Allahın Selamı Rahmeti ve Bereketi Tum Muslumanların uzerine olsun...
[IMG]http://img124.**************/img124/7999/nasrallahvm9.jpg[/IMG]
İşte O buyuk Mucahid!
Hizbullah onbinlerce Lubnan'lıya hitap etti. İşte sozleri:
Benim burada olmam artık guvende olduğumu gosteriyor. Duşmanlarımız cinayet işlemek isteyebilirler ama biz olumden korkmuyoruz. Allah bizim yanımızda. Guneyden, Kuzey'den Bekaa Vadisi'nden geldiniz.... Hepinize teşekkurler...
Burada toplandığınız icin cok cesursunuz. Burası İsrail'in en cok bombaladığı yerlerden biriydi.
Hizbullah'ın silahlarını almak isteyenlerin elleri boş kalacak. İsrailli bakan bizim elimizden silahlarımızı almak istiyordu. Yeryuzunden hicbir ordu, silahlarımızı elimizden alamaz. Bu vefakar halk, buna asla musade etmez. Ben iddia ediyorum, direnişi bu halk koruyacaktır. "Beyruttaki evim yıkıldı ama ben hala direnişin yanındayım" diyen Lubnanlıları duymadınız mı? Başkaları ise "Eğer Nasrallah silahları bırakırsa hain" diyordu. Ben de soz veriyorum. Asla ihanet etmeyeceğim.
Bugun Ortadoğu'da Lubnan kucuk bir devlet değildir, super bir guctur. Tum dunya bugun Lubnan'a saygı duyuyor. Bugun Lubnan, gururla, onurla ayakta duran bir ulkedir. Biz ebediyete kadar silahlarımızı bırakmak niyetinde değiliz. Şehitlerin ve ummetin onunde silahları bırakmayacağımızın sozunu veriyoruz. Bugun bunun icin guclu ve pırıl pırıl bir devlet kurmak zorundayız. Boylece hakkımızda plan proje yapanların onune geceriz.
Bugun ihtilafa duşmuş olabiliriz, siyasi goruşlerimiz ne kadar farklı olursa olsun, hic kimse Lubnan'da her şeyin yolunda olduğunu soyleyemez. Bunlara rağmen, bize saldıranlara karşı birlikte karşı koymalıyız.
Mezhepler arası ihtilafı korukleyen hicbir girişime itibar etmeyin. Biz farklı goruşler, farklı mezhepler, farklı bakış acılarımız var... Secimlere farklı gruplarla giriyoruz ama bunlar Lubnan birliği icinde olmalıdır. İhtilaflar olduğu muddetce, Lubnan'da iktidar hicbir sorunu bulamaz. Bizim onumuzde tek cozum var: Ulusal birlik hukumeti kurmak zorundayız. Bunu soylerken, hickimseyi bu kapsam dışında bırakmıyoruz. Lubnan icin Ulusalbirlik Hukumeti kuralım. Omuz omuza verelim ve hep birlikte Lubnan'ı birleşitirelim.
Bugunku hukumet bunu yapacak gucte değildir. Bunu suclamak icin soylemiyorum. Ulusal birlik hukumetinde bugunku hukumetin taraflarını da duşunuyorum.
Guclu ve adil bir devlet kurmak icin ikinci unsur ise secim kanununun değiştirilmesidir. Lubnan'daki her siyasi grubun gercek anlamda temsil edileceği bir secim sistemi olmalıdır. Biz guclu, adil bir devleti bu şekilde kurabiliriz....
Butun dunya gelse, o iki İsrail askerini elimizden alamaz. Ancak o iki askeri rehin askerlerimizle değiştiririz...
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Hizbullah Lubnanda israil nerede?