1:vesveseyi şoyle duşunun arkadaşlar karşınızda bir ayna var,ve siz o aynaya akrep gosteriyorsunuz ,şimdi aynadamı akrep ,yoksa elinizdemi, buradaki ayna,kalbimizdir şeytan işte kalbimizde olan bu vehim kuvvetine, yani aynaya, ceşitli kufurler sozler veyahut cinsi manzaralar gosterir ,sizde bir ayna olduğunuz icin aynaya yani kalbinize yansıyan bu kotu sozleri ve hayalleri kendinize ait gibi zan ediyorsunuz ve korkuyorsunuz
2:şoyle duşunun yanınızda bir arkadaşınız var cok samimisiniz,onun hakkında aklınıza kotu birşey geldiği zaman gene rahatsız olursunuz gelmemesini istersiniz ,halbuki arkadaşınıza olan guveniniz onun size olan guveni sonsuzdur dolayısıylan ne arkadaşlığınız bozulur nede dostluğunuz biter ALLAHU TEALA bizim arkadaşımız değilmi yani dostumuz değilmi yani şoyle duşunun diyelimki mahşer olmuş ve ALLAH cc ile berabersiniz aklınıza kotu şeyler gene geliyor ortada sorun varmı,yok, sana elinde olmayan bişey icin ALLAH ne diye azab etsin
3:ALLAHU TEALAYI azab edici değil rahmet edici olarak duşunun guzel şeyler duşunmeye calışın onun sizi her halinizde gorduğunu sanki arkadaşınız gibi yanınızda olduğunu duşunun
4:vesvesenin, herturlu kotu sozun size ait olmadığını bu sebebden dolayı azap edilmeyeceğinizi duşunun ,insanın en yakını hakkında annesi babası kardeşi hakkında dahi kotu vesveseler gelebilir bu tur vesveselerle ALLAHA dine peygamberimiz muhammed aleyhisselama karşı vesveselerde,hepsi aynıdır hic bir farkı yoktur fark bizim vesveseden korkmamızdadır,korkmayın asla ve asla korkmayın ,pusmayın ezilmeyin hareketli olun sabitt duşuncelerden uzaklaşın gunah olmayan herturlu spor koşu antreman hobiler edinin namazlarınızı kılın gece yatarken dualarınızı edin hep ic aleminizdeki vesveselerle uğraşıp durmayın,sanki beyniniz kalbinize bağlanmış gibi surekli kulak vermeyin o sozlere hic itibar etmeyin,
5:itibar konusuna gelince,mesela itibar etmiyorsunuz o kotu cirkin sozlere,birden gene geliyor o kotu sozler ve akabinde sen soyledin sen yaptın ALLAH seni affetmez sen cehennemliksin gibi sozleri soylemeye,hemen aklınıza şunu getirin ben bunu kasten soylemiyorum, benim iradem bilincim aklım kalbim bu sozleri kabul etmiyor, ve uzuluyorum o halde bu sozler bana ait değil diyerek, vesvesenin verdiği uzuntu ve sıkıntıdan kurtuluruz
6:bu vesveseler sizde olduğu halde ibadetinize devam ediyor ve uzuluyorsanız sizin imanınız cok guzeldir ,şoyle duşunun,bu vesveselerin tamamı sizden gitse,ibadetlerinizi koşarak seve seve yaparsınız ,o halde vesveseye itibar etmeyerek seve seve koşarak ibadet etmeye başlarsınız ,ilim oğrenin namazı orucu abdesti bozan şeyleri gusul abdestini iyice oğrenirsek bu konudaki vesveselerde zararsız hale gelir,
7:burada başımdan gecenleri anlatacağım :askere gittim acemi birliğimi bitirip usta birliğine gectim ,3 ay sonra izine geldim sevdiğimi dış şehire okula gondericeklerdi aileside iyi değildi annesi ve babası 3 yaşındayken ayrılmışlar 5 sene askerlik oncesi beraberdik bende izine gelince kacırdım kendi rızasıylan ve hala evliyiz ,neyse askerden sonra cocuğuuz oldu namaza başladım herşey gulluk gulistanlıktı hanımda başladı tabiki kapandı işyerimiz vardı 15 saat calışırdım yorgun argın namazları kılardım koşarak giderdim inanc otesinde bir duyguydu goruyordum sanki rabbim