"Ey ihsanı bol Allah'ım! Sana hamdederim. Ey yegÂne Ma'bud! Senin onunde eğilirim. Yucesin, kullarından dilediğine sonsuz nimetler verirsin. Dilediğini husrana ducar edersin. Ey Yaradanım! Sana sığınırım. Varlık ve darlık zamanında Sana munÂcaat ederim, her an sana yalvarırım. Gerci gunahlarım cok, fakat Senin afvın ondan daha buyuktur, umitsizliğe sebep yok. Eğer Sen de beni kapından kovarsan kime sığınırım, kimden medet beklerim, bana başka kim şefaatci olur?"
"YÂ Rab! HÂlimi goruyorsun, yoksulluğumu biliyorsun. Gizli niyazımı duyuyorsun. Beni Sen'den umit kesenlere katma, kusuruma bakma, daha fazla bekletme, umitsizliğe atma. Rahmetine guvenim tamdır. Gonlumdeki aşk ateşini yandır, beni muhabbetine kandır, sevgini eksik etme. Senin azametin Onunde boyun eğdim, dize geldim, secdeye kapandım, beni gufranına boğ, azabından esirge, Allahım! DunyÂdan sıyrılıp huzuruna gelirken beni, Kelime-i Tevhid'den ayırma. Senin nÂrın da hoş, nurun da hoştur. Senin rahmetinden umit kesmek ne boştur. Mal ve oğulların fayda vermediği o korkunc gunde senin afvına nail olmak isterim, bana affın yeter, lûtfunu goster."
"Sen bana yol gosterirsen hicbir vakit yolumu şaşırmam. Sen yol gostermezsen, dalÂlette kalırım. Eğer Senin affın yalnız iyilere mahsus ise ya kotulerin bağışlayıcısı kim olacak? Herkesin İlah'ı sen'sin. Ben ummetin en muttakîsî olamadımsa, şerîri de sayılmam. Senin afvına sarılıyorum, îtiraf ederim, gunÂhım buyuk, fakat Senin affın ondan daha buyuktur."
"Senin lûtfunu hatırlayınca kalbime tesellî doluyor. Gunahlarımı duşundukce gozlerimden yaş dokuluyor. Sen, şÃ‚nına lÂyık olanı yap, beni affet! Beni, senin fazlu lûtfundan başka bir yere başvurmayacak bir tıynette yarattın. Ne umarsam sen'den umarım. En buyuk endişem şudur: Beni Sen de kapından kovarsan, eli boş cevirirsen hÂlim nice olur? Allah'ım, goruyorsun gafiller uykuda, ben ise gece karanlığında el acıp Sana niyaz ediyorum. Dualarım Sana yukselsin, niyazlarım makbul olsun. Herkes ne beklerse ancak Senin lûtfundan bekler. Her biri Cennete girmek ister, Sen bana Cennette dîdÂrını goster, bu bana yeter."
Ey insanlara doğru yolu gostermek icin Peygamber gonderen Allah! Rasul-i HÂşimi hurmetine, Seni tesbih eden, takdis eyleyen hayırlı ummet aşkına, bizi imandan, Kur’an’dan, İslam’dan ayırma.Musluman olarak haşret. Rasulunden şefaat umarım. Beni ondan mahrum etme. Senden afv-u mağfiret dilerim.Beni boş cevirme Allahım”
Kaynak:Fakîh Sahabiler Ve Mezhep İmamları-Osman Keskioğlu- Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları-Ankara-1972
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Velilerin Babasından (Hz.Ali) İcli Bir Yakarış