Hızlandırmayla ilgili okuduğum ve bildiğim şeyleri biraraya getirmek istedim...
Sistemin Acılıştaki Hızını Artırmak; Bunu yaptıktan sonra "C:WindowsPrefetch" altındaki tum dosyaları silebilirsiniz. Zamanla bunlar yine dolacaktır. "HKEY_LOCAL_MACHINESystem Cur rentControlSetContr olSession ManagerMemoryManagmentPrefet chParameters" Sağ penceredeki "EnablePrefetcher" değerini ( 5 ) ile (7) arasında bir değer yapın. Programların Timeout Suresini Değiştirmek; Şayet bir program, işletim sistemine uzun sure bilgi vermezse , XP bu programın kilitlendiğini farz edecektir. Soz konusu "Timeout" suresini değiştirebilirsiniz. Bunun İcin: "HKEY_CURRENT_USERControl Pane lDesktop" anahtarını aktif hale getirin. Burada bulunan "HungApp-Timeout" oğesini değiştirmek icin uzerine iki kere tıklayın ve bunun sonucunda ekrana gelen pencere uzerindeki değer verisi kutusuna Milisaniye olarak istediğiniz bir değer girin. Başlangıc Dosyalarına Defrag; Windows XP'de ki hoş ozelliklerden biri de acılış dosyalarını sabit diskin başlangıcına yerleştirme imkanı. Bu sayede sistem acılışı daha hızlı gercekleşebiliyor. Bunun icin: "HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWA REM icrosoftDfrgBootOp t imizeFunction" anahtarına girin. Burada "Enable"a cift tıklayın. Değer olarak "Y" girin. Cache Ayarlarını Değiştirmek; Microsoft , NT teknolojisini temel alan işletim sistemlerinde, yani XP'de de, Cache (onbellek) parametrelerini değiştirmiş. Bu sayede bilgisayar, Windows 98 veya Me kurulu haline gore biraz daha hızlı calışıyor. Ancak bu parametrelerle oynayarak sisteminizden biraz daha yuksek bir performans elde etmeniz mumkun. Bunun İcin: "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM Cur rentControlSetContr olSessionManagerMemoryManage ment" anahtarında "DisablePagingExecutive"e cift tıklayın ve değer olarak "1" girin. Aynı şeyi "LargeSystemCache" icinde yapın . Windows, bu değişiklikle daha buyuk bir dosya on belleği oluşturacak ve Kernel'ın bazı parcalarını sabit diske kaydetmeyecektir... NTFS Dosya Sistemini Hızlandırmak; NTFS’nin cok fazla dosya ve alt dizin olduğunda işlerde daha kolay baş edebilmek icin tuttuğu bazı bilgileri dikkate almamasını sağlamak icin: "HKEY_LOCAL_MACHINESystem Cur rentControlSetContr olFileSystem" Sağ pencerede sağ mouse tuşuna basarak "DWORD" formatında yeni anahtar yaratın ve bu anahtara "NtfsDisableLastAccessUpda te" adını verin. Değerini "1" yapın. Tum ATAPI aygıtları İcin DMA Modunun Kullanılmasını Sağlamak; ATAPI kanalları IDE suruculerinizin anakart ile iletişim kurmasını sağlar ve kanala eklenen ikinci suruculer otomatik olarak duşuk performanslı PIO moduna gecerler. Bunu duzeltmek icin: · Bilgisayarım'a sağ tıklayarak, acılan menuden Ozellikleri secin.· Acılan bolumde yer alan Donanım’ı tıklayın.· Aygıt Yuneticisi’ni tıklayın ve acılan penceredeki "IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler"i altındaki "Birinci ve İkinci IDE Kanalları"nı tıklayın.