Peygamber efendimize salavat getirmenin faydaları
Getirilen bir salavat-ı şerife insanı cehennem azabından kurtarabilir.Bir kimse candan salavat getirse olur ki: o salavat onun icin can olur.
Hasan Basri Hazretlerinin zamanında bir kadın gelip gozyaşları icinde oturdu.Bu dertli kadının gunlerce gozyaşı doktuğu bitkin ve halsiz halinden belliydi
Hasan Basri Hazretleri kadına:
-- "Buyur hanım bir isteğinmi var" dedi. Kadın:
--"Hocam,Ustadım dedi."Bir kızcağızım vardı.Dunyaya doyamadan genc yaşında vefat etti.Anne yureği bu bilirsin ya.Evlat acısıyla yanıp kavrulmaktayım.İstiyorumki evladımı ruyamda olsun birkerecik goreyim.Sizler bilirsiniz.Bir yolu bir usulu varsa ne olur Allah rızası icin soyleyin" diye yalvarır.
Hasan Basri Hazretleri:
-- "Hanım ben sana bir yol oğreteceğim,onu yaparsan biiznillahi Teala(Yuce Allahın izniyle) ruyanda kızını gorebilirsin.Yapacağın iş şu:
-- "Yatsı namazını kıldıktan sonra ayrıca,Allah rızası icin 4 rek'at namaz kılacaksın.Namazın her rek'atında "fatiha"nın arkasından birkere "El hakumuttekasur" suresini oku.Bu şekilde 4 rek'at namaz kıl.Namazı bitirdiktn sonra yatıncaya kadar Sevgili PeygamberimizeSalavat-ı Şerife okumaya devam et"
Dertli ana bu şekilde geceleri ibadet ve salavata devam ederken,bir gece ruyasında kızını gordu.Gordu amma kızının kabir hayatı icler acısı.El ayağı ateşten zincirlere vurulmuş,ateşten elbiseler giydirilmiş azab cekmektedir.
Kadıncağız korkular icinde uyanır.Hemen Hasan Basri Hazretlerine koşar.Durumu olduğu gibi anlatır.Hasan Basri Hazretleri kadına:
--"Ey hanım! Olmuş olan kızın icin biraz hayır yap,sadakalar ver.Olmuşler icin yapılacak başka birşey yok" der.
Kadıncağız gozyaşları icinde gider.Olmuş kızı icin sadakalar verir dualar eder.Cenab-ı Haktan kızının affumağfireti icin niyaz ve dileklerde bulunur.
Bir gun Hasan Basri Hazretleri ruyasında Cenneti ve Cennet bahcelerini gorur.Bahcenin birinde ortasında bir koşk,koşkun icinde genc ve guzelce bir kız,uzerinde nurdan elbiseler.Hasan Basri Hazretleri kıza sorar. Kız:
-- "Efendim" der. "Sana gelen dertli ananın kızıyım"
Ustad:
-- "Annen seni başka şekilde azablar icinde gormuş.Senin bu halin ise cennet hayatı" der. Kızcağız:
-- "Ustadım,annemin gorduğu gibiydik.Azab cekmekteydik.Allah dostlarından,salih kimselerden bir zat,okumuş olduğu Salavat-ı Şeriflerin sevabını bize bağışladı.Allah-u Teala'da bizleri affu mağfiret buyurdu" dedi.
Hasan Basri Hazretleri uyanır uyanmaz hemen kadını cağırttı.Ve durumu anlattı.Kadın:
-- "Efendim bundan boyle Efendimize salavat getirmekle vaktimi harcayacağım" dedi.
Sevgili Peygamberimiz "Kıyamet gunu,ummetimin gunahı cok olanlarına şefaat edeceğim" buyurmuştur.
Resulullah'ın şefaatine ermek icin O'na(Aleyhisselam) bol bol Salavat-ı Şerife okumak lazımdır.
Cehennemden sakınmak isteyenler bu dunyada bol bol Salavat-ı Şerife okumalıdır.
Sırat koprusunden kolayca gecmek isteyenler, işleri ters gideişi gucu bozulan,derdi-uzuntusu olan kimseler bol bol Salavat-ı Şerife okumalıdır.
Salavat-ı Şerife okuyan kimseler,sıkıntı ve uzuntu gormezler.Rızıkları bol olur.İşleri hayırla tamamlanır.İnsana huzur verir.
Salavat-ı Şerife okumayanların kalbi kararır,gonlu daralır ve huzursuzluk ceker.
Kısa bir Salavat-ı Şerif:
"Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim"
Manası:
"Ey Allahım! Efendimiz,Ulumuz,buyuğumuz Muhammed'e,Evlad-u ıyaline,ashabına salat-u selam eyle.(Rahmet et,selamlık ver.)"
Aşağıda surekli okuduğum ve cok sevdiğim bir Salavatıda paylaşmak isterim sizlerle .Dilerim sizlerde bol bol okursunuz.Yuce Allahım hepimizin Kabrini Cennet bahcesine donuştursun ve cehennem ehli olmaktan korusun.Yuce Allahım Peygamberimizin şefaatına nail etsin.
BU SALAVATI 3 KERE OKUYANA OTUZBİN SEVAP YAZILIR
"Allahumme salli ala seyyidina Muhamedin mahtelefel-melevani ve teakabel-asarani ve kerrevel cedidani vestekbelel-ferkadani ve belliğ ruhahu ve ervaha ehl-i beytihi minnat-tahiyyete ves-selame verham ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim tesliman kesiran kesira."
(Allah kabul etsin)
Not: ALINTIDIR
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Peygamber Efendimiz'e Sevgin Varsa Okumalısın !