--------------------------------------------------------------------------------

10 NASIHAT

1.Her gun biraz Kur'an oku ve cok cok Peygamber(s.a.v.)'e salatu selam getir.

2. 5 vakit namaz,gece namazı ve duha namazını 2 rekat dahi olsa kıl.

3.Uzerine farz olan zekatı ver.Az da olsa her gun sadaka ver, verecek sey bulamazsan o zaman guzel konuş.(O da sadakadır)Ramazan orucunu tut.Her aydan da 3 gun tut.

4.Sen Allah(c.c.)'ın sevdiği insanlardan olmak istemez misin? Nebin Muhammed(s.a.v.)' sev,onun ehli beytini sev ve ana-babaya guzel muamele et.

5.Sen,Ya Rab Ya Rab diyenlerlen olmak istemez misin? Allah(sen Ya Rab deyince)geldim kulum,buyur.iste vereyim,der.Yemegini(haramdan)temizle duan kabul olur.Kendi hakkın hususunda insanlara insaflı ol ve insanlarla guzel ahlak ile gecin.

6.Sen,duası kabul olanlardan olmak ve kıyamet gununde amel sayfası nur gibi parıldayanlardan olmak istemez misin?Kalbini temizle ve la ilahe illallah cok de.Gunahina,mumin kadın ve erkeklere istiğfar et.Ve Allah'ı zikretmekten de gafil olma.

7.Sen cok hamdedici,cok sukredici ve mukarrebin Allah'a yaklaştırılmış)lardan olmak istemez misin?şuphesiz ki sen,Elhamdulillah dediginde Allah soyle der:Kulum beni hamdetti ve bana sukretti.Soyle demeyi cogalt.(Elhamdu lillahi ve selamun ala ibadihillezinestafa)

8.Senin ve zurriyetinin,salih olmasını istemez misin?Sana şu iki şukur ayetleri'ni okumak gerekir :Rabbi evzi'ni eneşkura ni'metekelleti en'amte aleyye ve ala valideyye ve en a'mele salihan terdahu ve edhilni birahmetike fi ibadikessalihin) (Rabbi evzi'ni en eşkura ni'metekelleti en amte aleyye ve ala valideyye ve a'mele salihan tarzahu ve aslihli fi zurriyeti inni tubtu ileyke ve inni minel muslimin)

9.Dunya ve ahiret işlerini sana toplayacak seyi sana soylememi istiyor musun? Allah ne emretmisse gucun yettigi muddetce amel etmeye caliş.(Ey iman edenler ruku edin secde edin Rabbinize ibadet edin ve hayır amel işleyin umulur ki kurtulursunuz. Hacc.77

10.Her şeyin kalbini sana gostereyim mi?De ki Amentu billah. Sonra dogru(şeriat uzerinde ol.