Bazı kimseler ahlaksızca insanların karşısına gecip ,yiyor, iciyor ve birde pişkin pişkin oruclulara : ''hadi hadi iysiniz sevabınızı artırıyoruz'' diye sacmalıyorlar.işte bunlara cevap niteliğinde bir yazı:
Ramazan-ı şerîfe hurmetin karşılığı
Herhangi bir ozur ile oruc tutamıyanların, bu aya hurmet etmesi, oruc tutamadıkları gunler, gizli yemeleri lÂzımdır. Bu aya hurmetsizlik cok tehlikelidir. RamazÂn-ı şerîfte umûmî yerlerde, muslumanların karşısında, oruc yiyenlerin ve oruc tutanları aldatarak, oruc tutturmıyanların îmÂnı gider.
Ramazan gunlerinde lokanta, bufe gibi yiyip icme yerlerini işletmek gunahtır. Bunların, oruc yiyenlerden kazandıkları, helÂl ise de, habîstir, zararlıdır. Buralarını iftÂrdan sonra acmalıdır.
Oruca hurmet cok onemlidir. Eskiden bugunku gibi değildi. Gayri muslimler bile muslumanların orucuna hurmet ederdi. Acıkta yemezlerdi. Yine boyle bir Ramazanda, gayr-i muslim bir kimse, evine geldiğinde, cocuğunu evin onunde acıktan yemek yediğini gordu. Hemen oğlunu azarlayıp,
- Evladım bilmiyor musun, bugun muslumanların oruc tutma gunu. Nasıl boyle onların gozu onunde acıktan karnını doyuruyorsun. Cabuk gir iceri. Bir daha boyle acıktan yediğini gormiyeyim, dedi.
Aradan bir zaman gectikten sonra, bu kimse vefat etti. Bu kimseyi, musluman komşusu ru'yada gordu. Kendisini cok guzel yerlerde, rahat bir şekilde gorunce merak edip kendisine sordu:
- Senin bu bulunduğun yer neresidir?
- Cennettir.
- Peki dunyada iken, İslÂm dinine sen inanmazdın, nasıl oldu da Cennete girdin?
- Doğru, son zamanlarıma kadar musluman değildim. Fakat, vefatıma yakın, îmÂn edip, musluman oldum.
- Bu nasıl oldu?
- Bu buyuk ni'mete kavuşmama sebep şu: Birgun Ramazanda cocuğumu acıkta yemek yediği icin azarlayıp, oruca hurmet etmesini istemiştim. Cenab-ı Hakkın, beni bu hurmet sebebiyle ahir omrumde, îmÂn ile şereflendirdiği bildirildi. Gorduğun gibi Cennette rahat icindeyim.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Bazılarının dediği gibi ''sevabınız artıyor'' hic ama hic oyle değil