Forumda gunlerdir dile gelen "durduk yere ban yedim" "Maradonda Ban Yedim" gibi sozleri artık soylememek icin Cogu kısının dırek atladgı işletim sistemi kurulurken yapılması gereken ALTIN NOKTAYI acıklıyım size DİKKAT : Burada Hem Format Atmayı Bu sayede bozuk sistem dosyalarının ve bozuk Regedit defterinin yol actığı sorunlar , pc'nin kasma sorunu , kasmaların yol actıgı "oto pc reset" ayarların bozulması ve asırı yuklemelerde pc'nın yanmasına kadar gidicek olan sorunları ve oyun ıcı OTO BAN sorununa cozum ve Hemde Bolum Ayırmayı ogreneceksiniz Ayrıca bu ıslem karakterdata donma sorununada %70 oranında cozum getırmektedır Anlatılanların hepsı bana aıt olup hepsı denenmiştir MADDELER HAĞLİNDE ANLATMADAN ONCE SİSTEM BİLGİSİ OLANLARA KISADAN ANLATMAKTA FAYDA VAR ONLAR KONUNUN TAMAMINI OKUMAK ISTEMEZ 1: İşletim Cd si Cd'Room'a takılır 2: Bilgisayar yeniden başatılır 2: başarken "Cd'den yukleme yapmak icin bir tuşa basın" denilen bolgede "5sanıye" icinde herhangi bir tuşa basılır ve kurulum başlar 3: kurulum başladıktan sonra R(Onar) ESC(Cıkış) ENTER (Kurulumu başlat) seceneklerınden "R" onar secılır sızı komut penceresıne atmak ıcın 5-10 sanıye zaman verır sıyah ekrana geldıkten sonra ENTER tusuna basılır yonetici parolası istenir biliyorsanız yazın ve "enter" tusuna basın Bilmiyorsanız yoksa hicbirşey yazmadan "enter" tusuna basın hangı bolumu bıcımlendırmek ıstıyorsan o bolum secilir Ana disk "1" bolunmuş disk "2" dir secım yapıldıktan sonra Enter tusuna basın C veya D bicimlendirilecek devam edılsınmı ? E (evet) anlamına gelir E ye basıyoruz ve bıcımlendırılıyor Kuruluma baslıyoruz Bu işlem gecici dosya v.s bırakmaz. HardDiski tamamıyle sıfırlar GENİŞ ANLATIM MADDE 1 : Cogu işletimin sistemlerinin zaman icinde icinde bulunan sistem dosyaları zarar gormektedir Buna bağlı olarak sistem yavaşlar ve makina aşırı guc sarf etmeye ve beraberinde ısınmaya bunun beraberınde kasmaya yol acar Ayrıca "OTO BAN" denilen olayda "KOXP" gibi programların yanı sıra "SİSTEM32" ve "REGEDİT DEFTERİNDEN" kaynaklanmakyadır Bunu uzun uzun anlatmak ısterdım ama konu cok uzar Zaten uzun bır konu olcak bu yuzden bunu bılın yeter... MADDE 2 : FoRMAT ATTIM YİNE AYNI ? Coğu zaman format atılsa bile "OTO BAN" denilen olay peşimizi bırakmaz. Cogu kişi formatın herşeyi sildiğini bilir. Ancak bilinmeyen bir şey var. Kolaylık olsun diye windows bazı dosyaları sadece değiştirir. SİLMEZ (Bunun icin polemık yaratmayın.Denenmiştir şahsım tarafından) MADDE 3 : PEKİ NASIL KORUNCAZ ? Yapılması gereken olay direk Format atma esnasında cogu zaman atlanılan "ONAR" Bolumudur Xp kurulum sırasında Size 3 secenek sunar 1: Enter (Kuruluma devam et) 2: Esc (Kurulumdan cık) 3: R (Onar) Bizi ilgilendiren kurumdan once onarmaktır. Bu bolum Kuruluma başlarken size sorulmaktadır. Yani ilk başlarda "R" (ONAR) diyoruz ve size komut sayfası cıkıyor Komut sayfasını kullanmak ıcın "R" ye bastıktan sonra 5-10 saniyelik bir zaman veriyor size ve "komut sistemine gecilsinmi" diye soru soruyor Bunu