Esselamu Aleykum ve Rahmetullahu ve berekatuhu
Sizlere Allah'u Teala'nın rızası icin yiyecek ve icecek hakkında hadis-i şerifler aktarmak istiyorum. Kaynağım Zaman Gazetesinin verdiği Kutub-i Sitte. 17. Kitap.
Ekmek Atılmaz
Hz. Aişe(r.a) anlatıyor:
"Resulullah(a.s) hucreme girmişlerdi. Atılmış bir ekmek parcası gorduler. Hemen onu alıp silerek yediler ve " Ey Aişe! Kerim olana ikram et!(yani kıymetli olan ekmeğe hurmet et!) zira şu ekmek, bir kavme nefret edip kacmışsa bir daha donmemiştir." buyurdular.

Aclıktan Allah'a Sığınmak
Hz. Ebu Hureyre(r.a) anlatıyor: Resulullah(a.s) buyurdular ki: "Allahım, aclıktan sana sığınırım. Cunku o, en kotu yatak arkadaşıdır. Hıyanetten de sana sığınırım cunku o cok kotu ic duygusudur.

Akşam yemek yemek
Resulullah buyuruyorlar ki " Akşam yemeğini bırakmayın, bir avuc hurma ile de olsa akşamı yiyin. Cunku akşamın terki insana (erken) ihtiyarlık verir.

sut
Hz. Aişe(r.a) anlatıyor: "Resulullah(a.s), kendisine sut sunulduğu vakit: "(sut) bir berekettir" veya (sut) iki berekettir" derdi."

Zeytinyağı
Ebu Hureyye(r.a) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Zeytinyağını yiyin ve onu bedeninize surunun. Cunku o, mubarektir."

et
Ebu'd-Derda(r.a) anlatıyor: "Resulullah(a.s) buyurdular ki: "Dunya ve cennet ehlinin yemeklerinin efendisi ettir"

Ebu'd-Derda(r.a) anlatıyor:
"Resulullah(a.s) davet edildiği her yemeğe mutlaka icabet etti. Bir et hediye getirildiği zaman da mutlaka kabul buyurdu."

Soğan
Ukbe İbnu Âmir el-Cuheni(r.a) anlatıyor: Resulullah(a.s) ashabına "Soğan yemeyin!" dedi. "Arkadan gizli(yanli alcak sesli) bir kelime ile "ciğ" demiştir."

Ayva
Talha(r.a) anlatıyor: "Resulullah(aleyhissalatu vesselam)'ın yanına girmiştim. Elinide ayva vardı. Bana: " Ey Talha! Şunu al, (ye)! Cunku bu kalbe rahatlık verir" buyurdular."

İktisatlı yemek
"Selman(r.a) yemek yerken biraz daha yemesi ısrar edilince şoyle demişti: "(yediğim miktar) bana yeter. Zira ben Aleyhissalatu vesselam'ı işittim. Buyurmuşlardı ki: "Dunyada insanların doyasıya en cok yiyeni, kıyamet gunu aclığı en uzun olacaktır."