Mal cimrilerde, silah korkaklarda, yonetim akilsizlarda olursa is bozulur(Hz. Ebu Bekr Radiyallahu anh)
[SIZE="3"]Gozu haramdan korumak ne guzel sehvet perdesidir. (Hz. Osman Radiyallahu anh)
Luzûmsuz seylerin pesinden kosan, luzûmlu seyleri kacirir. Hazret-i Ali Radiyallahu anh
Kuran tilaveti ile kalbine ruhani feyiz sirayet eden kimse, dostlarinin ayriligi ile vahset halini hissetmez. Hz.Ali(ra)
Akil tamam olunca, soz azalir. Hz.Ali(ra)
Derin fikre sahip olanin nazari da guzel olur. Hz.Ali(ra)
Ilimsiz ibadette, tefekkursuz Kur'an tilavetinde hayir yoktur. (Hz. Ali r.a.)
Insanlar arasinda bulun, fakat kimseye yuk olma! Husameddin Mankpûrî Rahmetullahi aleyh
Musluman bir kadin, cocugunu emzirdigi surece, Allah yolunda cihad edenler gibidir. Saîd bin Cubeyr Rahmetullahi aleyh
Dusmanlarinizla oturup kalkan, sizin dostunuz olamaz. Sa'dî SirÂzî Rahmetullahi aleyh
Ilim gida gibidir. Ona her zaman ihtiyac vardir. Faydasi da herkesedir. AbdulvehhÂb-i Muttekî Rahmetullahi aleyh
KÂfir bile olsa, hic kimsenin kalbini kirma! Kalb kirmak, Allahu teÂlÂyi incitmek demektir. Ahmed Yesevî Rahmetullahi aleyh
Allahin kitÂbindan ve Resûlullahin hadîslerinden sonra, islÂm kitÂblarinin en ustunu, en fÂidelisi ImÂm-i RabbÂnînin MektûbÂt kitÂbidir. MektûbÂtda bildirilen tesavvufdan, tarîkatden ve hakîkî mursidlerden simdi hic kalmadi. Bizler, MektûbÂtdaki ince bilgileri, ma'rifetleri anlayamayiz. Abdulhakîm Efendi
Islamiyet'in icinde hic bir kotuluk, Islamiyet'in disinda da hic bir iyilik yoktur. Ebu-l VefÂ
Uc sey kalbi oldurur: Cok konusmak, cok uyumak ve cok yemek. Fudayl bin Iyad Rahmetullahi aleyh
Dunya uc gundur; dun, bugun ve yarin. Dun gecti. Yarinin gelecegi belli degil. Oyle ise; bugunun kiymetini bil! Hasan-i Basrî Rahmetullahi aleyh
Dertsiz Adam derssiz adamdir. (....)
Cocuktaki utanma hali ondaki akil nurunun alametidir.(imami gazali)
Suleyman Ata: her gordugunu Hizir bil her geceyi kadir bil.
Gencligin kiymetini ihtiyarlar, huzûrun kiymetini huzûrsuzlar, sihhatin kiymetini hastalar, hayÂtin kiymetini oluler bilir.(HÂtim-i Esam) Rahmetullahi aleyh
Define ile Yilan, gulle diken, sevincle gam bir aradadir.[SIZE]
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- islami sozler...