ALLAHI cc eve bilgisayar aldım o sıralarda,birgun evde namaz kılıyordum akşam namazıydı kalbime ALLAH hakkında kotu duşunce geldi ve ben namazı bıraktım o saniyede yığıldım adeta bunu ben soylemiş olamazdım arkasından hemen şu kelimeyi işittim ALLAH seni affetmez sen cok kotu bişey yaptın soyledin.ben eyvah dedim ağlamaya başladım umitsizlik oyle bi sardıki,hemen koştum pc yi actım araştırdım meğer şeytanın vesvesesiymiş ,ama bu bende oyle bir yara ,iz bıraktıki takıntı oldu vesvese hakkında okumadığım dinlemediğim video kalmadı cep telefonumda dahi var ,caresizdim umitsizlik icindeydim,dergahlara gittim farklı insanlarla goruştum ,gittiğim dergahta bir adam vardı onu gorunce soordum bu ne hal dedim vesvese oğlum dedi beni mahvetti cokmuş vaziyetteydi ama zikri namazı tesbihleri bırakmıyordu orada sordum cevaplar hep aynıydı,sonra kalp hallerini araştırdım letaif kalbin 5 duyusu iyice inceledimki bizim imanımızın merkezi sol memenin 2 parmak altıymış,vesvese ise sol memenin 2 parmak yukarısına geliyordu dolayısıylan imanın cıkış yeriylen vesvesenin alakası bile yoktu dikkat edin bu cok doğru vesveseyi tam 6 senedir cekiyorum fakat umitsiz değilim cunku ben ,yokum ALLAH var esasında korkulacak birşey olmadığını anladım vesveseden sonra sizi saran korkunun şeytanın telkinleri olduğunu anladım ve acık ileri duşunmeye başladım geniş duşunmeye aldırmamaya başladım herşeyden haberdar olan bir ALLAHIMIZ var araya fitnelerin sokulduğunu anladım beni dostumdan arkadaşımdan uzak tutmaya calışan nefis ve şeytanın telkinlerine kulak asmamaya başladım guzel duşunmeye onu incitmemeye başladım bu daha cok sanki sevgiliniz karşınızda ne kadarda akla kotu birşey gelse olamaz dersinizya oyle bir duygu ,onun huzuruna boynumun bukuk gittiğimi hayal ederek yaşıyorum hepimiz istiyoruzki ALLAHA gonulden iman edelim vesvese bize gelmesin istiyorsunuz değilmi ,size bir sır vereyim, siz zaten gonulden iman etmişsiniz fakat şeytan size bunu hissettirmiyor surekli vesvese vererek, ALLAH cc bi cekse o vesveseleri bi kovsa şu şeytanı ne halde olduğunu sen bile bilemessin,hasedinden catlıyorda tum ordularıylan uzerimize hucum edip bizi paranoyak bi hale getirmek istiyor arkadaşlar ALLAHU TEALAYI herzaman dost arkadaş gibi yanınızdaymış gibi karşınızdaymış gibi duşunun fakat kafanızda suret şekil oluşturmayın ,oluşursada vesvesedir,deyip geciştirin,ALLAH şifa ihsan etsin cumle musluman alemine insanın irade kuvveti (kendine guveni) gidiyor ben artık kotu biriyim diyorsunuz ,kotu bi olay, ama tersini yaparak kurtulun kalkın bağırın ben ALLAHIN kuluyum onun kuluysam ,namazıda kılarım zikride yaparım hicbirşeyede aldırmam dergahada giderim sabah namazınada kalkarım diyin sert bir şekilde bak şeytanlar nasıl dağılıyolar bunu hissedeceksiniz deneyin isterseniz hz omer efendimizden şeytan neden kacardı.sertti ,mertti, şeytana dertti buda,yılmayın guclu olun hevesli ibadet eden insan bulun yoksa dergahlarda yeni arkadaşlar bulun o iblise verilecek en guzel ceza budur ona karşı sert olmak, zikir yapmak sabit olmayın surekli meşguliyet bulun kendinize en cok yapacağınız amel zikir olsun şeytan carpılıyor kalbe girmeye calışırken siz onu carpın boyleliklen
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Vesveseden kurtulmak istiyormusunuz