EûzubillÂhimineşşeytÂnirracîym - BismillÂhirrahmÂnirrahîym
Rahman Rahim Allah ' ın adı ile başlarım. Alemlerin Rabbı Allah ' a hamd olsun. SalÂt ve selÂm, PEYGAMBER EFENDİMİZ ' in ve BUTUN PEYGAMBERLERİN Onların pak Âlinin ve ashabının tumune.
وَمَا تَوْفِيقِي إِلاَّ بِاللّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيبُ
ve m tevfîkî ill billÂh, aleyhi tevekkeltu ve ileyhi unîb
selamun aleykum rahmetullahi ve berakatuhu
Mustafa İSLAMOĞLUN'U dinlemeyelim.
Ne yazık ki bu gun artık HAZRETİ İSLAM adına konuştuğunu zannettiğimiz bir cok alim,ilahiyatcı hatta ilahiyat profesorlerinin guvenilirliği sorgulanır olmuş durumda.bunlar her ne kadar ilahiyatcı olsa da İLAHİ KELAM’A yani HAZRETİ KUR’AN’A ve hatta PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN kelamına yani hadis ve sunnete uygun konuşmuyorlar.hatta HAZRETİ İSLAM’A uygun olmayan bir cok soz ve durumlar sergiliyorlar.işte bu yazıda Onlardan birini Mustafa İSLAMOĞLUN’U inceleyeceğiz.
Evet Mustafa İSLAMOĞLU’DA bir ilahiyatcı ve ulkemizde bircok kişi tarafından dinlenilen İSLAM adına soz alan biri ama ne kadar HAZRETİ KUR’AN ve HAZRETİ İSLAM’A uyuyor acaba?
Mustafa İSLAMOĞLU’NUN Faciaları
1.Kaderi inkar:
Evet bununla başlayalım soze zira ilk başta anılmasını gereken mesele bu cunku imanın 6 şartından biri.ta cocukluğumuzda oğrendiğimiz vede imanımızın olmazsa olmaz 6 şartı şunlardır hatırlayalım:
1.ALLAH’A (CELLE CELALUH) iman (varlığına ve birliğine inanmak)
2.Meleklere iman.
3.Kitaplara iman.(TEVRAT,ZEBUR,İNCİL ve KUR’AN’I KERİMİN ALLAH’TAN geldiğine iman.)
4.PEYGAMBERLERE (ALEYHUMUSSELAM) iman.
5.Ahiret gunune iman.
6.Kadere yani hayrın da şerrinde ALLAH’TAN geldiğine iman.
Bu 6 şart dinimizin imanımızın olmazsa olmaz şartlarıdır ve bunlardan birine dahi bir mu’min bir musluman olarak bizler azıcık burun kıvırsak,ALLAH korusun inanmıyorum desek dinden,imandan cıkarız lamı cimi yok!!!Bir musluman hata işleyebilir,gunah işleyebilir,kabahat işleyebilir tevbesi vardır ama iman şartlarının tevbesi onlara inanmaktır.bir mu’min ben meleklerin varlığına inanmıyorum diyemez.kitaplardan birisinin dahi CENAB’I ALLAH CELLE CELALUH’TEN geldiğine inanmıyorum diyemez(Tevrat,Zebur,İncil,Kur’an’ı Kerim),bir musluman İncilin ALLAH’TAN geldiğine inanıyorum da,TEVRATA [TAHRİF (insan eli ile değiştirilme-miş hallerine) inanmıyorum diyemez!!!Tabiki bu inanış şu manadadır İncili İSA ALEYHİSSELAM ile gonderen ALLAH’TIR,ZEBURU DAVUD ALEYHİSSELAM ile gonderen ALLAH’TIR demektir yoksa gidin hristiyan yahudi olun demek değildir.HAZRETİ KUR’AN’DAN başka kitapları okumakta şu anda tahrif edildikleri icin haramdır..yanlış anlaşılma olmasın.]bunun gibi Mustafa İSLAMOĞLUNUN tartışmalı olduğu gerekcesi ile reddettiği KADERE ben inanmıyorum demesi insanı başta İmandan sonrada dinden cıkarıp ebedi azabı boylamasına sebep olur HAZRETİ ALLAH CELLE CELALUH korusun.