bılmeyenler kacırabilir O yuzden "R" ye bastıktan sonra Siyah komut ekranında "ENTER" tusuna "1" defa basıyoruz Komut penceresine gecmiş oldunuz Sistemde buyuk olan disk "1" diğeri "2" olarak gorunur Yani genelde sistem "C diskine" kuruldugu ıcın "C" "1. disk" olarak bilinir Komut penceresinde size hangi disk uzerinde işlem yapacağınızı sorar. Eger sisteminiz "C" ye kurulu ise "1" eger sıstemınız "D" ye kurulu ise "2" tusuna basıp "ENTER" diyoruz Sonrasında sizden Yonetici paralası istiyecek Biliyor iseniz yazın bilmiyor iseniz yoktur ve direk "ENTER" diyoruz Eger bılmıyorsanız yonetici parolası koymamışsınız demektir "ENTER" a bastıgınızda o bolumu gececektir Sonrasında sizden sectıgınız bolum komut isteyecektir sistem "A" ise Ornek: C:\> FORMAT A: a disketini bicimler, kullanılır hale getirir Sistem "C" ise Ornek: C:\> FORMAT C: c disketini bicimler, kullanılır hale getirir baştaki komut yani""""C:\>""""" bılgısayarın otomatik kodudur bunun karsısına hangı bolumu bicimlendirmek istiorsanız onu şu şekilde yazın FORMAT A: "ENTER TUSU" bicimlendirsinmi orusuna "E" Enter tusu FORMAT C: "ENTER TUSU" bicimlendirsinmi orusuna "E" Enter tusu FORMAT D:"ENTER TUSU" bicimlendirsinmi orusuna "E" Enter tusu Burdakı "E" harfi Evet anlamına gelmektedir ve bicimlendirme başlar...Bu işlem bilgisayardaki butun dosyaları kalıcı olarak siler ve windows kurulum sırasında direk yeni dosyaları kurar...Olay bu kadar Buraya kadar herşey tamam Bir ufak şey daha eklemk istiyorum Cogu kısı format sonrası diski 2 ye yani "C" ve "D" ye bolemez Windows kurulduktan sonra calısır durumdayken Başlat/Calıştır ve acılan sayfaya C:\WINDOWS\system32\compmgmt.msc yukardakı komut yapıştırılır BİLGİSAYAR YONETİMİ penceresi acılır Burda sol taraftan "DİSK YONTETİMİ"ne 1 defa tıklanır Sağda acılan bolumden alt tarafta ------------------------------------------------------------------ Disk 0 (C) | Temel 91,65GB | 51,39GB xxx.xxGB Sağlam (System) | Ayrılmamış Cevrimici ---------------------------------------------------------------- yukardakı sekıldekı gıbı bır bolum cıkacaktır Yukardakı sekıle gore sağ tarafta kı Ayrılmamış alan bolumunun ustune sağ tıklanır ve "Yeni Bolum" secilir YENİ BOLUM SİHİRBAZI ACILIR İLERİ/NEXT Birincil bolum secilir ve İLERİ/NEXT Bolumleme Boyutu karsısına değer yazılır İleri/NEXT... Buda bu kadar basit... 500msj' ım oldugu zaman bu konu altında oyunda pc'si kasanlar , işem sırasında pc'si kasanlar ve verim alamayanlar icin bir video ve dosya olusturdum. Bu olayların genel cozumu bılgısayarda bulunan Drıver'larn guncellestırılmesıyle ılgılı Size diğer bolumde sunacağım program sayesınde Drıver'lerınızı ucretsız ve aramadan guncellıyebılecek rahat oyun ve rahat pc kullanmanın zevkını yasıyacaksınız Şimdilik bu kadar Anlatım bana ait olup Alıntıtı olmadıgının altını cızmek ısterım Butun anlatılanlar Denenmiştir... Saygılarımla...
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Online Oyunlar
- Knight Online
- Anlamsız bandan kurtulmak ve Altın bilgiler...