· Her ikisinde de "Gelişmiş Ayarlar" altında olan "Aktarım Modları"nı "DMA Kullanabiliyorsa" yapın. Dizin Oluşturma Hizmetini Kapatmak; Dizin Oluşturma Hizmeti yuksek miktarda bellek kullanan kucuk bir uygulamadır. Sabit diskteki dosyaları sık sık inceleyerek listeler ve arama işlemi yaptığınızda hızlı sonuc almanızı sağlar. Bunu kapamak icin: "Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır > Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır" buradaki dizin oluşturma hizmetinin yanındaki işareti kaldırın.????: Bazı Servisleri Kapatmak; Servisler bilgisayar acıldığında devreye giren ve işletim sistemine yardım eden uygulamalardır. Cok sayıda servis arka planda calışmasına rağmen gereksiz yere bellek ve işlemci kullanımına sebep olur. Bunlardan bi tanesi Otomatik Guncelleştirmedir.Bunu onlemek icin: Calıştır > services.msc > Otomatik Gguncelleştirme’i tıklayın karşınıza gelen pencerede başlangıc tipini "Devre Dışı" yapın. Aynı şekilde boşuna calıştığını duşunduğunuz servisleri kapatabilirsiniz. Resim Ongosterimi (Thumbnail) Belleğini Kapamak; Windows’un "thumbs.db" dosyalarını oluşturmasını istemiyorsanız: "HKEY_CURRENT_USERSoftwar eMi crosoftWindowsCurr entVersionExplorerAdvance" Sağ penceredeki "DisableThumbnailCache" değerini "1" yapın. Hata Raporu Gondermeyi Kapamak; Hata Raporlarının gonderilmesini ve her seferinde ekrana bir mesaj gelmesini istemiyorsanız: · Bilgisayarım'a sağ tıklayarak, acılan menuden Ozellikleri secin.· Acılan bolumde yer alan Gelişmiş’i tıklayın.· Hata Bildirimi’ni tıklayın ve "Hata Bildirimini Devre Dışı Bırak"ı işaretleyin. Dosya Arama Yardımcısını Kapamak; Arama yaparken Windows’un klasik penceresini kullanmak istiyorsanız: "HKEY_CURRENT_USERSoftwar eMi crosoftWindowsCurr entVersionExplorerCabinetSta te" Sağ pencerede sağ mouse tuşuna basarak "Dize Değeri" formatında yeni anahtar yaratın ve bu anahtara "Use Search Asst" adını verin. Değerini "no" yapın. Messenger’ı Sisteminizden Tamamen Kaldırmak; Messenger uygulamasını istemiyorsanız, sisteminizden tamamen kaldırmak icin: Calıştır > "RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Re move" yazın. Menulerde Gezinme Hızının Artırılması; [ ONERİLİR] Menulerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu regitry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir. Bunun icin: "HKEY_CURRENT_USERControl Pane lDestop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine cift tıklayıp 400 olan değeri "0" olarak atadığınızda sorun cozulecektir. Windows XP Internet Hız Sınırlamasını Kaldırmak; [ONERİLİR] Dikkat! Sadece Windows Xp Professional icin. Windows XP Prof. sadece 80 % internet hızını kullanıyor. İnternetinizin hızını 20 % coğalta bilirsiniz. Bunun icin: Başlat > calıştır > gpedit.msc > bilgisayar yapılandırıcısı > yonetim şablonları > ağ > Qus paket zamanlayıcısı > ayarlanabilen bant genişliğini sınırla > etkin > bant genişlik sınırı = 0 > uygula > tamam yapmanız yeterli. Schedule Task’ı Kapatın; I.E 6 sunucuya