EsseLamun Aleykum.Allah`ın Selamı Ve Bereketi Uzerinize Olsun.
Duşunelim ki Bir Şirkette Calışıyoruz Ve Onunuze Sabahdan verilen ve bir Haftaya kadar Bitirilmesi gereken İşler Verilmiş.İşi Alan İşci,Eleman Beklemiş Beklemiş Ve Bir Haftanın Dolmasına İki Gun Kala Calışmaya Başlamış.Sonra Kendi Kendine
-Keşke Şu İşe Zamanında Başlasaydım.Şimdi Ben Nasıl Yetiştirecem.Diye Kara Kara Duşunmeye Başlamış.
Gelmiş Catmış İşlerin Teslimat Gunu.
Şef Odasına Cekine Cekine Giren Eleman Eksik İşleri Şef Onune Koymuş.Şef İncelemiş ve
-Sana Soylediğim Gibi Yapılmamış Eksik Bunlar Bir Haftalık Zamanını Nerde Harcadın.
İşte Sevgili Kardeşlerim.Cenab-ı Hak Sorguya Cektiği Zaman "Ey Kulum Gencliğini Nerde Harcadın" Diye Sorduğunda Nasıl Cevap Vereceksiniz.Ne Kadar Hazırsınız Bu Soruya Guzel Cevabı Verebilmek İcin.
Bazı Şeyleri Geri Getirmek İmkansızdır
Boşa Gecip Giden Zaman Gibi....!
Zaman Gecmeden İbadetlerimize Gereken Ozeni Gosterelim.Elimizden Geldiğince Hatta Fazlasıyla Yapalım.
Bugun Bir Portre Gorduğunuzde "Aaaa Ressam Gercekten Ne Guzel Cizmiş" Derler Yada Deriz.
Ama Resme Dokulmuş Manzaranın Aslı Kendisi Var.Ondaki Guzellikleri Gormek O Kadar Zormu.Ondaki Guzellikleri Yaradan ALLAH Var.
Bunca Nimetleri Onune Sunan,Bu Guzellikleri Sunan Rabbine Gunde 2 Saatini Ayırıp Bir Namaz Kılmak,Orucunu Tutmak,Zaman Zaman Kelime-i Şahadet Getirmek Bu Kadar ZOR MU? Kesinlikle Değil OLmamasıda Lazım.
Cunku Cenab-ı Hakkın Senin Benim Onun Kıldığı Namazlara Tuttuğu Oruclara Zerre Kadar İhtiyacı Yok.Eyy Arada Bir İbadet Yapıp Sonra Boburlenen GENC...!,İnan Yuce ALLAH`ın BUnların Hic Birine İhtiyacı Yok.Ne Yapıyorsan Kendin İcin Yapıyorsun.
Kardeşlerim,Bugun Akşam İşten Geldiğimizde Yada Okuldan Eve Donduğumuzde,Rahatlamak icin Odamıza Geceriz.Rahatlamamız İcin Eve Gelmemiz Yetmez Demi,İşte Yuzumu Yıkarız Gerekirse Duş Alırız.Yemek Yeriz.Yatarken Giydiğimiz Pijamaları Giyeriz.Sonra Yatağımıza Geceriz.işte Evdeki Rahatlığın Kısa Ozeti Budur.Bu Orneği Neden Yazdım Diyelim İşten Geldiniz Eve Girdiniz Sular Kesik,Temizlenemediniz.Elektirikler Yok Karanlık Evin İcersi,Yada Pijamanız Yok Pantolonla Yattınız.Ne Kadar Rahat Edebilirsiniz?
İşte Oteki Dunyadaki Ebedi Saadet İcinde Yapmamız Gerekenleri Eksiksiz Yapmaya Calışmalıyız.Birazını Yapıp,Yapma İmkanımız Olduğu Halde Ceşitli Bahaneler İleri SUrerek Yapamıyorum Edemiyorum Demek Sizi Oteki Dunyada Ne Kadar Rahat Ettirebilirki?
Oteki Dunyada da Rahat Etmek istiyorsak Allah`u Teala`nın Kurallarına Uymak Gerekir.Hepsinin Kombine Birleşiminden Oteki Dunyadaki Rahatlığı Elde Etmiş Oluruz İnşaAllah.
Cenab-ı Hak Hepimizi Cennetine Giren Kullarından Eylesin İnşaAllah.
Allah`ın Selamı Uzerinize Olsun....
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İbadetlerimize Gereken Ozeni Gosterelim...!