ŞEYTAN'IN İTİRAFLARI

1- İmamı Azamın hocası İmam Caferi Sadıktan: "İblis (Şeytan) şoyle demiştir: "Beş kişiye benim yapabileceğim bir şey yoktur; onların dışında kalanlar ise benim elimdedirler: Sadık bir niyetle Allah'a sarılan ve butun işlerinde ona guvenen, tevekkul eden kimse; gece ve gunduzunde Allah'ı cok tesbih (zikir) eden (O'nu surekli hatırlayan, unutmayan) kimse, kendisi icin istediğini mu'min kardeşi icin de isteyen kimse; karşılaştığı musibet ve belalar karşısında kendini kaybetmeyen (sabırlı olan) kimse; Allah'ın kendisine kısmet ettiği rızka razı olan ve rızık endişesine kapılmayan kimse." (Bihar-ul Envar, C.69, S.378)

2- Şeytan'ın Hz. Nuh'a (a.s) itirafları: "...Ey Nuh .. uc yerde beni hatırla; zira o uc yer, benim insana en yakın olduğum yerlerdir; (bil ki ben o uc yerde insanı aldatabilirim): Gazaplandığın zaman beni hatırla; iki kişi arasında hukum vermek istediğin zaman beni hatırla; yalnız bir yerde (yabancı namahrem) bir kadınla yalnız başına kaldığın zaman beni hatırla."

3- Şeytan'ın Hz. Musa'ya (a.s) itirafı: "Bir sadaka vermek istediğin zaman, onu (hemen) yerine getir. Zira bir kul sadaka vermek istediği zaman ben onun yanına takılır, onu vazgecirinceye kadar uğraşırım."

4- Şeytan'ın Resul-i Ekrem Hz. Muhammed'e (s.a.a) itirafları: "Bir gun Şeytan ile Resulullah arasında gecen uzun bir konuşmadan sonra Allah Resulu Şeytan'dan ashabına oğut vermesini istedi; Şeytan da Resulullah'ın şefaatini umarak Resulullah'ın ashabına şu nasihatlerde bulundu: "Ey Peygamber'in ashabı, saadete kavuşmak istiyorsanız, oğutlerimi dinleyin ve beni unutmayın:

1. Namaz vakti geldiğinde, namaz icin acele edin, yoksa ben size vesvese edip bir işe meşgul ederim ve boylece namazdan mahrum olursunuz.

2. Namahrem kadınlara bakmayın; yoksa saparsınız.

3- (Erkekleri ilgilendiren konularda) kadınların dediğine kulak asmayın; yoksa dininiz bozulur.

3. Hayrat yapmak istediğiniz zaman, acele edin; yoksa ben hemen yetişir engel olmaya calışırım.

4. Misafire değer verin; zira misafir Allah'ın bir hediyesidir.

5. Allah'ın kelamını (Kur'an-ı) cok okuyun ve dinleyin; zira Kur'an'ı okuyan da sevap alır, dinleyen de.

6. Alimler, zahidler ve salihlerle cok oturup kalkın; zira bu itaatlerin en ustunudur.

Bilin ki Allah beni yarattığı zaman, sadece ona itaat etmeyi sectim; fakat Adem'i yaratıp ona secde etmemi emrettiği zaman, ben itaat etmediğim icin, beni dergahından kovdu ve onun lanetine uğradım ki başka melekler bundan ibret alsınlar. Ya Resulullah, sen biliyorsun ki ben Allah'a yakın bir kimseydim; kac bin tane "İsm'i Azam" biliyordum; uc yuz bin yıl Allah'a ibadet ettim, meleklerin oğretmenliğini yaptım; melekler beni medh ederlerdi. İşte benim bu gune dûcar olmam, kibir ve kendimi beğenmişliğimden oldu. O halde siz de benim gibi kendinizi ateşe atmayın." Bunları soyledikten sonra şiddetli bir şekilde ağladı. Oyle ki haline Resulullah dahi acıdı.... Sonra Allah Resulu yuzunu ashabına cevirerek şoyle buyurdu: "Ey benim ashabım, tevbe edin ve Şeytan'ın dediklerinden kacının ki, onun şerrinden emanda kalasınız, inşallah. "

5- Yine Şeytan'ın Resulullah'a (s.a.a) itirafları: Bir gun Resul-i Ekrem (s.a.a) Medine mescidinden cıkarken Şeytan'ı mescidin kapısında gordu ve, "Neden buraya gelmişsin?" diye sordu. Şeytan şoyle dedi: "Ben Allah tarafından gonderilmişim ki sorularına cevap vereyim.

Allah Resulu (s.a.a) şoyle sordu: "Ey melun, neden ummetimi cemaat namazından alıkoyuyorsun?"

Şeytan: "Ummetin cemaat namazına gittiği zaman, şiddetli bir ateş benim vucudumu buruyor ve cemaat dağılıncaya kadar, onu kendimden uzaklaştıramıyorum."

Resulullah (s.a.a): "Neden ummetimi duadan men ediyorsun?"

Şeytan: "Zira onlar duaya meşgul oldukları zaman, ben kor ve dilsiz oluyorum; onlar dağıldığı zaman, benim korluk ve dilsizliğim de duzeliyor."

Resulullah (s.a.a): "Neden ummetimin Kur'an okumasına engel oluyorsun?"

Şeytan: "Zira onlar Kur'an okudukları zaman, ben lehim gibi eriyorum."

Resulullah (s.a.a): "Neden ummetimi cihattan men ediyorsun?"

Şeytan: "Zira onlar cihada cıktıkları zaman, onlar donunceye kadar benim iki ayağıma ağır halkalar bağlıyorlar."

"Onlar hacca gittikleri zaman, onlar donunceye kadar beni ağır zincirlerle bağlıyorlar. Onlar sadaka verdikleri zaman benim başımı odun gibi testereyle kesiyorlar."

Hatırlatma: Butun bu temsiller Şeytan'ın o durumlardaki şiddetli rahatsızlığını ifade etmek icindir.

ALLAH BİZİ ŞEYTAN'IN ŞERRİNDEN KORUSUN...