Ey Rabbim! Gireceğim yere durustlukle girmemi sağla; cıkacağım yerden de durustlukle cıkmamı sağla. Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver. "
"Ey Rabbim! Beni, gerek bana gerekse ana-babama verdiğin nimete şukretmeye ve hoşnut olacağın iyi işler yapmaya muvaffak kıl. Rahmetinle, beni iyi kulların arasına kat.
" Ey Rabbim! Bana ve ana-babama verdiğin nimete şukretmemi ve razı olacağın yararlı iş yapmamı temin et. Benim icin de zurriyetim icin de iyiliği devam ettir. Ben sana dondum. Ve elbette ki ben muslumanlardanım. "
" Ey Rabbim! Beni, ana-babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla, zalimlerin de ancak helÂkini arttır."
"Ey Rabbimiz! Bize dunyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver. Bizi cehennem azabından koru! "
Ey Rabbimiz! Uzerimize sabır yağdır. Bize cesaret ver ki tutunalım. Kafir kavme karşı bize yardım et.
Ey Rabbimiz! Unutursak veya hataya duşersek bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bizden oncekilere yuklediğin gibi bize de ağır bir yuk yukleme. Ey Rabbimiz! Bize gucumuzun yetmediği işler de yukleme! Bizi affet! Bizi bağışla! Bize acı! Sen bizim Mevl mızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!
Ey Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize tarafından rahmet bağışla. Lutfu en bol olan sensin.
"Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim gunahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru!"
Ey Rabbimiz! İndirdiğine inandık ve Peygamber'e uyduk. Şimdi bizi (birliğini ve peygamberlerini tasdik eden) şahitlerden yaz.
Ey Rabbimiz! Gunahlarımızı ve işimizdeki taşkınlığımızı bağışla; ayaklarımızı (yolunda) sabit kıl; kafirler topluluğuna karşı bizi muzaffer kıl!
Ey Rabbimiz! Gercek şu ki biz, "Rabbinize inanın!" diye imana cağıran bir davetciyi (Peygamber'i, Kur'an'ı) işittik, hemen iman ettik. Artık bizim gunahlarımızı bağışla, kotuluklerimizi ort, ruhumuzu iyilerle beraber al.
Ey Rabbimiz! Bize, peygamberlerin vasıtasıyla vadettiklerini de ikram et ve kıyamet gununde bizi rezil-rusvay etme; şuphesiz sen vaadinden caymazsın!
" Ey Rabbimiz! İman ettik, bizi (hakka) şahit olanlarla beraber yaz."
"Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyana uğrayanlardan oluruz.
"Ey Rabbimiz! Bize gozumuzu aydınlatacak eşler ve zurriyetler bağışla ve bizi takv sahiplerine onder kıl!
"Ey Rabbimiz! Senin rahmet ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O halde tevbe eden ve senin yoluna gidenleri bağışla, onları cehennem azabından koru!
"Ey Rabbimiz! Onları da, onların atalarından, zevcelerinden, nesillerinden iyi olanları da kendilerine vadettiğin Adn cennetlerine koy. Şuphesiz azîz ve hakîm olan sensin!
"Ey Rabbimiz! Ancak sana dayandık, sana yoneldik. Donuş de ancak sanadır.Rabbimiz! Bizi ve bizden once gelip gecmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla; kalplerimizde, iman edenlere karşı hicbir kin bırakma! Rabbimiz! Şuphesiz ki sen cok şefkatli, cok merhametlisin!
"Ey Rabbimiz! Nurumuzu bizim icin tamamla, bizi bağışla; cunku sen her şeye kadirsin, Rabbimiz! Bizi, inkar edenler icin deneme konusu kılma, bizi bağışla! Ey Rabbimiz! YegÂne galip ve hikmet sahibi, ancak sensin.
●29 Görüntüleme