her bağlandığında "schedule task" calıştırmak ister, bu da kullanıcıya Internet'te yavaş sorf olarak geri donmektedir, zaten yavaş olan internet bağlantısını daha da yavaşlatmamak icin bu ozelliği kapatmakta fayda var. Bunun icin: "HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace" anahtarında ki "" alt anahtarını silin. Bir Sistem Hızlandırma Programı Olan Bootvis’in Kullanımı; Programı kurduğunuzda yapmanız gerekenler şoyle, C’ye kuruyorsunuz ve oraya gidip bootvis adlı dosyaya tıklıyorsunuz. Program acıldıgında ustte bulunan seceneklerden, "trace" isimli yere tıklıyorsunuz, acılan yerde "next boot + driver delays" tıkılıyorsunuz. Acılan bolumde sadece OK’ye tıkılıyorsunuz ve oradaki saniye bitinceye kadar bekliyorsunuz. Bilgisayarınız reset yapıyor, bilgisayarınız yeniden acıldıgında bekleyin. Acılan sayfada bilgisayarınız şu anda ki performansı ve ne kadar surede acıldıgını ve kapandıgını gosteren bir şema cıkacak. Bu şemada uzun ve ucunda kare olan bir cubuk goreceksiniz o cubuk nerdeyse o sizin surenizdir. Bu sonucları aldıktan sonra şimdi sıra geldi bilgisayarınızın performansını yukseltmeye, bunun icinde yine o sayfayı kapatmadan "trace"e tıklıyoruz. Acılan yerde "optimize system" yazan yere tıkladıgımızda, acılan yerdeki saniyenin bitmesini bekliyoruz. Bilgisayarınız yeniden acılıp kapanacak, ve bu sefer acıldıgında bekliyicez. Karşınıza cıkan optimize ayarları yapıyorum yazısı bitinceye kadar ne cancel nede gorevi sonlandır yapmıyoruz. Bu işlem bilgisayarınızda ne kadar program varsa o kadar uzun surecektir ama oratalama olarak sanırım 5/10 dakika beklememiz gerekiyor. Bu optimize ayarlar yazısı kendiliginden kapanıncaya kadar, bekliyoruz. Bittigi zaman tekrar bootvis’i acıyoruz ve "trace" ye tıklıyoruz ve ordan "next boot + driver delays"e tıklıyoruz, Ok diyoruz. Saniye bitinceye kadar bekleyin, bilgisayarınız reset yapacak ve acıldıgında bekleyin pencere acılsın. Acılan pencerede şimdi ki surenize bakın duşme oldugunu ve hızı arttıgını goreceksiniz. Değerli Arkadaşlarım , Sizlere Bir Parcada Olsa Faydam Dokunduysa, Ne Mutlu Bana Saygılarla... SewenhiiL Not : Tum Bu İşlemleri Yapmak İcin, Başlat>Calıştır "regedit" Komutunu Yapınız. Sonra Karşınıza Şoyle Birşey gelir ; [IMG]http://img79.**************/img79/8716/13ed.png[/IMG] [IMG]http://img202.**************/img202/7640/regeditgs.png[/IMG] Buradaki Komutlardan İstediğinizi Yapabilirsiniz (Yukarıdaki Verdiğim Bilgilerden yola Cıkarak ) Sayqılarla... Yorumlarda bunların kotuye yol actığını belirten arkadaşlarımız olmuş. unlu CHIP dergisinde yayımlanan goruntuler ve kaynak : BURAYA TIKLAYINIZ. [ UNLU CHIP DERGISINDEKI YAZILAR] SewenhiiL Herşey sizin İcin... __________________________________________________ _________________________ Konuyu Actığımızdan Beri İyi Kotu Yorumların Hepsi... Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Goℓgє
Konu teknik anlam icerdiği icin bu bolum daha uygun... Yonetimce uygun gorulurse sabitlenir...

