Ozellikle XP kullanımıyla had safhaya ulaşan aşağıda sıralanan şikayetler, hemen hemen tum bilgisayar ve internet kullanıcılarının başını ağrıtmaktadır. Bu konuda ben de bir cok sorun yaşadım ve bir cok kişiye danıştım. Edindiğim deneyimler sonucunda FORMAT sız bir şekilde bilgisayarımı kurtardım. Şu an hemen hemen sorunsuz bir şekilde faaliyetlerime devam ediyorum. Fakat şu bir gercek ki internete girildiği surece bilgisayar tehlikede olacaktır. Zannedersem bunun onune tamamen gecmek mumkun değil. Evet, sozu fazla uzatmadan karşılaşabileceğiniz şikayetlere ve cozum yollarına gecelim. ***UYARI: Aşağıda uygulananların birebir uygulanmasından doğabilecek sorunlarda sitemiz sorumluluk kabul etmeyecektir. Tum uygulamalardan uygulayıcı şahıs sorumludur. İsterseniz şimdiden vaz cayın - ŞİKAYETLER 1- Bilgisayarım geri sayım yapıp sistemi kapatıyor. 2- İnternet başlangıc sayfam istemediğim bir siteye kilitlendi. 3- İnternette sorf yaparken uygunsuz ve istemediğim pop-up lar ekrana atlıyor. 4- Modemim durup dururken bağlantımı kesip, başka bir bağlantı kurmaya calışıyor. COZUMLER 1- En iyi cozum >>>> FORMAT>> Documents and settings/All users/Application/Data/Microsoft/Network/ Connections/Pbk 'dan rasphone.pbk yı sağ tıkla ozelliklerden salt okunur yap. İşlem tamam... (Bu işlem başka bir internet bağlantısı oluşturulmasını engelliyormuşşşş.) DİKKAT:>>> ( Tabii siz orjinal bir ikinci bağlantı oluşturacaksanız, salt okunuru geri almanız lazım.) 7- İnternetten her şeyi indirmeyin. İndirdiğiniz şeyi mutlaka tarayın. ( Neyle mi >Az sonraaaaa) 8- Size bu aşamada beni beş saat uğraştıran ama değerini sonradan anladığım bir program onereceğim: >>> Deep Freez Bu programın ozelliği ne? Bu programı kurduğunuz bilgisayarda ne işlemi yaparsanız yapın, bilgisayar kapatılıp acılınca tum bilgiler program kurulmadan onceki haline donuyor. Yani virusler bile siliniyor.. Yav bu cok kotu bir şey diyebilirsiniz. Ama sabredin... Bu program varken internette rahatca hareket edebilirsiniz. Evde bilgisayarınızı karıştıracak afacanlar mevcutsa, onların dosya silmesinden vs. den koruyabilirsiniz. Dikkat: İşte burası cok onemli. Bu programı tekniğini bilmiyorsanız siz bile kaldıramazsınız. (Ben 5 saat uğraştım) Bu da bilgisayarınızda hicbir belgeyi değiştirememeniz anlamına gelir. Yani insanı fıtık eder. Kurulumu: Programı internetten indirin. Exe yi tıkladığınızda cıkan ekranda sağ'da C: ve D: gorunur. Hangisini korumak istediğinizi işaretleyin. (tavsiyem ikisini de işaretlemeniz.) Sonra install a devam edin. işlem tamamlanınca bilgisayar kapanacak ve bu program kurulu olarak tekrar acılacaktır. Acılan ekranda şifre isteyip istemediğiniz sorulur. Bence ok deyin ve şifrenizi girin. Artık bilgisayarınızı siz bile bozamazsınız. Korkmazsanız deneyin... Peki nasıl eski hale doneceksiniz. İşte bu zor ctrl alt shift ve f6 ya beraber basınca size şifre soran bir ekran cıkacak. şifrenizi yazacaksınız. (Aman şifrenizi unutmayın) Şifreyi girince alt alta uc işaretleme cumlesi goreceksiniz. En alttakini