2012 mr. Olympıa - ı
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- 2012 mr. Olympıa - ı
-
07-10-2019, 13:03:002012 MR. OLYMPIA - I Phil Heath, Kai Greene ile olan kıyasıya mucadeleyi kazanıp 2012 Mr Olympia olarak unvanını korumayı başardı. Bu seferki farklıydı. Onceki Olympia’larda saygıdeğer rakipler, ufak surtuşmeler ve nadir cıkışlar olurdu ama tansiyonun boylesine yukseldiğine pek rastlanmazdı. Gecen seneki Olympia keyifli bir tac giydirme toreni gibiydi, bir dost tahtı diğerine devrediyordu. KÂğıt uzerinde 48. Mr. Olympia, sanki bikini Olympia olmuş gibi uysal gorunmekteydi. Bu yıl da Phil Heath Jay Cutler olmadan rahat bir birincilik kazanacaktı, değil mi? Hanedanını inşa ederken bir yandan da her tarafa sevgi sacacaktı. Ama oyle olmadı. Bu seferki farklıydı. Basın toplantısındaki laf sokmalardan, on elemede cekilen yumruğa ve vucut geliştirmenin en buyuk rekabetlerinden biri olan finaldeki başa baş mucadeleye kadar her şey farklıydı. Adeta bir alfa kopeği en sevdiği kemiği korurken diğer kopeklere de gittikce daha fazla hırlamaya başladı, ozellikle de iclerindeki en iri olana. Bu Olympia ne kolay ne de hoş olacaktı. Kaynamakla kalmayacak, coşup taşacaktı. SPORCULARIN BULUŞMASI Aslında her şey 19 yarışmacının katılacağı on elemeden iki gun once sessiz sedasız başladı. Bu buluşmanın asıl onemli noktası kimlerin olmadığıydı. Jay Cutler’ın olmadığı bir Mr. Olympia listesi bulmak icin 10 ya da Cutler ve/veya Coleman’ın adının olmadığı listeyi bulmak icin 19 yıl geriye gitmeniz gerekir. Bu yıl gercekten de yeni olduğu hissini veriyor. Sadece, 13. Olympia’sına katılan, 2008’in Mr. Olympia’sı Dexter Jackson’ın varlığı eski donemleri akla getirmekte. 12 ay once 13. Mr. Olympia olan Heath, Jackson’a duyduğu saygıyı ifade ederken Cutler’ı ozlediğini soylemeden de edemiyor. “Jay burada olmadığı icin hazırlık sureci bana cok garip geldi. Yalnızım ve kotu hissediyorum.” Yine de gecen yılın ikincisinin saf dışı olması Heath’in kendine olan guvenini biraz daha arttırdı. “Gecen sene pek cok ilkle karşılaştığımdan ‘kazanmak icin tek yapmam gereken gecen seneden biraz daha iyi olmak’ diye duşunmeye başlamıştım. Tum bu hazırlığın hedefi araya mesafe koymaktır. Sanırım 1998-1999 yılları arasında Ronnie Coleman’ın başardığı şey herkese onun yaptığı işte ne kadar ciddi olduğunu gosterdi ve kim ne derse desin bazılarını da korkutmayı başardı. Sıradaki bir kacını korkutup kacıracağını biliyordu ve kacırdı da. Benim amacım da aynı şeyi yapmak cunku belli bazı kişileri yendiğiniz zaman zihinsel olarak bunun ustesinden gelmeyi başaramıyorlar. Bir hayranın bakış acısından bunu nasıl karşılarlar bilemiyorum ama ben bu yuzden her gun yırtınırcasına calışıyorum cunku her yıl aynı gorunup kazanmaya da devam edersem insanlar sıkılmaya başlarlar." BASIN TOPLANTISI Olympia’dan bir gun onceki basın toplantısının genelde uyutucu bir etkisi vardır ama bu seferki Branch Warren ve Dennis Wolf arasındaki surtuşme yuzunden biraz hararetli gecti. Wolf, hala Mart ayındaki Arnold Classic’te ust uste iki ikinciliğinin neden olduğu kızgınlığı uzerinden atamadığı icin bu sefer Warren’i alt edeceğini ilan etti. “Hayatımda ikinci olmaktan hic şikÂyet etmedim” diye cevap verdi Warren. “Beni yenme şansın vardı ama fırsatı kacırdın,” diye de ekledi. “Arnold Classic’te ilk uce girememen gerekiyordu ve herkes de bunun farkında.” Warren’a bu cevap Wolf’tan değil başka bir sarışın olan Ben Pakulski’den (Arnold’da dorduncu oldu) gelmişti. “O gunku fotoğrafları gordukten sonra her birini yenebileceğimi anladım,” dedi Pakulski. Pakulski’nin bu cıkışı sırıtışlarla ve kısılan gozlerle karşılandı ama kimse yemi yutmadı. İlk Mr. Olympia’sında olan Evan Centopani bu boş muhabbete dÂhil olmaktan kacınmıştı. Johnnie Jackson konuşmak yerine poz vererek derdini anlatmaya calıştı. Kai Greene her zamanki gibi kıyafetlerini cıkarmasa da şoyle dedi: “Elimden gelen hasarı vereceğimden emin olun. Bu yıl podyumda kalan son adam olayı planlıyorum.” Sonunda, Pakulski bacaklarının Warren’dan daha iyi olduğunu soyleyince o da cevap verdi: “Bir de kazanırsa neler soyleyecek bir duşunun. Daha tek yarışma kazanmadığı halde hepimizin toplamından fazla konuşuyor.” Pakulski bile bu cevaba guldu. __________________