Ben antalyada yaşıyorum.bizim buralara surekli arap satıclar geliyor.coğu Suriye'den ic savaşdan kacıp gelenler.Aralarında ordaki dukanlarını mallarını satıp gelmiş olanlar var.Bugun bizim mahalleye geldi birisi.annemle merakla indik.annem 6 adet tabak istedi 10 tl uzattı.Arap adam tek tuk turkce biliyor.adam anneme demezmi bu para cok fazla ben bunu bozamam arabasında nerdeyse butun malzemeleri indirdi bizde merakla ne yapmaya calışdığını anlamaya calışıyorduk.bunlar sizin dedi ustede de 2 tane yuz TL uzattı şok olduk.Nerdeyse ağlayacakdım sinirden kimbilir kac kişiye bole vermişdir diye.Adam bize bozuk para ver diyip duruyodu.benim yanımda da ellki kuruş vardı bu mu diye sordum evet dedi.Arabasındaki butun eşyaları (supurge makinası,utu,duduklu tencere,porselen set)veriodu 50 kuruşa karşılık.Muhtelemen altın sanıyodu elli kuruşu.Annemin gozleri doldu benim de tabi.Yanında onun malzemelerini arabaya alıp kirayla calışan Adanalı az cok arapca bilen adamın biri vardı.Adama bağırdım neden yardım edmiyorsun neden sattırıyorsun diye.Adamda anlatamıyorum anlamıyo diyodu bu bugun kompile bitirdği ucuncu araba dedi.Kazandığı para ise 3 TL yazarken bile ellerim titriyo.Bu acımasızlığa bu adamın nasıl hakkını yedeklerini inanamıyorum hayla.Bu işe care icin aklıma ablam geldi ablam cok iyi derecede arapca bilir ama İstanbul'da.Bende ablamı arayıp durumu izah ettim.Ablamda arapcadan satmamasını kandırğıldığını soledi ablama dua etti ama cok zarar etmişdi.Satmak istemediğini ama coluk cocuğu cadırda kaldığı icin ac olduğu icin mecbur verdğini soledi.Bizlere musluman ulke oldğumuz icin guveniyomuş.Ben askerden yeni geldim.Annemin dediğine gore her hafta gelirlermiş nerdeyse.Benim sizden isteğim, Suriye parasının Turk parasına karşı değer listesini bulmanız veya yapmanız.mesela 10 tl lin resmi.suriye parasından 10tlnin resmi arapca acıklama.Gonderceğiniz listenizi ben yazıcıdan cıkartıcam.Araplar bidaha buraya gelince verceğiniz listeyi annem onlara vercek.Bi duşunun nekadar sevap işleyceğinizi.Belki bi yuvayı kurtakcasınız.Ben cok uğraştım ama bulamadım.Yazcağınız cevapları surekli kontor edicem.Allah rzı olsun şimdiden.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Sevab İşlemek İsteyen baksin Allah Rizası İcin