uslubu Kur'anın ki
kadar huzur vermiyordu! .
Sanki Kur’an, İncilin bir ust makamında
idi. Ve artık kanaat getirmiştim, Kur’an Allah’ın bir
Kelamıydı! Kur’anda Tevhid İnancını oğrendim!
'
Kur’anı Kerim diyorki: ‘Muhammede (SAV) Allah'ın Resulu ve peygamberlerin sonuncusudur (Ahzab Suresi, 33/40)
”Sonuncusu” ifadesinden, hem bir tasdik hemde bir bitim anlıyoruz!
Hz.İsa, acık bir dil ile, kendisinden sonra gelecek bir Resule işaret etmiş ve adınada ‘ Faraklit’ demiştir!
(bakınız: Johanna 16,7.13) . (*)
Hz.Muhammed’in oluşturmuş olduğu Ummet kavramı, herhangi bir milleti, devleti veya herhangi bir Kilisevari oluşumu icermemektedir. Tum Dunya’ya hitab etmektedir. Yani Universal bir islamiyetin temsilcisi olarak , diğer tum dinlere de hitab etmektedir.
SAPIK PAPA NE DEDI?
Bizans imparatoru bilmem ne, "Hz Muhammed Islami kilicla yaydi" filan demis, papa da onu aktariyor.
Be dangalak papaz senin tarihten de haberin yok. Islam baris dinidir, Islam baris demektir.
Siz ele gecirdiginiz memleketlerde cocuk cocuk kimse birakmadan hep kestiniz, hala da kesiyorsunuz, bombaliyorsunuz, yahudiler de aynisini
yapiyor. Kudus hristiyanlarin eline gectiginde oyle yaptiniz, yahudiler de aynisini yapti. Muslumanlarin eline gectiginde ise, muslumanlarin da
aynisini yapacak sandiniz ama muslumanlar yapmaz.
Kudus 2 defa muslumanlarin eline gecti, ikisinde de kan dokulmedi.Muslumanlar medineden Mekkeye ordularla geri donduklerinde de Mekke"de
kimsenin burnu kanamadi, Mekke muslumanlarin eline gecti. Cunku muslumanlarin peygamberi Hz Muhammed a.s. kan dokulmesini onaylamazdi. O bir
baris peygamberidir. Yerine gore tabii ki muslumanlar savascidirlar, cunku haksizlik karsisinda pisirik oturmazlar, olurler ve oldururler, zalimi geldigi yere geri gonderirler.
Bizim tarimimiz sanli orneklerle dolu.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Katolik profesor niye musluman olmuş //okuyalım//