LAZAR ANGELOV ROPORTAJI Dunya'nın Konuştuğu İsim
Vücut Geliştirme0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Vücut Geliştirme
- LAZAR ANGELOV ROPORTAJI Dunya'nın Konuştuğu İsim
-
07-10-2019, 12:42:47Doğum Tarihi:1984 Yaş: 30 Boy: 5’11” – 180 cm Ağırlık: 198lbs. – 90kg Vucut Geliştirme Sporuna Nasıl Başladınız ? Genclik yıllarımda cok sayıda aksiyon filmi izledim ve bu filmlerdeki guclu ve kaslı vucutlara hep imrendim. O zamanlar idolum Jean Claude Van Damme ve Bruce Lee’ydi. 10 yaşlarındayken evdeki bir cift dumbellımla antreman yapıyordum. Bir yandan da Wing Tsun antremanlarına katılıyordum. Sanırım bu Fitness sporuyla ilk tanışmamdır. Birkac yıl sonra ise basketbol sporuyla tanıştım ve tum zamanım basketbolla gecmeye başladı. Hayatım kısaca gunduz basketbol antremanları yapıp, akşam ağırlık kaldırma şeklindeydi. Tabi o zamanlar beslenme ve supplement kavramlarından bihaberdim. Şimdi geriye donup baktığımda cok sayıda hata yaptığımı goruyorum ve bugun bildiklerimi o zamanlar bilseydim ne kadar faydalı olacağı goruyorum. Basketbol kariyerim bittikten sonra, 1 seneliğine askere gittim. Orda ciddi manada ağırlık antremanları yapmaya başladım. Personal Trainerlık sertifikamı aldıktan sonra gercek manada bir antrenor olmaya karar verdim. Ayrıca birkac defa ulke genelinde vucut geliştirme musabakalarına katıldım ve katıldığım tum yarışmalarda hep ilk 3′te oldum. Motivasyonun nerden geliyor ? Motivasyonum hayranlarımdan ve beni destekleyen insanlardan geliyor. Ama coğunlukla oğrencilerim ve onların benim yardımımla başardıklarını gormek beni motive ediyor. Beni motive eden diğer birşey ise, muzik. Surekli muzik dinlerim. Antrenmandan once, antrenmandan sonra, antrenman sırasında… Kulaklıklarımı taktığım andan itibaren moda girerim ve ağır bir antrenmana hazırımdır. En Etkili Bulduğun Antrenman Rutini Nedir ? Yakın zamanda, Dinlenme Azaltmalı Antrenman adını veridğim yeni bir antrenman metodu geliştirdim. Şu ara bu rutini kullanıyorum ve gercekten harika sonuclar elde ettim, gerek guc kazanımı gerekse kutle kazanımı acısından. Pazartesi: Goğus Bench Press 4×8 Incline Bench 4×8 Decline Bench 4×8 Pullover 4×12 Hammer Press 3×12 Dips 3×12 Salı: Sırt/Trapez Bent Over Row 4×8 Deadlift 4×8 Pulldowns 4×12 Pull Ups 4×12 Cable Row 4×12 Shrugs 6×10 Carşamba: Omuz/Karın Military Press Behind The Neck 3×8 Machine Press 4×8 Lateral Raises 4 x 10 Weight Plate Front Raises 4×10 Front Raise 4×10 Reverse Pec Deck 4×10 Reverse Fly’s (on incline bench) 4×12 Weighted Sit Up 4x failure Hanging Leg Raise- 4x failure Side Bends 4x failure Side Crunches 4x failure Perşembe: Dinlenme Off Cuma: Triceps/Biceps Close Grip Bench Press 4×8 Pushdown 4×8 EZ Bar Skullcrusher 4×10 Cable Kickback 4×12 EZ Bar Curl 4×8 Wide Grip Curl 4×8 Hammer Curl 4×8(each hand) Concentration Curl 4×12 Cumartesi: Bacak/Karın Squats 4×12 Squat (to bench) 4×12 Bulgarian Squat 4×12 Quad Extensions 4×16 Stiff Leg Deadlift 4×12 Leg Curls 4×16 Glute Kickbacks 4×20 Calf Machine Raises 4×20 Seated Calf Raises 4×20 Leg Press Calf Raises 4×20 Weighted Sit up 4x failure Air bike 4x failure Side Bends 4x failure Barbell Twists 4x failure Pazar: Dinlenme Off En Sevdiğin 3 hareket? Bench Press Deadlift Squats Bu hareketlerde ağır calışmayı seviyorum. Beslenme Duzenin Nasıl? Oğun 1: Yulaf Ezmesi and 6 Yumurta Beyazı Oğun 2: Whey Protein, Princ ve Pilic Fileto Oğun 3: Whey Protein ve Kayısı Oğun 4: Princ ve Pilic Fileto Oğun 5: Ton Balığı ve Salata Oğun 6: Protein Shake YAĞ YAKIMI DONEMLERINDE HIIT MI YOKSA NORMAL KARDIYO MU TERCIH EDERSIN? HIIT’i tercih ederim cunku normal kardiyo kaslarımı duz ve sonmuş gosteriyor. Ozellikle benin gibi doğal ve hızlı metobolizma sahiplilerde. Bu nedenle normal kardiyodan kacınıp HIIT yapıyorum. Kullandığın Supplementler nelerdir? Sabahları Multivitamin ve Whey kullanıyorum. Antrenman sonrası ve yatmadan once de Whey Protein kullanıyorum. 5-10 gram kadar da BCAA ve Glutamini spor oncesi ve sonrası alıyorum. Kreatin iceren supplementleri kullanmayı sevmiyorum. Hassas bir midem var ve kreatin formu ne olursa olsun midemi rahatsız ediyor. En Beğendiğin Vucut Geliştirmeciler? Ben hem estetik hem de genetik olarak avantajlı sporcuları beğeniyorum. Ozellikle Ulisses Jr, Max Philisaire, Phil Heath ve Victor Martinez. En Beğendiğin Soz ? “Başkalarının başaramayacağı şeyleri başarmak icin, başkalarının yapamayacağı şeyler yapmalısın.” __________________