Anatomi dersinden etkilendi vucutcu oldu
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- Anatomi dersinden etkilendi vucutcu oldu
-
07-10-2019, 13:06:30Yuksel, 20 yıldır yaptığı vucut geliştirme sporunun insan anatomisini bozmadığını, aksine bireyleri sağlıklı yaşam standartlarına kısa surede kavuşturacağını savundu. Soz konusu sporu 13 yıldır profesyonel anlamda yaptığını belirten Yuksel, "Sağlık meslek lisesi mezunuyum. Vucut geliştirme işine lise yıllarındayken başladım. 2001 yılından itibaren de profesyonel anlamda icra ediyorum. Vucut geliştirme yarışmalarında farklı kategorilerde derecelerim oldu" diye konuştu. Vucut geliştirme sporunun kendisi icin hayat tarzı haline geldiğini kaydeden Yuksel, şunları dile getirdi: "Lisede aldığım ozellikle anatomi dersi, beslenme, vucudun yapısı ve kas sistemi gibi konular, beni cok etkilemişti. Vucut geliştirmenin belirli periyot ve iltizam icinde yapılmasının sakıncasını gormediğim icin vucut geliştirme sporu alanında calışmalara başladım. Spor yapmak icin gerekli vakti her zaman bulabiliyorum. En onemlisi de hem mesleğimi hem de sporumu plan doğrultusunda yapabiliyorum. Sporun ozel hayatıma olumlu katkıları oluyor. Kendimi cok iyi hissetmemi sağlıyor." 'En onemli etken beslenme' Yuksel, vucut geliştirmede en onemli etkenin beslenme olduğuna dikkati cekerek, sağlıklı bedene ancak sağlıklı beslenmeyle kavuşabileceğini soyledi. Amacının vucut geliştirme sporundaki yanlış on kabulleri kırmak olduğunu anlatan Yuksel, "Hangi egzersiz hareketini yapıyorsak tekniğini bilmemiz gerekiyor. Bilincli olarak ağırlık kaldırma işlerini yapmazsak kas zedelenmesi, yırtılması hatta ileriki yıllarda bel fıtığı gibi sonucu daha ağır sağlık problemlerinin yaşanması muhtemeldir. Kısacası hangi hareketi neden yaptığımız cok onemli. Bunlara dikkat ettiğimiz zaman vucuda yarar sağlar. Amacınız vucudunuzu forma sokmak, sağlıklı gorunume kavuşmaksa uzman kişilerin yardımıyla bunu kısa zamanda başarmanız mumkun" ifadesini kullanıldı. 'Fazla ağırlık kaldırmak vucudu geliştirmez' Yuksel, fazla ağırlık kaldırmanın vucudu geliştirmediğini savundu. Doğru yapılacak her sporun vucudu geliştirdiğine işaret eden Yuksel, "Fazla ağırlık kaldırmak vucudu geliştirmez. Maalesef bu sporda bilinen en cok bilinen yanlış, 'ne kadar antrenman yaparsam, o kadar vucudumu geliştirim' mantığının yaygın olmasıdır" şeklinde konuştu. Yuksel, Turkiye ikincisi olarak ilk derecesini 2000 yılında aldığını belirterek, gecen yıl ekimde de Turkiye şampiyonu olduğunu sozlerine ekledi. __________________