HARİKA BİR ANTRENMAN İCİN NELER GEREKİR?” Brandon Curry 2011 OLYMPIA SEKİZİNCİSİ “Hazırlıklı ve o gün ne elde etmek istediğinize dair bir hareket planına sahip olmalısınız. Elbette ki vücudunuzun durumuna gore işler değişebilir. Ama genel olarak, en iyi antrenmanı planlı davrandığınızda yaparsınız. Ayrıca antrenman partnerleriniz olmalı. Bu, iyi bir antrenman seansını neredeyse tek başına garantileyecektir; arkadaşlarınız sizi zorlar ve ihtiyacınız olduğunda size destek olurlar. Son olarak, bana gore antrenmandan once kullandığınız takviyeler (orneğin, whey protein ve karbonhidrat) olmadan iyi bir antrenman yapmanız mümkün değil. Bunlar sizin calışmanıza yardım eder. HÂl ağırlıklarla boğuşurken, iyileşme süreciniz daha hızlıdır. Besin takviyesi almak icin eve donene kadar beklemeyin.” Kathleen Tesori 2009 NPC NATIONAL FIGURE B KLASMANI BİRİNCİSİ “Setler arasındaki dinlenme periyotlarını olcecek bir saat, başarılı bir antrenman programının olmazsa olmaz parcasıdır. Dinlenme periyotları, 30 saniyeden birkac dakikaya kadar değişebilir. Her antrenman seansından en iyi şekilde yararlanmak icin molalarımı izlemeliyim, bunun icin de saate ihtiyacım var. Antrenmandan once yulaflı protein tozu karışımımı yerim -yulaf, protein iceceğine harika bir lezzet katan ve iyileşme süreci icin gerekli bir gıda. Ayrıca antrenman sonrası alınan besin, vücudun spor salonundan cıktıktan sonra kas oluşumunu desteklemesini sağlamalı. Bir Muscle&Fitness dergisi, kulaklıklar ve su -bu üc şey, uzun kardiyo seanslarında zamanın akıp gitmesini sağlıyor.” Dexter Jackson 2008 MR. OLYMPIA “Listemin başında antrenman oncesi iceceğim var. Bu, antrenmana başlamadan hemen once aldığım enerji iceceğim. Bana enerji verip yoğunlaştırarak ateşliyor ve daha sıkı calışmak istememi sağlıyor. İyi bir antrenman icin gerekli bir başka şey de, ister inanın ister inanmayın, antrenmandan hemen sonra ictiğiniz şey. İyi bir antrenman sonrası iceceği olmalı. İcinde kas geliştirici başka maddelerin yanı sıra karbonhidrat da olmalı. Güvenilir bir antrenman partnerini de unutmamak gerek.” __________________