Internet sitelerine giriş yapamıyorsanız ve bazı uygulamalar, internet uzerinden cevap alamadığını soyluyorsa sorun DNS'lerde olabilir. En iyi DNS'i, o secsin. Yeni animasyonumuzda bir Turk yazılımını tanıttık. Son gunlerde bircok kullanıcı tarafından sıkca dile getirilen bir problem var. "Bazı internet sitelerine giremiyorum ama tekrar denediğimde girebiliyorum" veya "E-posta okumak icin Outlook Express'i acıyorum ama dakikalarca bekledikten sonra yanıt alamadığını soyluyor" gibi sorunları cok duyar olduk. Sorunların başlıca nedeni ise sunuculardaki problem değil, en uygun DNS'in secilmemiş olması. Telekom'un tavsiye ettiği gibi otomatik DNS secimi yaparsanız maalesef bu sorunlardan da kurtulamamış oluyorsunuz. Ucretsiz minik yazılım, bu derdinizi cozuyor Oysa, bir Turk yazılımı olan TRKY-Dnsayar, bu sorunu otomatik olarak cozuyor. Programı calıştırarak butun DNS'leri kısa surede sorgulayabiliyor ve en uygun olanını kendiniz secebiliyorsunuz. Dilerseniz bu işlemi, bilgisayarınız her acıldığında otomatik yapılmasını da sağlayabiliyorsunuz.