işaretleyin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Hala silemediniz. Son aşama programı kurduğunuz exe yi tıklayın, acılan pencerede uninstall ı işaretleyin ve ok ..... İşlem tamam... (Program şu anda 60 gunluk deneme surumu veriyor) 9- Size bomba gibi bir virus programı oneriyorum: Avast! anti-virus Nereden indirebilirim? * www.programmerkezi.com vs. download siteleri... yada * http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html den bu programı indirdikten sonra http://www.avast.com/i_kat_207.php?lang=ENG den kaydınızı yaptırın ve e-postanıza gelen şifreyi bir kenara kaydedin. Bu programı kullanırken lazım olacak. Programı indirip kurduktan sonra bilgisayar yeniden başlayacağı zaman (restart) program ilk işini yapıyor. Windows başlamadan avast! devreye giriyor. Tam tarama yapıyor. Bu taramada tavsiyem, tehlikeli madde bulununca 1 e basıp silmeniz. Tarama tamamlanınca windows acılıyor. Bir de iceride tarama yapın. İşlem tamam... Artık koruma altındasınız. Bu program ekstradan viruslu maillerden de koruyor. 10- Ozellikle spy'lar icin Spybot-Search Destroy programını oneriyorum. Nerden Bulursunuz: * www.programmerkezi.com vs. sitelerden... Programı kurun ve chek'i başlatın chek bitince zararlı maddeleri işaretleyip Fix selected problems i tıklayın. Nasıl rahatladınız değil mi? 11- Bir başka temizleyici Hijack This-v1.97.7 . İnternetten indirin... Kurun ve scan deyin. Cıkan ekranda gerekli oğeler dışındaki tum malzemeyi işaretleyip fix checked yapın... (Amman dikkat!!! Gerekli birşeyleri silmeyin. Orneğin bildiğiniz program uzantılarını) 12- İşte size bir trojan savaşcısı: CWShredder - Coolwebsearch trojan remover Yine download sitelerinde bulabilirsiniz. Kurulumdan sonra next i tıklayınca tarama başlar. Tehlikelileri silersiniz. 13- Bazı tehlikeli oğeler kendini başlangıca yapıştırır ve bulup sokmeniz mumkun olmaz. İşte size caresi: Startup Manager Kurun, denetleyin, uygunsuz başlangıc oğelerini silin (dial-uplar vb.) 14- Son olarak bir cok kontrolu yapabileceğiniz bir registry programı oneriyorum. RegCleaner Bu programın Turkce ozelliği de var.(Ayarlardan dili secebilirsiniz) Program size bir cok secenekle bilgisayarınızdaki her şeyi gosterir. İster silin ister kullanın der. Sizde işe yarayanları korur, diğerlerini silersiniz. 15- Yine bir spy denetleyici (ucretsiz): Microsoft AntiSpyware (Artık Windows Defender oldu) (Microsoft'un sitesinden indirebilirsiniz.) 16- Ucretsiz bir anti-virus: www.free-av.com da AntiVir programı da ideal temizlik yapıyor. 17- Ucretsiz başka bir Anti-virus: AVG Anti-virus İndirme adresi: http://free.grisoft.com/doc/avg-anti.../lng/us/tpl/v5 DİKKAT!!! İndirdiğiniz ve kullandığınız programları mutlaka guncelleyin... NE SİLDİĞİNİZE COK DİKKAT EDİN. FAYDALI BİR ŞEYLER DE GİTMESİN. Virussuz, Dail-upsız, Trojansız, Spysız gunler dilerim... bunu forumda lamerlerın cogalması nedenıyle yazdım bugun 5 kisi bu sekilde tespit edilmistir..... Emege Saygı pls.... elimle yazdım ama Arkadasların ısrarı uzerine ALINTIDIR..... __________________