[IMG]http://img523.**************/img523/2451/admin8472864031px1.jpg[/IMG]

Nefsimiz, her zaman şeytanı dinleyen ve ondan aldığı telkinleri bize ileterek bizlere zarar verendir.

Nefsimiz, Kuranın ders ve terbiyesiyle terbiye edilmeli ve zararlı olan istek ve arzuları engellenmeli.

Nefsimiz, bizi kendi istediği sahaya cekmek istediği zaman ona tabi olmamalı ve meselenin muhasebe ve muhakemesini yani bize vereceği ile bizden alacaklarını karşılaştırmalıyız.

Nefsimiz, bizi en cok zayıf olan yerlerimizden ve yonlerimizden yakalar, bizi onlarla aldatır ve kandırır.

Nefsimiz, bizimle en cok ibadete yoneldiğimiz zaman, Rabbimizin emirlerine gore yaşamak istediğimiz zaman karşımıza cıkar ve binbir dereden topladığı bahanelerle bizim ibadetimize engel olur.

Nefsimizin, bu hile ve tuzaklarına aldanmamak icin onu hep duşman bilmeli,onu yanımıza değil karşımıza almalı ve ona devamlı olarak şunu telkin etmeli...

Ey nefsim sen neyi istersen iste,neye tabi olursan ol ben sana tabi değilim... Ben, ancak beni Yaradan, bana hayat veren ve beni enva-ı ceşit nimetlerine mazhar eden ve şu dunyadan sonrada bana cenneti vaad eden Rabbirahimime tabi olacağım..!!
demeli ve onu susturmalıyız...