KORTİZOL AZALMASI Besin Takviyesi: Kromiyum 1990’lı yılların ortalarında kromiyum, insulin duyarlılığını arttırmak icin kullanılan ilk takviyelerden biriydi; boylece, gunumuzde hÂl sozu gecen bir kategori doğmuş oldu. Kromiyum, insulinin alıcılarına bağlanmasını sağlayarak devreye giriyor; alıcılar aclığı kontrol edip vucuttaki yağları azaltmaya yardım ediyor. Bilim insanları bugunlerde hormonsal optimizasyon ozelliklerinden dolayı bu takviyeye bir kez daha goz atıyorlar; ancak bu kez odaklandıkları nokta, kortizol. Bağışıklığın azalması ve devamında gelen hastalıklardan sorumlu olan ve aşırı antrenmanla ortaya cıkabilen bir stres hormonu olan kortizol, ayrıca doğrudan katabolik; yani bin bir zahmete girerek oluşturduğunuz kasları yiyip bitirmeye bayılıyor. Bunu engelleme potansiyeline sahip maddelerden biri de kromiyum. Araştırmalar, kromiyum pikolinat almanın kortizolu kontrol altına almanıza yardım edebileceğini gosteriyor; kromiyum ayrıca sadece kas gelişimini değil, yağ kaybını da arttırıyor. EKSTRA PUAN Kromiyumla kortizolu denetim altına alabilirseniz, sağlıklı bir bağışıklık sistemini korumanız ve spor salonunda boşa gecen zamanı azaltmanız cok daha kolay olacaktır. DOZ Sabahları ve antrenman oncesinde yemekle birlikte 200-400 mg, dinlenme gunlerinizde sabahları yemekle birlikte 200-400 mg alınabilir. __________________