Memleketin birinde yaşayan fakir bi genc varmış.Gunlerden bir gun sokakta dolaşırken tam o sırada oradan o ulkenin padişahının kızı gecmekteymiş. Fakir genc padişahın kızını gorur gormez ona aşık olmuş. Yemden icmeden kesilmiş. Derdini her kime anlattıysa care bulamamış. Bi arkadaşı ona "Falan yerde bir alim zat var ona git o sana yardımcı olur" demiş. Derdinin caresi olduğunu duyan genc hemen yola koyulmuş. Derdini bu alim zata anlatmış. Alim zat derdinin caresi var fakat ben ne dersem onu yapacaksın demiş. Bunu duyan genc sevdiğine kavuşmak icin ne olursa yapacak durumdaydı zaten. Alim zat ona falan dağda bi mağara var oraya git ve 40 gun boyunca hicbirşey yapmadan sadece ALLAH diyerek gunlerini gecir demiş. Genc hic vakit kaybetmeden hemen soylenen mağaraya gitmiş ve soyleneni yapmaya başlamış. Aradan 10 gun gecmişti ki bu gencin durumu o yorede kulaktan kulağa yayılmaya başladı. İşte filan mağarada alim biri var sadece ALLAH diyo başka bişey demiyo. Genci ziyaret etmişler.Gercekten de soylenenler doğruymuş. 20 gun olmuş artık bu gencin namı tum ulkeye yayılmış. Ulkenin dortbir tarafından onu ziyaret etmeye başlamışlar.Ama o başka hicbirşey umrunda olmadan ALLAH demeye devam etmiş. 30. gun sonunda bu durum saraya kadar gitmiş ve padişahın kulağına kadar ulaşmış. Padişah hemen yola koyulmuş. Cunku memleketinde boyle bi zatın olması hoşuna gitmişti. Onu ziyaret etmeden daha once gencin de ziyaret ettiği alim zatı ziyaret etmiş.Durumu anlatmış. Alim zattan bu gencin ulkesinde kalması icin yardım istemiş. Bu zat padişaha onu ziyaret edip bi arzusu olup olmadığını sormasını ve ne isterse vermesini hatta evlenmesi icin kızını bile onunla evlendirebileceğini soylemesini istemiş. 40. gun padişah yanında kızı ve cevresindekiler mağaraya genci ziyaret gitmiş. Bakmışlar genc kendini kaptırmış ve sadece ALLAH, ALLAH diye zikrediyo. Bi sure sonra sesleri duyunca donup bakmış ne gorsun sevdiği kız karşısında. Padişah hemen lafa girmiş ve onun ulkesinde kalmasını istediğini ve isterse kızıyla da evlendirebileceğini soylemiş. Gencin yanağındanyaşlar dokulmeye başlamış ve ellerini acıp "Allahım 40 gun kendi nefsim icin ALLAH, ALLAH dedim bana padişahın kızını yolladın, Ya Senin icin ALLAH, ALLAH deseydim ne olacaktı..."

Rabbim kendisi icin ALLAH, ALLAH demeyi hepimize nasip eylesin(Amin).Allah'a emanet olun..