Bir insan ne kadar cok yasarsa yasasin ,sonunda olecektir . Son nefeste imanla gocup gocmeme tehlikesi dahil ,kabir,mahser.. Derken yol boyu tehlikelerle doludur. Tutunacagin dal ,Allah rizasi icin yaptigin kulluk hizmetidir. Bir de Yuce Allah’in yarattiklarina karsi yapilacak insanlik hizmetleri yardima gelebilir .
Rasulullah Efendimiz (SAV) soyle buyuruyor ‘’Herhangi bir kimse olup ruhu bedenini terk edince soyle bir ses gelir, sen dunyayimi biraktin,yoksa dunya mi seni?Sen dunyayi mi topladin ,yoksa dunya seni mi toparladi?Sen dunyayi mi oldurdun ,yoksa dunya mi seni ?Yikanmak icin tenesire konuldugu zaman uc defa ust ustte soyle bir ses gelir:Kuvvetli bir bedenin vardi .Onu bu derece zayif dusuren nedir?Cok tatli bir dilin vardi .Guzel guzel konusuyordun .Simdi seni kim susturdu Kac tane cok sevdigin dunya dostlarin .Hani ,simdi onlar neredeler ,seni nicin boyle yalniz biraktilar.Kefene sarildigi zaman soyle bir ses gelir:Harcliksiz,aziksiz uzun yola cikilir mi?Geri donulmiyecek cok uzun bir yola ciktigini biliyor musun?Yilan ciyanla dolu kabir evini cennet bahcesine cevirdin mi?Tabut icine yerlestirilince soyle bir ses gelir:
Ey ahiret yolcusu ! Eger Allah’ın rızasini kazandin da bu yola ciktinsa mujdeler olsun sana.Yok eger O’nun ofkesini kazandin da oyle bu yola ciktinsa yaziklar olsun sana. Tabut,kabrin kenarına kondugunda bir ses gelir:Ey insanoglu!Dunyada iken simdi yerlesecegin bu kabir evin icin ne hazirlik yaptin?Bu karanlik yer icin isik getirdin mi?Yataklar begenmeyen sen,bu ciplak halinle burada nasil yatacaksin?Kabre yerlestirilince yine bir ses gelir:Ey insanoglu! Uzerimde guler eglenirdin.Simdi ise karnımda agliyorsun ,uzerimde bulbuller gibi konusuyordun simdi karnimda susuyorsun.Defin isi bitip halk kabristani terk ederken ayrildiktan sonraYuce Allah’tan bir nida gelir:Ey benim kulum !Yalniz kaldin seni bu karanlik yerde esin dostun terk edip gittiler.Halbuki bunlar senin yakinlarin ve dostlarin idiler.Bu duruma gelmemen icin hic birisinin yarari olmadi sen ise benim emirlerime hep karsi geliyordun yapilan ogutleri dinlemiyordun.Şimdi ise gerceklerle yuz yuzesin.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- GerCekle YUz YUze