Bu konuyu kendim yazdım. Ama Mustafa İslamoğlu'nun Yurek devleti adlı kitabından yararlandım.

Felsefe
bazı insanların işi. bazılarının hobisi. bazılarının ise hayatı.
benim ise fobim
Felsefe nedir?
Felsefe herşeyi aşırı araştıranların duşunce bilimidir. haddi aşanların ve sahih bilgiye dayanmadan kainat hakkında yorumlarıdır.
Ama yorumlar vardır gercekler vardır. Yorumlar dilin guzel kullanımı sonucu okuyanı etkiler. Siz felsefeye yanaşmayın.
Neden mi?
"Felsefe dinimin duşmanıdır. Benim de duşmanımdır." demiş İmam Gazali(r.a) hazretleri.
Niye peki?
filozof bir adam "insan hayvandır" demiş. Ama oylemidir? değildir. Peki nasıl soylemiş bunu?
Adam bakmış hayvanın kalbi var. bakmış insanın da kalbi var. E o zaman ikisi de hayvandır demiş. E bu mantıkla gidersek hayvan da insandır.
Şoyle duşunun bir de
adam pis suyu(hayvan) icmiş beğenmemiş. sonra pis suyla temizi(insanı) ayırt etmek istemiş. bakmış pis su da şeffaf, temiz su da şeffaf. adam duşunmuş "e o zaman bunların ikisi de pistir icmeyeyim ben." bu kadar yanlış duşunduğunu anlayamamış. İkisi de şeffaftır, zira ikisi de sudur. Ortak ozellikleri su olmaları. Su ise şeffaf olan arası boşluklu molekuller sayesinde hareket edebilen maddedir.

Bir adam evrim teorisini ortaya atmış. E bu adama nasıl guveniyoruz? Adam eski zamanı gordu mu? Dunyayı yaratılırken var mıydı o ortamda ? Hayır
E o zaman neden batının temeli olmayan duşuncelerini benimsiyoruz da İslam'ı benimsemiyoruz. İslam insanın hayvandan farklı olduğunu bildirir. İnsanın aklı vardır. ama guzelliğe hayra kullanmazsa işe yaramaz o zaman hayvanlar aleminden zannedilir. ama hayır işler aklını kullanırsa ....

Bir de muzik vardır ki, bu duzensiz ses duzeneği batılıların felsefeyi cezbedici yapmak icin icat ettikleri ses ziyanıdır. E biz niye muzik dinliyoruz? Bu 3-5 dakikalık bir şarkı yerine Kuran-ı Kerim okursak veya ilim oğrenirsek daha hayırlı olmaz mı? Anlayamadık hala batı ne kadar cahil. biz ise batılaşıyor cehalete koşturarak ilerliyoruz.