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen zlena
eyw saolasın

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen oo0sparklow0oo
guzel paylaşım.teşekkurler

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen AqpA
eline saglk

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Black Cat
Ty Paylaşım Repini Verdim Eline Sağlık.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen _umut_35
ßu paylaşım bircoğunuz icin yararlı olucaktır supersin kardes...

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Vindicte
+++++++++++++++++

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen ahmethasimm
guzel paylaşım.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen bolostorcu
yp paylaşım icin

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen xxPulSe55
Ty paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen deepbreath
guzel paylaşım.teşekkurler

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen ogunzafer
Hepsine birden yuklenmezsen PC bisey olmaz...Saol paylasım icin

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen piyanist_90
ty 4 paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen smellsorrow
Bazılarını Yaptım Bilgilendirme icin Sağol

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen 4Xerox
Teşekkurler Sağolasın

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen VazeLiin
Eyvallah Kardeşim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen PlasmactusteR
Ty Paylaşım..

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen IIITUN4H4NIII
Sağol paylasım ıcın ...

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen lEvolutionl
Ty Paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen JesseJamesl
TeşekkuLer payLaşım icin yararLı oLdu...

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen nobodyiss
ty paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Lineonline77
Paylaşım icin teşekkurler

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen memos1234
ty paylasım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen mrjackass
super oldu saol.repppp

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen IqRol
Yararlı konuya benziyor teşekurler.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen ByN3FR3TT
Eline sağlık super bir paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen TheSquealeR
Teşekkurler attım repini.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen thexcalibur
ty.. işime yaradı

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen LoveKolic =)
guzel paylşım teşekkurler

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen carnacadreaam
ty paylaşım repini verdim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen вяєαктσωαℓℓѕ
Teşekkurler .

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen CannabisLove
Bilmeyen Veya bilgisayarı yavaş olan arkadaşlar icin gerekli olabilir. Teşekkurler.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen aXe_
Paylaşım icin Teşekkurler cok guzel bi konu olmuş ellerine saglak Repini Yolladım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen cakkalll81
ty paylaşım + rep

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen IALTAYI
Yuh yani Cok calışmışsın T.y paylaşım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen lMcLaReNsSl
eline salik sUper aciklama

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen kaya006
eline sağlık

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen rochasman
Ty paylaşım repini verdim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen VoxDei
Ty Paylasim.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen JusTLeraS
Gzel Paylaşim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen BITIRIM2LI
Guzel paylaşım emeğine sağlık ..

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen delgech
TeşekkurLer :S

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen CrawLinq
Oyundaki grafik efektlerini duşurerekte kasmayı onleyebilirsiniz . Seed - Graphic Option - Adjust Focus Distunce Minimum seviyeye getirin - Use Weapon Effects ticki kaldırın . Paylaşım icin teşekkurler bu arada

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen crazy09men
++++++++++ eyw. aga emeğine saygı

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen baranleon1
Bilgilendirme İcin Tesekur Ederim Bnu Daha once denemiştm

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen RevoLT *
Yararlı bilgiler.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Gilrean
ty. paylaşım icin.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen GReeNFoG
Ty ßilgilendirme...

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen SerCash
Bazıları demiş yeni hardware al sistemini guncelle cevap: Dostum en garanti yontem ama herkez cebinde hergun para ile gezemiyor coğu kimse pc almak icin bile 36 ay taksite baglıyor mubarek araba alıyor Bazıları demiş sistemi mahfeder cevap : evet sistemi olduğundan daha cabuk yıpratabilir hatta yıpratırda ancak bu sure onemsenicek bişey değil zaten o zaman aralığında zaten senin sistemin eskimiş hale gelicek teknoloji furyası bu Bu yazılanlara guvenmeyenler dunyanın en iyi teknoloji dergisinden Daha fazla ayrıntı ve profesyonel destek icin chip dergisi ozel sayısı CHIP

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen LucyLawles
Paylaşım icin sağol.

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Bf5
Paylaşım icin teşekkurler. Denemek lazım

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen İmSehaN
tşk.ler bilgilendirme icin

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen atamajor
bilgilendirme icin tesekurler

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen gfbsenol4444
eyv kardeş

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen bulent basgan
cok sağol guzel olmuş

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen usuyoruzhitlerreyiz
super olmuş emeğine sağlık + rep

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen neolsun2
Cok ugraşmıssın Eline saglık Birazdaha ugraşıp Bizi ugraşdırmasan Yani bunları Bi Reg Dosyasına kaydetsen Bizde Tek Tık Yuklesek Bunları Bunuda Yaparsan Altın Konu Olur Repini Verdim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen olumperisi
Sağolasın kardeş faydalandım bunlardan

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen AkarsaTamAkar
Ty payLasım TskLer.....!

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen Seyhooo
saol repini verdim

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen ynsyunus1
ty paylasımm

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen IIPishLicKII
aga sen muthişşşşşşşş bir insansın allah ne muradın varsa versin agamm bee

Alıntı:
Gercek Mesajı Gonderen SeWeNhiiL
Konu Guncel -

Konumuza yapılan Şimdiye kadar iyi kotu yorumlar... Teşekkurler ... SewenhiiL __________________