2.Ayeti Kerimelere verdiği manalar:
Lutfen İnceleyiniz:
http://www.ihvanlar.net/2014/11/29/m...dam-celiskisi
3.PEYGAMBERİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’E OLAN SAYGISIZLIKLARI AYETLER İLE BİLDİRİLEN MUCİZELERİNİ İNKAR ETMESİ
Hazreti KUR’ANDA PEYGAMBERİMİZ ALEYHİSSELAM:
BismillÂhirrahmÂnirrahîym
Hic şuphesiz senin icin bitip tukenmeyen bir mukÂfat vardır.Ve sen elbette yuce bir ahlÂk uzeresin.
Kalem Suresi 3 ve 4. Ayetler.Diyanet Vakfı Meali(ayetler kuranmeali .com’dan alınmıştır)
BismillÂhirrahmÂnirrahîym
(Resûlum!) Biz seni Âlemlere ancak rahmet olarak gonderdik.
Enbiy Suresi 107. Ayet.Diyanet Vakfı Meali
PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İ HAZRETİ ALLAH CELLE CELALUH cok buyuk manaları olan ayeti kerimelerle overken,SAHABİLERE ALEYHUMUSSELAM PEYGAMBERE saygılı olun buyuruyorken kendisi sıradanlaştırmaya hatta vahiylerle varlığı sabit olan mucizelerini inkar etmeye calışmaktadır!!!
İSLAMOĞLUNUN faciaları:
İSLAMOĞLU DİYOR Kİ ; “Bugun, Ummet-i Muhammed, kendinden onceki Nuh, Ad, Semud ve Firavun toplumları gibi bir melek peygamber isteme imkanından ‘mahrum’dur. Fakat bu mahrumiyetin acığını, kendilerine ornek insan olarak gonderilen bir peygamberi melekleştirerek kapatmaya calışmakla, aslında Kur’an’da gecen vahye sırt donmuş toplumların sucuna ortak olmaktadır” (Mustafa İslamoğlu, Uc Muhammed, sh:33)
İSLAMOĞLU,’UC MUHAMMED’ Adlı kitabında Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) icin diyor ki ; “Sıradan bir peygamberdir.”
Allah’u Teala bir ayet’i kerime de ; “Allah ve melekleri, Peygamber’e cokca salÂt ederler. Ey mu’minler! Siz de O’na cokca salevÂt getirin ve tam bir teslîmiyetle selÂm verin.” (AhzÂb Suresi , 56) Allah ve Melekler’in cokca salat ettiği ve salat edilmesini emrettiği kişi olan Peygamberimiz mi sıradan peygamberdir ?
İSLAMOĞLU ; Peygamberimizin bir cok mucizesi icin ; “Peygambere ‘KARİZMA’ katmak icin uydurulmuş şeylerdir” “Abartılmışdır.” diyor.Peygamberimizin Karizma’ya ihtiyacı mı var ? !
PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN HAZRETİ KUR’ANDA belirtilen mucizeleri ile ilgili kaynak:
http://www.resulullah.org/peygamberi...len-mucizeleri
Bu ve buna benzer sebeplerden oturu Mustafa İSLAMOĞLU İSLAM ADINA DİNLEN-MEMESİ GEREKEN bir zattır.
4.Babası da yaptığı inkar ve dine,imana uymayan işlerden oturu kendisine yuz cevirmiştir.
5.Şia’dan etkilenmesi:
https://www.youtube.com/watch?v=2vfNDQHjWXI
Kibirli adam Reddiyeleri:
Kısa
https://www.youtube.com/watch?v=IGRMff5UZhM
Uzun:
https://www.youtube.com/watch?v=yjy0qot_DiQ
ALLAH ' U ALEM (CENAB ' I ALLAH CELLE CELALUH en doğrusunu bilir.)ALLAH ' U ZULCELALE sonsuz sınırsız istiğfarı tevbe,hamd ve şukur, PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ' E,BUTUN PEYGAMBERLERİMİZ ALEYHUMUSSELAMLAR ' A, EHLİBEYT ve ASHABINA sonsuz sınırsız salatu selam olsun.CENAB ' I MEVLA bizi affetsin,bağışlasın mağfiret ve hidayete erdirip orada daim etsin azabından korusun,sonsuz rahmetine ve Cennetine dahil etsin.her turlu şerden daima korusun bizlere darda kalmışlara yardım etsin amin.hakkınızı helal edin selam ve dua ile
nu
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Mustafa İSLAMOĞLU' dinlemeyelim.